Napisałem post, w którym pytam kogoś podpisującego się jako "PKC", dlaczego poświęca czas na pisanie postów 24/7 na forum spółki, którą uważa za oszustwo. Zadałem pytanie, kim jest i czym się zajmuje ktoś, kto może w ciągu 24 godzin napisać kilkadziesiąt komentarzy bez względu na porę dnia. I co? I Bankier usunął mój post w minutę. Napisałem kolejny o innej treści kilka godzin później i ponownie został usunięty. Czy Bankier manipuluje wypowiedziami na prowadzonym przez siebie forum i tym samym wpływa - pośrednio- na decyzje inwestycyjne inwestorów indywidualnych poprzez manipulację? Czy ten post się utrzyma?
Zarządzanie własnym czasem jest przywilejem wolnego człowieka. Fascynująca jest Twoja skrupulatność w analizowaniu cudzego harmonogramu. Sugerowałbym jednak przekierowanie tej energii na autoportret poznawczy, analiza własnych motywacji bywa znacznie bardziej rozwijająca niż bezproduktywne spekulacje nad aktywnością innych użytkowników.
To nie bankier, pchły szachrajki zgłaszają posty nie na rękę im, a i ja byłem wielokrotnie blokowany bez możliwości umieszczenia posta(pomaga VPN).Szczególnie w momentach spadków. Tak tutaj swoboda wypowiedzi. Albo negatywnie, albo wcale...
I tak ilość wrzucanych akcji w lewo jest bardzo duża. Nie wiemy ile akcji jest przerzucanych między kontami. Natomiast inna polityka informacyjna yoshi, super PR to kursu nie zbijesz do tych poziomów. Po za tym projekty powinni przyspieszyć bo na razie ślimaczą
Naprawdę jesteście tacy naiwni.
Wy musicie kupić na rynku.
A ktoś nie musiał, tylko wydrukował.
Jakiś koleś zarzuca mi oszustwo.
A wskaż gdzie to rzekome oszustwo.
Sprawdziłeś Espi z grudnia 2021?
Nie zdążył p. kubera objąć wydrukowanych akcji a już w tym samym roku sprzedał grube miliony 16 podmiotom.
Miał do tego prawo? Miał.
Mam prawo o tym pisać ? Mam
Kupowałem po 3.8 jak nie było 1/6 tego rozwoju spółki co jest teraz, dlaczego mam nie kupować w okolicy 1? Zazdroszczę wszystkim obecnym nowym, że zaczynają przygodę z Yoshi właśnie na tych poziomach.
A czy ja ci pisze żebyś nie kupował?
Kupuj. Aczkolwiek kto wie czy nie sprzedajesz teraz?
Na forum można napisać wszystko.
Twoich wpisów nie sposób zweryfikować.
Moje można weryfikować.
Tym się różnimy.
Kluczowa jest świadomość nowych, żeby zanim kupią wiedzieli o czekającej podaży.
Za swoje decyzje każdy sam odpowiada.
Możesz rzekomo wierzyć w scenariusz, że ktoś zrzucił kurs, żeby odebrać akcje.
Ja widzę tu scenariusz, że ktoś po prostu zamienił akcje na cash i nie ma zamiaru nic odkupić.
Tylko jest wyczekiwanie, aby ktoś wystawił zlecenie kupna i cyk, sprzedane.
@agencja
Napisz proszę panie kolego, w którym miejscu uważam spółkę za oszustwo?
Bo nie wiem gdzie się tego doczytałeś.
Wszystko co opisałem jest potwierdzone Espi i odbyło się zgodnie z prawem. Ktoś wycenił, ktoś potwierdził, ktoś wydrukował, ktoś objął, ktoś potem sprzedał objęte (p. Kubera), ktoś kupił, ktoś dopuścił do obrotu, ktoś teraz sprzedaje i ktoś kupuje.
Wszystko zgodnie z prawem.
Tylko trzeba mieć świadomość, że to że ktoś sprzedawał po 60 gr, nie oznacza że sprzedawał że stratą.
I oczywiście brak odpowiedzi na moje pytanie dotyczące osoby/osób podpisujących się jako "PKC". A dlaczego? Dlatego, że odpowiedź - każda realnie możliwa - byłaby dyskredytująca. Nikt, kto ma akcje danej spółki nie ma celu pisania o tej spółce wyłącznie negatywnie - można pisać krytycznie odnośnie tego, co nam się nie podoba, ale podkreśla się również aspekty pozytywne, bo dla nich przecież pozostaje się w akcjonariacie. Kolejna sprawa, nikt nie ma możliwości poświęcać większości swojego czasu na pisaniu dziesiątek komentarzy na dobę, na jednym forum jednej spółki przez 365 dni w roku. W dodatku spółki, którą uważa się za nic nie wartą. To jest - zgodnie z doświadczeniem życiowym - niewykonalne. Tak może zachowywać się jedynie osoba z poważnymi problemami lub osoba/osoby, którym się za to po prostu płaci. Obie odpowiedź - jak widać - byłby dyskredytujące, stąd brak odpowiedzi na moje - proste przecież - pytanie.
Bo ta są chłopcy z Nwai, oni animują, oni zarabiają na zmienności kursu. Może pieniędzmi dzielą się ze spółką. Może mają za zadanie zebrać akcje od drobnych.Dlatego jest jak jest. Najważniejsze spostrzeżenie to takie, że mogą pisać co chcą, ale jeśli spółka czy właściciele akcji chcą zarobić prawdziwe pieniądze to na pewno nie przy aktualnym kursie.
Słaba próba Inwestorze oddalenia od siebie zarzutu z innego wątku:
"Jak został zatrudniony animator przez spółkę dziwnym trafem pojawił się inwestor, który często posiada info lepsze od rynku".
Zawsze próbujesz się oczyścić pisząc o kimś co Tobie się zarzuca. Czyli coś w tym musi być.
Tak, jest w tym coś. Interesuje się spółką dużo bardziej niż inni , mam w obserwowanych pisma branżowe, wydarzenia w których biorą udział itp. Stąd też moja ponadprzeciętna wiedza. Dziwny w zasadzie zarzut, że posiadam wiedzę o spółce w której zainwestowałem kupę kasy.
Uzurpujesz sobie prawo by mówić że ty się interesujesz więcej niż inni bo czytasz czasopisma czy sprawdzasz branżowe strony internetowe.
Jesteś pewien że pozostali uczestnicy forum tego nie robią? To w takim wypadku kto jest bardziej zaangażowany? Uczestnicy forum, czy ty sam, a może wszyscy są jednakowo tylko nie każdy się z tym wynurza?
Były targi w ubiegłym roku w Warszawie gdzie było stoisko firmy i były prezentowane Hyperbary, pisałem że jadę, byłem, wklejałem link do zdjęcia żeby potwierdzić wszystkim że byłem – na stoisku nie było dosłownie nikogo – nawet goście ze spółki siedzieli sobie za kurtynką i jedli zupki chińskie.
Ty inwestorze oczywiście mówiłeś że nie mogłeś być bo miałeś jakieś ważne rzeczy.
W każdym razie, jakby nie patrzeć, prawdopodobnie do końca czerwca powinna wyjaśnić się sprawa z MDR, tak wskazuje praktyka certyfikacji. I jeszcze certyfikacja Systemu Zarządzania Jakością dla producentów wyrobów medycznych, bo przecież ona odbywa się równolegle.
A więc mają coraz mniej czasu na zniechęcanie i wyciąganie akcji, dlatego być może poświęcają więcej czasu na pisanie.
Ciekawe, że nic nie piszą o "akcji", która była przy wymianie osób w RN, jakiś czas temu...
O jakiej akcji podczas zmiany RN mówisz? Co masz na myśli? Napisz prosze coś wiecęj bo to bardzo interesujące. A skąd masz takie info? Byłeś/ widziałeś czy z drugiej rękli. nie bądź taki - podziel się wiedzą/plotkami...:-)
Prawda jest taka, że przy tym sypaniu tanimi akcjami i zbijaniem kursu żadne espi (nawet mdr) nie spowoduje wybicia na poziomy z przed marcowego spadku w okolice 2,20-2,30 zł. Tak samo osoby, których średnia zakupu wynosi powyżej 2 zł przez bardzo długi czas nie odzyskają kapitału, nie mówiąc już nic o zarobkach. Sam jestem jednym z takich zawieszonych wysoko. Widać to jasno po komunikatach i tym co dzieje się z kursem godzinę po. Wcześniej tj. w roku 2024 czy 2025 takie info o ARP dało lekko 1 zł wzrostu na akcję. Zobaczcie gdzie zatrzymał się kurs z września 2024 gdy wyszło ESPI na certyfikację urządzenia Hyperbary. Kurs z 2,02 zł powędrował 3,20 zł w dwa dni.
Dnia 2026-05-14 o godz. 15:40 ~Wolf napisał(a): > Prawda jest taka, że przy tym sypaniu tanimi akcjami i zbijaniem kursu żadne espi (nawet mdr) nie spowoduje wybicia na poziomy z przed marcowego spadku w okolice 2,20-2,30 zł. Tak samo osoby, których średnia zakupu wynosi powyżej 2 zł przez bardzo długi czas nie odzyskają kapitału, nie mówiąc już nic o zarobkach. Sam jestem jednym z takich zawieszonych wysoko. Widać to jasno po komunikatach i tym co dzieje się z kursem godzinę po. Wcześniej tj. w roku 2024 czy 2025 takie info o ARP dało lekko 1 zł wzrostu na akcję. Zobaczcie gdzie zatrzymał się kurs z września 2024 gdy wyszło ESPI na certyfikację urządzenia Hyperbary. Kurs z 2,02 zł powędrował 3,20 zł w dwa dni.
Drogi Wilku, jakim cudem to miało urosnąć 60% w 2 dni, skoro teraz masz ponad siedem razy więcej akcji w obiegu? Oczywiście zakładając, że główni nie sypią to i tak jest co najmniej dwa razy więcej "potencjalnie" chętnych do sprzedaży....