od jakiegos czasu interesuje sie Arteria i ostatnio doszly mnie sluchy ze cos dzieje sie w RIGALL DISTRIBUTION (wchodzacej w sklad grupy kapitalowej Arteria). RIGALL posiada ponad 30 oddzialow CitiFinancial i od 1 listopada przestali udzielac pozyczek gotowkowych (oferuja tylko karty kredytowe), dyrektorzy regionalni z CITKA juz nie sa dyrektorami a ich role przejeli pracownicy z rigalla. Moze wie ktos co sie dzieje moze Arteria wdraża jakies swoje plany odnosnie rozbudowy sieci? Moze sprzedaz uslug telekomunikacyjnych ? pzdr
nie słyszałem o zmianach w Rigalu, ale oni cały czas myślą o rozwoju, więc nie jest to wykluczone. Prasa pisała ostatnio, że poważnie interesują sie jakimś rentownym call center. To też może być ciekawy temat, jak wypali.
Ja czekam na wyniki III kwartału. Po półroczu mieli 2,8 mln, ciekawe ile będzie po III. Co sądzicie?
wyniki dobre. Spółka na pewno coś jeszcze szykuje. Rigall tak jak pisałem już nie ma w ofercie pożyczek gotówkowych (wystarczy zadzwonić to jakiegoś oddziału CitiFinancial należącego do Rigalla) a tylko karty. Może planują wprowadzenie oferty innych banków (wiadomo że Arteria ma w portfelu takiego pośrednika a Rigall ma dobrą sieć) lub sprzedaż w tych oddziałach oferty Play + N telewizja. Bardzo mnie to zastanawia bo może być to ciekawy projekt który na pewno będzie miał wpływ na wyniki spółki.