Spółka regularnie nie daje rady z pozyskaniem finansowania (partnering, ncbir), a na forum zamiast rzeczowej oceny to widzę laurki. Co jeszcze musi nastąpić abyście przejrzeli i zobaczyli jak niewiele to wszystko jest warte? Chyba, że jesteście umoczeni w ten papier to rozumiem komentarze. Rozumiem ale nie popieram takiego zachowania.
Według profesjonalnych analityków i licznych rekomendacji jest to warte ponad 40 zł za akcję.
Wyliczenia te bazują na modelu rNPV, który uwzględnia m.in prawdopodobieństwo sukcesu.
Rekomendacje są tak niskie ze względu na to, że biura maklerskie przyjmowały konserwatywne założenia prawdopodobieństwa sukcesu z uwagi na małą próbę statystyczną (pacjentów).
Ale spokojnie Krzysztofie, zobaczymy wyniki i jeżeli pokażą one więcej niż 20-25% CRi (obecnie 43%), to szybko prawdopodobieństwo sukcesu zostanie dostosowane i rekomendacje pójdą w górę.
Podsumowując - nie czytaj zwolenników, czy przeciwników spółki, czytaj rekomendacje i wyciągnij wnioski. Powodzenia
Kurs jest oderwany od rekomendacji, a więc jest też oderwany od faktów. Ten stan rzeczy potrwa do czasu kiedy fakty te zostaną zweryfikowane. Pierwsza duża weryfikacja zapowiada się na 11-14 czerwca (EHA).
Do tego czasu wyrzuć swoje żale na forum, weź za to parę groszy, a ja wezmę parę akcji. Powodzenia
No ale Waldek przyznaj choć raz że nie jest różowo :)
Nie na forum bo tu generalnie śmietnik.
Tylko na kursie :)
Zachwalasz i zachwalasz już z pół roku a kurs Ci się nie odpłaca :)
Dobra ... żartuje ... no ale tak jest
Kisi się strasznie dlugo
A forum to już mi się nawet nie chce czytać.
No może trochę wizimira poczytam
Ceny, które wskazywali analitycy sobie odpuść. Ich łatwo wprowadzić w maliny. Raczej zwróć uwagę co zapowiadał Zarząd i jakie było wykonanie. To Ci dużo powie o spółce.
Najwięcej o spółce mówią fundamenty. To co się zmieniło w ostatnim czasie to:
1. Uzyskanie 43% CR na wąskiej grupie pacjentów, dobry profil bezpieczeństwa i czas remisji.
2. Zielone światło od FDA i ustalenie dawki optymalnej.
3. Prowadzenie badań rvu120 na szerszej grupie pacjentów i zapowiedź prezentacji już w czerwcu podczas dużego wydarzenia.
4. Brak zapowiedzi emisji.
Ponieważ RVU120 stanowi zdecydowana większość wartości RYVU, to właśnie na rozwój tego projektu zwracam uwagę.
A ten rozwój postępuje, co pokazałem w punktach powyżej.
Masz pojęcie co w biotechnologii oznacza 40% CRi? Albo choćby 25%?
Niedostrzeganie potencjału w obecnej sytuacji to objaw kompletnej ignorancji (lub celowo zamkniętych oczu na fakty).
Dlatego też napisałem że kurs jest oderwany od rekomendacji (faktów).
Kiedy w grę wejdą duze pieniądze to wówczas nie będzie przestrzeni do tego oderwania.
Mam pytanie do ciebie, wskazałeś 10-12 zł jako dobrą cenę na zakup, to oznacza że wyceniasz rvu120 na okrągłe 0 zł. To jest obiektywizm?
Jak możesz traktować wartość rvu120 na zero i jednocześnie liczyć że "wejdą duże pieniądze"?
Widzisz, najświeższe rekomendacje wyceniają rvu120 na średnio 32 zł, dyskontując ryzyko. Jeśli w grę wejdą duże pieniądze to i rekomendacja się bardzo szybko zmieni.
Swoją drogą uznanie flagowego projektu za nic nie warty jest życzeniowe. Szczególnie kiedy wciąż przeznaczane są na niego ogromne pieniądze, wysiłki by kontynuować rozwój, zaangażowanie i aprobata FDA.
Wieloletnia praca masy ludzi, ogromny budżet, potwierdzenie skuteczności i to wszystko ma być warte zero, bo random z forum tak napisał? Dobre
Właśnie ta rozbieżność między kursem, a sytuacją spółki sprawiła, że zdecydowałem się zainwestować w RYVU. Dlatego tutaj jestem, widzę szansę na duży zysk.
Za to w cenie o której piszesz że chcesz kupić, czyli reko -75% już można kupić/sprzedać?
To jest nie do wiary... Ja zaczynam poważnie się zastanawiać, czy ciułacz to nie yoksi, no niemożliwe żeby było dwóch takich zdolnych.