• Drukarnia w drodze Autor: ~asd [185.143.117.*]
    Kolejna emisja już za rogiem....

Nabycie udziałów Partnera, a tym samym rozliczenie Transakcji, ma zostać dokonane w formule mieszanej: część udziałów Partnera zostanie nabyte przez Emitenta poprzez wniesienie udziałów Partnera tytułem aportu na poczet objęcia nowo wyemitowanych akcji w podwyższonym kapitale zakładowym Spółki, zaś pozostała część udziałów Partnera zostanie nabyta przez Emitenta w ramach umowy sprzedaży udziałów za kwotę 500.000,00 zł. Podstawą ustalenia oraz rozliczenia wynagrodzenia _ceny_ należnego z tytułu nabycia udziałów będzie wartość Partnera określona na podstawie wyceny Partnera, potwierdzonej przez niezależnego biegłego rewidenta

Jeśli emisja była po 10 gr.... to opisana powyżej też będzie....pytanie ile dodrukują. Spółka przejmowana miała 1 mln zysku netto, jeśli przyjmiemy C/Z 8 przy przejęciu - gotówkowo rozliczą 500k, to zostaje do dodruku 75mln sztuk.....a tu handel przed chwilą był po 1 zł .... ciekawe kto to kupował, w takiej cenie

Policzcie sobie ile będzie w sumie akcji przy takim założeniu. To jest moje założenie, które nie jest żadnym pewnikiem ale jakieś założenia trzeba robić - jeśli macie inne opinie, zapraszam do dyskusji
  • Re: Drukarnia w drodze Autor: ~Marcin [5.173.22.*]
    Teraz będzie emisja serii D pewnie
    Trzeba zdobyć kapitał i ubrać akcjonariuszy jak na serii C :):):):)
  • Re: Drukarnia w drodze Autor: ~Baca [217.96.188.*]
    A seria C dopuszczona do obrotu ??
  • Re: Drukarnia w drodze Autor: ~asd [185.143.117.*]
    Nie musi być dopuszczona by emitować nowe serie. Tutaj trzeba się zastanowić czy będzie jedna emisja czy dwie . Jedna jest już w pewnym sensie wskazana w raporcie - rozliczenie przejęcia ( w mojej ocenie może to być nawet 75 mln sztuk akcji ) , druga by pozyskać kapitał bo w kasie pusto się zrobiło i trzeba uruchamiać transzę pożyczek by zasypywać zaległości płatnicze ( jak tak to oceniam bo spółka nie dała informacji na co transza poszła , a miska być na akwizycje )
  • Re: Drukarnia w drodze Autor: ~Wincent [46.134.67.*]
    Tylko ktoś śmiecia musi kupić, chyba, że bez pp, ale kto to weźmie? Chyba Kaim & Co :))
  • Re: Drukarnia w drodze Autor: ~asd [46.134.69.*]
    Jedna emisja, o której jest wspomniane w raporcie będzie aportem ( spółka przejmowana ), druga może być w postaci konwersji za pożyczkę ( pierwsza transza już uruchomiona ) - dla mnie rodzi się pytanie po co kupować akcje na rynku jak zaraz może być ich 2 razy więcej … to przy obecnych kursach - kapitalizacja powyżej 100 mln - przychody śladowe, zobaczymy na jakim poziomie się pojawią ( dystrybucja to nie jest jakaś ogromna marżowość )
[x]
MEDTECH 0,00% 0,75 2026-05-15 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.