• trzymajcie swoje kwity Autor: ~xadox [79.188.86.*]
    dobrze wam radzę jeśli nie chcecie płakać ja ci którzy oddawali mi trochę ponad rok temu za 1.8zł, bo tutaj zaczyna robić się poważna firma której wycena może wynosić 15-30+ zł za akcję. Posłuchajcie co mówi prezes...skończyło się branie śmieciowych kontraktów, a do tego każdy nowy kontrakt ma klauzulę waloryzacyjną. Skończyło się budowanie za darmo. A przed nami kontrakty CPK, Atom, SMR, Petrochemia, GT, CCGT, Elektrociepłownie, Wiatraki, itp. itd. Myślcie przyszłościowo bo zostaniecie ograni jak dzieci.
  • Re: trzymajcie swoje kwity Autor: ~steve40 [5.173.152.*]
    Żeby tylko pod to wszystko nie było robionych nowych emisji akcji. A tak to pędź rakieto ku przestworzom
  • Re: trzymajcie swoje kwity Autor: ~xadox [79.188.86.*]
    oj ty nasz kółkowiczu zabiedzony, stać cię jeszcze na jakieś kółka powyżej 10tys akcji...nie sądzę.
  • Re: trzymajcie swoje kwity bedzie dobrze Autor: ~mickiewicz [151.248.34.*]
    powiem tak wszystkim kumatym nie sprzedawać za takie marne groszy czym mniej będzie w obiegu tym cena wyższa a kółkowicze wreszcie będą ujadać ojoj co my zrobili myślę że cena realna by sprzedawać w granicy 13.50 a 15,50 i przy spadku 1,80 odkupić takie moje zdanie a wy myśleć i nie oddawać za te grosze które teraz są
  • Re: xadox radzi Autor: ~aqwert [195.14.112.*]
    Trzymajcie swoje kwity dopóki ja swoich nie wywalę :)))))) a jak ktoś jeszcze nie widzi że trend został odwrócony, to niech słucha nagonkoow i kupuje garściami :)) codziennie po średnio -3% od reko Trigona :))
  • Re: xadox radzi Autor: ~aqwert [195.14.112.*]
    Dnia 2026-05-15 o godz. 11:04 ~aqwert napisał(a):
    > Trzymajcie swoje kwity dopóki ja swoich nie wywalę :)))))) a jak ktoś jeszcze nie widzi że trend został odwrócony, to niech słucha nagonkoow i kupuje garściami :)) codziennie po średnio -3% od reko Trigona :))

I oczywiście Trigon pewnie "powie" że zmieniło się otoczenie :)))))
  • Re: xadox radzi Autor: ~Szerszen [213.108.159.*]
    Agwercik juz czas iść na świeże powietrze z pieskiem uczyć sie dalej ujadać na polimka bo sie zacząłeś powtarzać jak zdarta płyta
  • Re: xadox radzi Autor: ~Socho [83.6.31.*]
    Szerszen po tych 3 dniach spadkow to kazdemu by sie przydał spacer z pieskiem..
  • Re: xadox radzi Autor: ~xadox [79.188.86.*]
    Oj tak szlucho spadziowa, Trigon niebawem powie że zmieniło się otoczenie i może nawet powie to po Ukraińsku :)))
    żeby później nie było że was ograli za grosze...jeśli wszystko pójdzie dobrze i spółka weźmie udział w tych wszystkich projektach bez wtop to 8–15 mld PLN kapitalizacji nie jest żadną abstrakcją. Trzeba myśleć przyszłościowo.
  • Re: trzymajcie swoje kwity Autor: ~Prawda [37.31.152.*]
    Już nikt nie więzy w tą spółkę bo tu już sami grają że soba
    nie bez powodu to robią, tak jak nie bez powodu grali w cenach 2zł...
  • Re: trzymajcie swoje kwity Autor: ~Ola [5.173.180.*]
    Tylko skąd oni mają tyle tego badziewia Tylko czemu to ma służyć ta gra miedzy soba Jeżeli tak piszesz bo każdy może sobie dokupić Tak jak ja to robię Moje średnie jak narazie zmniejszyła się do 8,05
  • Re: trzymajcie się ramy Autor: ~aqwert [195.14.112.*]
    i co xadoxik, zbierali po 1,8 zbierali po 4 zbierali po 7 zbierali po 9,8 i CO NIE NAZBIERALI?! Nie pacaju, ci co zbierali po w/w cenach oprócz oczywiście powyżej 7 zeta ( wtedy nakarmili leszcza) właśnie wykorzystują każde dobre info ( a było ich już kilka) DO WYWALENIA PAPIERU Z DUŻYM ZYSKIEM, a ty naganiaj dalej.
  • Re: trzymajcie się ramy Autor: ~Szerszen [213.108.159.*]
    A ciebie agwercik co ciśnie ze szefostwo was spadzi nie pozbierało wczesniej wiecej po 1.8 po 4 po 7 to kombinujecie jak teraz pozbierać jak najwięcej przed nieuchronnym wybiciem polimka po to tak ujadacie troluchy
  • Re: trzymajcie się ramy Autor: ~xadox [176.221.125.*]
    to samo pisałeś przy 2zł, weź znajdź trochę godności w sobie i przestań się ośmieszać. Ja nikogo nie naganiam tylko dzielę się moim punktem widzenia. Przypomnij się jak już będziemy łamać pierwszy poważny opór na 17zł to się pośmiejemy.
  • Re: trzymajcie swoje kwity Autor: kazar [84.40.156.*]
    Dnia 2026-05-15 o godz. 15:46 ~xadox napisał(a):
    > żeby później nie było że was ograli za grosze...jeśli wszystko pójdzie dobrze i spółka weźmie udział w tych wszystkich projektach bez wtop to 8–15 mld PLN kapitalizacji nie jest żadną abstrakcją. Trzeba myśleć przyszłościowo.
    .................................................................................................................................................
    Bez wtop, słowo KLU, daleko nie trzeba szukać, tu jeden przykład z Europy. My już mamy opóźnienia by wystartować, nie mówiąc o budowie.
    Najbardziej znanym przykładem gigantycznego opóźnienia w Europie jest z kolei reaktor Olkiluoto-3 w Finlandii. Uruchomiono go ostatecznie z ponad 13-letnim opóźnieniem w stosunku do pierwotnych założeń (miał rozpocząć pracę w 2009 roku, a reaktor oddano do użytku na początku 2023 roku).

• Re: trzymajcie swoje kwity Autor: ~Ali [5.59.108.*]
    Trzymać , to jest spółka z mega potencjałem ulubieniec MAP
  • Re: trzymajcie swoje kwity Autor: ~Szerszen [213.108.159.*]
    Ali jak pomyślę ze moje kafelki akcji polimka miałyby trafić w ręce takiego agwercika glonojada albo miszcza kosmity to nie oddam ich choćbym miał do 2035 roku czekac az pxm odda elektrownie jądrową do użytku a smrów wybudują tyle ze pxm bedzie potentatem na skalę światową w ich produkcji i instalacji w połączeniu z solidnym partnerem i do tego jeszcze zajmą sie budowa cpk oczywiście jak by to wszystko doszło do realizacji to wreszcie byłbym zadowolony
  • Re: trzymajcie swoje kwity Autor: ~Ali [5.59.108.*]
    A co byś robił i miał duży kapitał , zaniżał i zbierał , zaniżał i zbierał …..
    Właśnie to spadzie robią Ali cyklicznie. Ja tam od 5.5 jeszcze nie pękłem i nie zamierzam żałuję tylko ze sie wtedy nie zapakowalem na full perełką(Dyfersyfikacja) bo wiadomo z roznych poziomów to inne myslenie ale tu przyszlosc i cena Polimka pozamiata juz niedlugo nawet tych niedowiarków w co nie watpię obserwując nawet tylko aktywność i fortele spadziuchow nie pomijając rowniez technicznego obrazu poszczególnych sesji zeby nie zostać z ręką w nocniku
  • Re: trzymajcie swoje kwity Autor: ~Vip [37.31.130.*]
    A ja osobiście podziwiam Twój upór pewnego rodzaju fascynacje tą spółką i oczywiście wiarą w nią wyrośnięta pszczółko ... ale musisz się kiedyś z tym pogodzić że to padnie... już mega wzrostów nie będzie, przykro mi że ta bańka którą dla Ciebie ukręcili- pęknie. Ale trzymaj się i chociaż Ty nie pękaj i ... sprzedaj to z zyskiem...jeszcze- to tylko niezobowiązująca rada.
  • Re: trzymajcie swoje kwity Autor: ~Bzdury [94.251.165.*]
    Klimat jest teraz taki jakby ten dziad juz nie mial mocy dalej rosnac, jakby to sie skonczylo i wracaly stare czasy wieloletniego gniota za 2 zl. Te bzdury o 17 to jakies szalenstwo.
    Bzdura jak ci nie pasuje klimat to sie przenies na strefę podbiegunową lub podzwrotnikową z naszej strefy umiarkowanej .Ja osobiście daradzalbym podzwrotnikową bo tam na drzewach znajdziesz pobratymcow ktorzy napewno maja poziom inteligencji zbliżony do twojego z tymi tezami o gniocie za 2zł i napewno cię zrozumieją trolu obrzydły
    W riposcie do twojej konstruktywnej i dosc przemyślanej wypowiedzi Vipku erudyto tez podziwiam twój upór wytrwałość i wręcz fascynacje tą nietuzinkowa przyszłościową spółką jaka jest pxm i oczywiście twoj wkład jaki jest wnoszony do spółdzielni grających na spadki i to ze szanujesz przy tym swoją prace .Jak i to ze jestes inteligencją wśród spadzi. To juz wiem .To że mega spadkow na polimku juz nie bedzie tylko wzrosty poprzeplatane malymi korektami nietrudno się domyślić z tyloma planami i kontraktami więc reasumując mimo twojej troski o moje pieniążki zainwestowane w perełkę dalej z uporem godnym fanatyka pozostanę wiernym akcjonariuszem tej ze spolki przewidując ze najgorsze lata ona juz ma za sobą i ze zarobię na niej jak i inni akcjonariusze w niedługim czasie ładne szeleszczące pieniazki ktore przeznaczę reinwestujac z powrotem na dalszy rozwój tej niedocenianej przez tyle lat i cały czas niedoszacowanej jeszcze ( ale juz niedlugo sie to zmieni) perspektywicznej spółki giełdowej o wdzięcznej nazwie polimek.
  • Re: trzymajcie swoje kwity Autor: ~Vip [37.31.130.*]
    Daj spokój... jestem zwykłym człowiekiem... ale fajnie że widzisz w moich wypowiedziach coś nietuzinkiwego, bo wiadomo że można się obrzucać mięsem ,ale znacznie lepiej napisać coś z polotem który to sposób preferuję, no chyba że ktoś jest naprawdę natrętny typu... mucha a nie szlachetny -szerszeń... no dobra teraz konkrety : ja twierdzę tak jak i w przypadku tfu Ukrainy nadal iż pewnie to jeszcze lekko wzrośnie i sprzedam... dużo wzrosty jeśli już to za kilka ładnych lat jeżeli nic się grubego nie wydarzy .Ja czekać nie będę, Ty oraz inni jak chcecie, nigdy tu nie pisałem że zleci na 4 lub 2 chociaż i to jest możliwe...
[x]
POLIMEXMS -3,02% 7,86 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.