Przerzucić pomiędzy kontami nikt nie chce oddać w obliczu rozpoczęcia zbrojeniówki, działającej i modernizowanych kopalń Metali ziem rzadkich w RPA, w obliczu unormowania spraw i wydobycia na rzecz Bumechu w kopalni Silesia, inwestycji w farmy fotowoltaicznej i magazynów energii, w obliczu handlu nie tylko węglem którego topnieją zapasy na składach a ceny wysokie a także w obliczu handlu pelletem z którego zyski są dodatkowym własnym źródłem gotówki na prowadzone nowe inwestycje. Bumech Machina została wprowadzona w ruch na 100% będą spływać nowe espi o realizacji kolejnych etapów inwestycji
Tyle lat obserwuje spółki z gpw i nie widzialem tak mało pojętnej ulicy w dodatku bez grosza jak na Bumechu. Łykaja jak pelikany na gorkach za namowa 1-2 osób. Coś pieknego
Żadko odnoszę się to wpisów forumowiczów ale jak słyszę takie farmazony o łykaniu a z tego co pisze o sobie to podobno wytrawny giełdowy inwestor który nie widzi na Bumech potencjału a dalej tygodniami okupuje forum spółki która według niego ponoć bez przyszłości. Wiem dlaczego to mnie nie dziwi dlatego się odniosłem.
"Żadko" xD sam jestem ścisłowcem a nie polonistą ale sa jakieś granice. A dlaczego tu siedze tygodniami bez zadnej akcji? Nie chce zeby gornik ubrał ludzi. Jesli choc 1 czlowiek zastanowi sir przed kupnem to juz mój sukces. Kazdy podejmuje decyzje sam. Ale widze jakie machloje tu są i nie bede siedział cicho.
Tam mialo byc nie zamierzam kupić. Zobacz jakie spolka ma zaległości i jaki Rating tej spolki. Przesledz kariere prezesa. Sprawe chinczyka. Ok podbili ale kilkumilionowe pakiet trzymajace kurs zeby sie nie zawalił na poziomach 30-40 zl i mielenie i wyrzucanie w rynek. Ludzie zwykli potrąca pieniadze a cwaniaki sie dorobili bo to umowiona akcja byla.
Ale wez pod uwage ze bumech to wczesniej byla glownie obciazona dlugami pg silesia - teraz juz tego nie bedzie, a kopalnia „operacyjnie” jest w spolce.
Nie mowiac o kopalni w rpa czy capital partners i zbrojeniowce, otwarty tez temat pelletu i oze.
Bez przesady, nie rób z siebie jakiegoś wolontariusza, po za tym masz wpisy przepełnione goryczą, goryczą straty, nie wiem i mało mnie to interesuje czy zostałeś dawcą kapitału czy nie.
Za to osobiście uważam że w odróżnieniu od marcysiow sniętków itp masz wpisy na poziomie.
Co do spółki, tak jest paskudnie zochydzona w mediach społecznościowych, że ludzie mocno opierają się o takie miejsca, a nie jakieś analizy to mamy efekt
Dlaczego nie napiszecie że spolka z potencjalem na zbtojeniowke. Ale termin wozów przekroczony prawie o kwartał. Druga sprawa ze nie piszecie w swoich wpisach o potencjalnym ryzyku w inwestowanie w spółkę o ratingu D. Dlaczego widzicie Bumech w samych superlatywach. Wy naprawdę nie widzicie zagrożenia? Odnieście sie do danych finansowych. Kilka srok łapia za ogon a podstawowa działalność leży. Chyba żadrn analityk sie nie podejmie prognoz wyników finansowych bumechu na przestrzeni najblizszych 2 kwartałów nie mówiąc o kilku latach.