Mam pytanie. Czy to twoja niewiedza, czy celowe zagrywki?
Azoty już odpisane. Stąd taki wynik w 2024. Część kar zajęli z gwarancji bankowych, reszta musiała zostać zabezpieczona i ujęta właśnie w wyniku za 2024. Jak się w jakikolwiek sposób dogadają, to PXM może wyjść tylko na plus. Wystarczy zapoznać się ze sprawozdaniem za 2024 rok.
Prawda jest taka że za ten kontrakt figat nieudacznik powinien mieć już dawno zarzuty prokuratorskie za niedopełnienie obowiązków a tym samym narażenie spółki na znaczne straty, to raz. A dwa to Polimex pierwszy wypowiedział umowę bo Azoty były na skraju bankructwa i nie miały kasy na dokończenie kontraktu i wypłatę zaległej kwoty zgodnie z zawartym aneksem do umowy i oni dobrze to wiedzą. Zakończy się polubownie i to wystarczy. A jeśli nie to taki proces będzie trwał powyżej 5 lat a wtedy kurs akcji gdzie będzie wiadomo....już wejdą projekty CPK, Atom, SMR itp. idt. więc przestań czarować bo już nie odkupisz tego co sprzedałeś po 5zł.
tutaj nie ma z kim dyskutować, zostały trolle spadziowe ograne niżej i zabiedzeni kółkowicze. Puławy zostały już ujęte w raporcie za 2024r. zostało wypłacone 106mln zł max kar. Bankrut Azoty czegoś tam się jeszcze domaga ale sam jest winien prawie 200ml zł więc o czym mowa. To tylko próba grania na emocjach akcjonariuszy z tzw. przypadku którzy nie są świadomi co nabyli i jakie to ma potencjał.
Biedny naganiaczu, pod ewentualne kary za Puławy (nie daj Boże) to masz nawet odpisów w raporcie ustanowionych tak więc w przypadku niekorzystnego rozstrzygnięcia na perle będzie rzeźnia. Oby nie
twojego na pewno mógłbym pomylić z małym palcem...współczuję. Przestań kłamać i wprowadzać akcjonariuszy w błąd bo to żałosne. Proces o dodatkowe roszczenia jest wzajemny i obecnie podjęto mediację w celu jego zakończenia.
Kłamstwo lub niewiedza... nie wiem, co gorsze.
Została wystosowana nota na 358 mln, to ściągnęło marżę w dół. Ponad 100 mln poszło z gwarancji. Rozliczone i ujęte w wynikach. Inna kwestia, że Azoty nie miały czym zapłacić za dokończenie prac, dlatego PXM zszedł z placu budowy i ma roszczenia w drugą stronę na ponad 189 mln. Azoty musiały tak zagrać, żeby na szybko uzyskać 100 mln z gwarancji dla utrzymania płynności. Tonący się brzytwy chwyta. Dlatego tu nie ma zagrożenia dla PXM.
Coś mam wrażenie Ola że będziesz musiała kolarzowkę na serwis niedlugo oddać bo peleton jedzie w zwartej grupie i zwycięzca sie wyłoni z grupy przed samą metą nie dając szans słabnącym uciekinierom na szwankującym sprzęcie
Zarobiłam na KGHM więc teraz dokupuję PMX Zaczęłam od 8 ,50 średnia na chwilę obecną 8,10 Pamiętaj że przedtem sprzedałam PMX po 9,50 Sprwdz moje wpisy