W sumie ładne są przepływy pieniężne netto z działalności inwestycyjnej w wysokości 30 mln. zł i chyba oczom nie wierzę, że zysk na akcję wyniósł 10 zł, co jest bardzo dobrym wynikiem. Dobrze to interpretuję?
Chyba źle, bo nawiasy świadczą pewnie o ujemnych wartościach, jak interpretuje to sztuczna inteligencja.
Ale itak myślę, że nie jest to najgorzej i mam nadzieję, że będzie lepiej.
Z całym szacunkiem Panie Musa ale nic pozytywnego sie nie dzieje Kasy ubywa systematycznie co raport , przychodów zadnych wiec nie wiem skad u Pana ten optymizm Jedyny ratunek , który jak widzimy oddala sie od akcjonariuszy to ewentualna walka o odszkodowanie Zadnych dobrych ( i złych ) informacji Jednym słowem stagnacja i brak mozliwosci sprzedazy wiekszej ilosci akcji bez drastycznego spadku kursu
Z tej strony nie jest najlepiej.
Ale doczytałem się w raporcie, że mają subfundusz inwestycyjny Goldman Sachs, środki na lokacie i środki pieniężne w kasie i ich ekwiwalenty. Do tego są szanse na odszkodowania. To wszystko razem świadczy o tym, że nie jest źle. Więc będę dalej trzymał ich akcje.
Pozdrawiam serdecznie.
Re: Wyniki Autor: ~przebiegły_rewident [83.26.204.*]
"W pierwszym kwartale 2026 roku Emitent kontynuował, zapoczątkowane w dniu 15 września 2025 r1., działania mające na celu nabycie do 100% akcji w kapitale zakładowym FaktorOne S.A. z siedzibą w Warszawie (FaktorOne)." - Normalnie kolo jaja sobie robi... Codziennie rano prezes dzwoni do Leszka i pyta: Sprzedaż Faktora? Leszek odpowieada: Jak dobrze zapłacisz to sprzedam. Na to Prezesunio: A, jak tak to nie. I dalej do końca dnia spokojnie klepie Tetrisa na telefoniku. I obaj za tą ciężką pracę w pierwszym kwartale skasowali ponad bańkę...
Myślę, że te negocjacje się przeciągają, bo LC nie chce ujawniać w GH faktu kupna FaktorOne, żeby jeszcze taniej skupować akcje GH, a jego stan ich posiadania już dość znacznie wzrósł.
Jednak są tacy, którzy skupują po troszkę akcje GH. Free float wyn. ok 45%, a insiderzy posiadają prawie 55% akcji - to pewnie pod nich też to ociąganie się z kupnem FaktorOne, żeby kurs jeszcze nie zaczął rosnąć.