• Zagrożenie Autor: ~steve40 [5.173.152.*]
    Tutaj największym zagrożeniem jest spór o blok w Puławach. Pierwsze mediacje chyba w sierpniu więc obserwować.
  • Re: Zagrożenie Autor: ~Wilk [178.235.190.*]
    Mam pytanie. Czy to twoja niewiedza, czy celowe zagrywki?
    Azoty już odpisane. Stąd taki wynik w 2024. Część kar zajęli z gwarancji bankowych, reszta musiała zostać zabezpieczona i ujęta właśnie w wyniku za 2024. Jak się w jakikolwiek sposób dogadają, to PXM może wyjść tylko na plus. Wystarczy zapoznać się ze sprawozdaniem za 2024 rok.
  • Re: Zagrożenie Autor: ~xadox [79.188.86.*]
    Prawda jest taka że za ten kontrakt figat nieudacznik powinien mieć już dawno zarzuty prokuratorskie za niedopełnienie obowiązków a tym samym narażenie spółki na znaczne straty, to raz. A dwa to Polimex pierwszy wypowiedział umowę bo Azoty były na skraju bankructwa i nie miały kasy na dokończenie kontraktu i wypłatę zaległej kwoty zgodnie z zawartym aneksem do umowy i oni dobrze to wiedzą. Zakończy się polubownie i to wystarczy. A jeśli nie to taki proces będzie trwał powyżej 5 lat a wtedy kurs akcji gdzie będzie wiadomo....już wejdą projekty CPK, Atom, SMR itp. idt. więc przestań czarować bo już nie odkupisz tego co sprzedałeś po 5zł.
  • Re: Zagrożenie Autor: ~Szerszen [213.108.159.*]
    Brawo xadox rzeczowo i dosadnie bo czepiają sie czego mogą a najgorsza to dezinformacja
  • Re: Zagrożenie Autor: ~Cien [87.207.109.*]
    Wlasnie ma takim poziomie powinny byc tutaj dyskisje a nie ubrani czy pociag odiechal brawo
  • Re: Zagrożenie Autor: ~steve40 [5.173.152.*]
    O qźwa, ale tu na forum to same diesle.
    tutaj nie ma z kim dyskutować, zostały trolle spadziowe ograne niżej i zabiedzeni kółkowicze. Puławy zostały już ujęte w raporcie za 2024r. zostało wypłacone 106mln zł max kar. Bankrut Azoty czegoś tam się jeszcze domaga ale sam jest winien prawie 200ml zł więc o czym mowa. To tylko próba grania na emocjach akcjonariuszy z tzw. przypadku którzy nie są świadomi co nabyli i jakie to ma potencjał.
    Biedny naganiaczu, pod ewentualne kary za Puławy (nie daj Boże) to masz nawet odpisów w raporcie ustanowionych tak więc w przypadku niekorzystnego rozstrzygnięcia na perle będzie rzeźnia. Oby nie
    Miało być że nie ma odpisów
    dlaczego kłamiesz? twierdzisz że nie zostały wypłacone gwarancje w kwocie 106ml zł które zostały ujęte w raporcie za QIII 2024r?
    Xadox mylisz uja z palcem. Ja o chlebie ty o niebie. Dokształć się.
    twojego na pewno mógłbym pomylić z małym palcem...współczuję. Przestań kłamać i wprowadzać akcjonariuszy w błąd bo to żałosne. Proces o dodatkowe roszczenia jest wzajemny i obecnie podjęto mediację w celu jego zakończenia.
  • Re: Zagrożenie Autor: ~Vip [37.31.130.*]
    Nie wiem który ma rację, ale widzę cenę za akcję a więc Wasze wypociny o kant dupy można rozbić... podobnie jak wypowiedzi innych o wzrostach.
    Vipku zmien chlopaku kibelek z kwadratowego na owalny to przestaniesz miec kłopoty z kanciastym odwłokiem
  • Re: Zagrożenie Autor: ~Vip [46.205.208.*]
    Jak powiedział klasyk : wracaj baranie do zagrody, nie dla ciebie górskie przygody.
    Pięknie powiedziane i bezbłędnie napisane królu trolowych spadzi na polimku rzekł baran idąc na wyrzyny
  • Re: Zagrożenie Autor: ~Vip [46.205.208.*]
    I tego się trzymajmy...a już nowych akcji nie zamawiajmy...
  • Re: Zagrożenie Autor: ~Lion [37.248.174.*]
    W pacanowie kozy kują więc vipelek mądra głowa udał się do pacanowa....its itd
    Kłamstwo lub niewiedza... nie wiem, co gorsze.
    Została wystosowana nota na 358 mln, to ściągnęło marżę w dół. Ponad 100 mln poszło z gwarancji. Rozliczone i ujęte w wynikach. Inna kwestia, że Azoty nie miały czym zapłacić za dokończenie prac, dlatego PXM zszedł z placu budowy i ma roszczenia w drugą stronę na ponad 189 mln. Azoty musiały tak zagrać, żeby na szybko uzyskać 100 mln z gwarancji dla utrzymania płynności. Tonący się brzytwy chwyta. Dlatego tu nie ma zagrożenia dla PXM.
    Ponadto, roszczenie PXM na kwotę ponad 189 mln to jest za prace wykonane i nierozliczone. Co też bardzo mocno zmienia sytuację. Czyż nie ?
  • Re: Zagrożenie Autor: ~Ola [5.173.180.*]
    Największy zagrożeniem jest ten co tak wywala tys a nikt nowy nie przekracza 5 procet
    Coś mam wrażenie Ola że będziesz musiała kolarzowkę na serwis niedlugo oddać bo peleton jedzie w zwartej grupie i zwycięzca sie wyłoni z grupy przed samą metą nie dając szans słabnącym uciekinierom na szwankującym sprzęcie
  • Re: Zagrożenie Autor: ~Starababa [94.251.165.*]
    Ta spoleczka jest na koleczka tylko
  • Re: Zagrożenie Autor: ~Ola [5.173.180.*]
    Zarobiłam na KGHM więc teraz dokupuję PMX Zaczęłam od 8 ,50 średnia na chwilę obecną 8,10 Pamiętaj że przedtem sprzedałam PMX po 9,50 Sprwdz moje wpisy
  • Re: Zagrożenie Autor: ~Szerszen [37.209.131.*]
    Wiem Olu czytam twoje wpisy z zdwojoną uwagą
  • Re: Zagrożenie Autor: ~Pepino [46.112.232.*]
    https://m.youtube.com/watch?v=Bl-XFnnyGAg&t=1s&pp=2AEBkAIB

ja tutaj tylko zostawię
  • Re: Zagrożenie Autor: ~Szerszen [37.209.131.*]
    I wszystko w temacie pepino
[x]
POLIMEXMS -3,02% 7,86 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe