Witam. Przychody z kwartału na kwartał w górę,800-tyś. zysku netto to fantastyczny wynik,warto zaznaczyć że było by 1-milion zł. bo instalacja fotowoltaiczną kosztowała 200 netto i została zakończona w pierwszym kwartale tego roku i została zaliczona do kosztów w pierwszym kwartale.. Ręce pod dupę i czekamy. Ps.Ptaszki ćwierkają o możliwej walidacji w Chinach. Oczywiście wszystko co napisałem to tylko moje zdanie i proszę nie kierować się tym wpisem podejmując decyzje inwestycyjne.
Na to bym nie liczył w najbliższych latach .
Trochę martwi mnie brak płynności na spółce.
Jak będzie jakaś większa okazja to rozważam sprzedaż swoich akcji
Z tą DY to był żart :):):)
Też rozważam wyjście przy następnych większych obrotach. Wolę spółki bardziej płynne które bez problemu można spieniężyć. Aby mieć możliwość inwestycji w inne okazje (np. ICE po komunikacie o certyfikacie FDA)
Wychodzenie w momencie jak spółka zaczęła być rentowna jest irracjonalne
Przecież my tu pokażemy wynik netto r/r + 3000/4000%
Zakładam 3/4 mln
A jeszcze nic nie sprzedajemy poza Polską
Zdecydowanie... chociaż wynik może być jeszcze wyższy, bo należy pamiętać, iż w 1 kwartale 2025 była strata. Oni dopiero teraz to się rozpędzają, więc te 3/4 mln może być sporym niedoszacowaniem. Ponad 50% na NFZ jest dużym plusem ale może być też minusem jeśli stracą kontrakt choć to jest mało prawdopodobne, bo podejrzewam, że testy są skuteczne i tanie w stosunku do konkurencji. Trzeba jasno powiedzieć jeżeli oni dla końcowego użytkownika proponują cenę około 130 zł... za onkopakiet zdaje się 6 pierwiastków, to przy cenach leków to mały pikuś. Jeżeli by weszli na rynek USA... a trzeba być niepoważnym aby nie brać tego pod uwagę to wyrżną konkurencję, a mają ku temu potencjał, bo mają własne patenty. Z tą sprzedażą zupełne nic poza Polską to nie do końca, wg raportu to jest 1%... od czegoś trzeba zacząć ;).
Dnia 2026-06-01 o godz. 20:31 ~Jaroslaw napisał(a): > Wychodzenie w momencie jak spółka zaczęła być rentowna jest irracjonalne > > Przecież my tu pokażemy wynik netto r/r + 3000/4000% > > Zakładam 3/4 mln > > A jeszcze nic nie sprzedajemy poza Polską
Czy spółka nie ma milionów strat do pokrycia z ubiegłych lat, naganiacze? Obrót 9 sztuk. Kris. Ty ciągle dokupujesz po kilka sztuk dziennie? Pamiętasz jak naganiałeś do zakupów za ponad 7 zł? Weź kredyt, sprzedaj to co jeszcze masz i kupuj, bądź wiarygodny? A zapomniałem. I pisz używając jednego nicku.