Dokladnie tak......Jest Słaby OGON sprzedażowy ....SR......A Konkurencja na Rynku GROWYM jest przeogromna ...jesli SR sie nie podniesie radykalnie......to kolejna Gra GH2.....dopiero za 3-4 lata bedzie.....
Nie wiem czy się spotkaliście z terminem Early Access. Gracz tutaj już pisał jak wyciągnąłem 1000 % przy EA GH1. Wtedy zachwalał F51 po 55zł. Cudowny ignorant w temacie gier. HEJ
Dnia 2026-05-13 o godz. 19:14 ~fanstarrupture napisał(a): > Nie, oni się z tym terminem raczej nie spotkali i martwi ich, że spółka Creepy Jar może w 2026 zarobić np. tylko 50 mln zł na sprzedaży dwóch gier.
Problem w tym ze podali ze w 1 q zarobili ....32 M pln...i jaka jest reakcja rynku??...ŻAdna....
oczywiscie wielu mysli ze to takie granie na emocjach..ze to takie ...wyłuskiwanie akcji..od niecierpliwych....ze to takie Sprytne CZYSZCENIE LESZCZA.....MYLICIE SIE....historia na CRJ pokazuje ze jak ma byc dobrze to Kurs....zapitala...i nie patrzy na jeńcow...a tymczasem Teraz tak nie jest....po teoretycznie dobrych wynikach ...i teoretycznie dobrym debiucie....Kiurs zupelnie inaczej sie zachowuje niz w 2020 roku gdzie wyniki byly slabsza spolka byla slab=sza miala Duzo mniej kasy.....ale Kurs szedł w gore bez opamietania..a Teraz byla Podbitka...i jest zwala....DLAczego??......moze dlatego ze po prostu GAMING JEST PASSE....i inwestorom nie usmiecha sie tu Trzymac hajsu.....i moze wlasnie dlatego tutaj jest tak jak jest....
Serio... głupoty... cyfra rządzi... to jeszcze nie pokazało pełni mocy.. to skaluje się w nieskończoność przy stosunkowo malych nakładach... to tylko zagrywka pod skup na premierę i dywidendę na 20% przez 2 lata.
Dnia 2026-05-13 o godz. 22:18 ~BlockBuster napisał(a): > Serio... głupoty... cyfra rządzi... to jeszcze nie pokazało pełni mocy.. to skaluje się w nieskończoność przy stosunkowo malych nakładach... to tylko zagrywka pod skup na premierę i dywidendę na 20% przez 2 lata.
Serio....To jednak ja wole TAKIE....ZAGRYWEKI RYNKU...pod skup i przyszłe dywidendy.........Wole zagrywki a'la ICE.....niz a'la CRJ...ale dla kazdego COŚ milego....
Kurs byłby w innym miejscu gdyby nie na rympał zrobione ABB po 620 zł - podcięło skrzydła i stworzyło dodatkową podaż. Ostatnie tygodnie to już zaniżanie pod wyniki i słynna nowa cena od Noble…podana przed rekordowymi wynikami…
Dnia 2026-05-13 o godz. 18:05 ~Fakty napisał(a): > Nie wiem czy się spotkaliście z terminem Early Access. Gracz tutaj już pisał jak wyciągnąłem 1000 % przy EA GH1. Wtedy zachwalał F51 po 55zł. Cudowny ignorant w temacie gier. HEJ
nie wiem czy wyuciagnales i ile wyciagnales.....Wiem tylko ze .po 2 latach ...od debiutu jak wprowadzili co-orp..Byla pompka.....Do tego moemenbtu Kisiles sie na poziomie 100 -120 PLN ..pzrez prawie 2 lata..A wyniki byly w 2019 Ujowe.....z tego EA.....GH1......PAndemia wiele zmienila w spolkach growych.....nagle był BOOM.....był PUMP...teraz jest DUMP....co widac po MNOSTWIE SPOLEK GROWYCH....oczywiscie CRJ daje rade...ale Przyszłosc jest niepewna...Poniewqaz Konkurencja jest Przepotezna...Gry potrafia zaistniec na chwile i potem znikaja w odmetach stama...TAk moze byc z SR......i dlatego spolki Growe..lacznie z CRJ..czy 11 bit ktore maja nawet po 100 M PLN w kasie spolki ...maja wyceny jeszce kilka lat temu nie do pomyslenia przy taj Gotowce...ale CZasy i warunki...prowadzenia biznesu sie zmienily....I teraz juz JEST DO WYOBRAZANIE...ze spolka Growa ktora ma 100 M PLn w kasie spolki moze byc warta mniej niz 400 M PLN...jak CRJ .czy 11 BIT.....
P.S wtesdy zacghwalalem F51 po 10 PLN...i po 12..i po 15..potem po 20...ale jak wyszedl ZONK TECHNICZNY z debiutem gry WW3... to po 50-4x PLN....Sprzedawalem....
tak apropo tej "siadniętej" sprzedaży - dzisiaj gra zbliża się z powrotem do top400. Awans o 100 miejsc bez żadnej promocji.
Pisałem Ci już - poczekałbym z takimi opiniami i ocenami sytuacji, bo to wygląda jak lament dziecka. Kolejne bugfixy na horyzoncie (do końca czerwca obstawiam co najmniej 2) oraz QOL.
Na discordzie napisali że mają ogrom zmian QOL w przygotowaniu więc to kwestia czasu jak wpadną 2-3 hotfixy, oceny wrócą >80% a sprzedaż bez promocji będzie się kręcić w okolicy top400, może nawet top300. A później combat update i te Wasze lamenty, bo gra chwilowo spadła na top550 to będą śmieszne.
GH bez promocji lata na top1000 co nie przeszkadza mu robić 30 mln przychodu rocznie.
coś Ci się misiu matematyka nie spina, bo jw - GH lata w okolicy miejsc top1000 bez promek a i tak robi więcej niz napisaleś.
BTW, wcześniej dla GH też nie stosowali zniżek 90% i podobnie było, więc przelicz jeszcze raz. Tylko nie możesz liczyć całego kwartału w top 400 bo to matematyka na poziomie podstawówki. Użyj takiej z gimnazjum żeby doliczyć okresy w top100-top200. Ostatni major update wrzucił grę na okolicw top50 a ma być jeden taki update na kwartał.