• Indeksy Autor: ~Yoksi [31.175.32.*]
    Ale dziś indeksy gnają na północ. Skąd taki szał zakupów?
  • Re: Indeksy Autor: ~DrobnyCiułacz [31.175.10.*]
    Już po wszystkim. Może to i dobrze. Czas ściągnąć różowe okulary. Gracze dłużej nie powinni być zwodzeni. Teraz czas na spokój i kulturalne wychodzenie z papieru.
  • Re: Indeksy Autor: ~zielony_guzik [80.203.20.*]
    Ja jednak poczekam na 50 za akcje ale oczywiście wychodzenie przed danymi, których przedsmak mieliśmy wczoraj też ma sens. W sumie kto bogatemu zabroni. Drobny, tylko jak ty wyjdziesz z papieru jak pisałeś przy 22 że pozbyłeś się wszystkiego i nigdy wiecej? Parę tygodni później było 25,60 ? Masz nosa. Czyli mówisz że polecasz wyjście poniżej 24. Dobry plan. Przypomnę ten post przy 30 ok ?
  • Re: Indeksy Autor: ~zielony_guzik [80.203.20.*]
    To też komentarz obserwatora "z boku"?
  • Re: Indeksy Autor: ~SzynSzylowy [83.175.184.*]
    Wczoraj było na odwrót. I co to ma z czym wspólnego. Jesteś irytujący jak komar.
  • Re: Indeksy Autor: ~pokerzysta [62.181.160.*]
    Na tej spółce często jest na odwrót. Indeksy giełdowe na rocznych rekordach, a RYVU w tym czasie -32%. Inwestorzy w ciągu roku wychodzili z nierokującej spółki i inwestowali w poważne pomioty.
  • Re: Indeksy Autor: zielony_guzik [89.8.4.*]
    Yoksi pokerzysta mam pytanie o indeksy wiecie może jak dziś 15.maj.2026 zamknął się wig20 a jak ryvu? Bo nie mam internetu a wy podobno znacie się na indeksach i kursach
  • Re: Indeksy Autor: ~Yoksi [46.112.236.*]
    Jasne, że wiem. Na koniec sesji 15 mają 2026 wig20 zamknął się na poziomie roczny szczyt -9%, ryvu roczny szczyt -31%. O to Ci chodziło?
  • Re: Indeksy Autor: zielony_guzik [80.203.20.*]
    Nie wiedziałem, że pracujesz nawet w soboty. Wiem natomiast , że raczej nie napiszesz, iż w piątek WIG20 spadł prawie 2,5%, a Ryvu mimo tego było zielone. Nie będę cię więc ciągnął za język, żebyś później nie miał problemów w pracy.

A skoro jesteś aktywny nawet w weekend, to widać że temat cię mocno angażuje. Jakby ci to miało pomóc, to mogę nawet napisać:

‘Yoksi, twoja dogłębna i rzeczowa analiza uświadomiła mi, że warto sprzedać akcje Ryvu tuż przed wynikami. Co z tego, że RVU120 działa i pomaga w leczeniu raka — ważniejsze są forumowe przepowiednie i codzienne straszenie...'
  • Re: Indeksy Autor: ~Yoksi [46.112.236.*]
    A o to chodziło.

Od kiedy ryvu pomagać w leczeniu raka?
  • Re: Indeksy Autor: ~Yoksi [31.175.24.*]
    ....pomaga...
    Nikt nie napisał, że Ryvu pomaga leczyć raka.
  • Re: Indeksy Autor: ~Yoksi [31.175.30.*]
    "Co z tego, że RVU120 działa i pomaga w leczeniu raka" zielony_ludzik, dziś godz 12:45
    RVU120 to romacyklib nie Ryvu Therapeutics.
  • Re: Indeksy Autor: ~Waldek [178.235.32.*]
    Nie używaj przy yoksim takich trudnych słów, on nie czuje się z nimi komfortowo.
    „Romacyklib (RVU120, SEL120) to najnowocześniejszy, pierwszy w swojej klasie, selektywny podwójny inhibitor kinaz CDK8 i CDK19 – kluczowych składników kompleksu mediatorów odpowiedzialnych za regulację transkrypcji genów. Precyzyjnie celując w te kinazy, romacyklib zakłóca krytyczne programy transkrypcyjne, które wspierają przeżycie komórek nowotworowych i utrzymują ich niezróżnicowany stan. Ten innowacyjny mechanizm pozycjonuje Romacyklib jako potencjalną terapię różnych nowotworów, w tym nowotworów hematologicznych, takich jak ostra białaczka szpikowa (AML).”

Yoksi, może jednak tego nie czytaj, bo jeszcze przypadkiem dowiesz się czym faktycznie zajmuje się spółka Ryvu Therapeutics.

Tam poza słowami „partnering”, "kamienie milowe" "grandy i dofinansowania", „emisja”, „kurs” i „indeksy” dzieją się też trochę bardziej skomplikowane rzeczy. Są badania kliniczne, mechanizmy działania leków, konkretne wyniki i pacjenci, którym to może realnie pomóc.

Nie namawiam do dalszej lektury, bo dalej pojawia się jeszcze więcej trudnych słów i można dostać zawrotu głowy od nadmiaru merytoryki.
  • Re: Indeksy Autor: ~SzynSzylowy [31.61.253.*]
    Ale z Ciebie Złośliwiec :p.
    I znowu na odwrót. Indeksy zielone, a ryvu zgodnie z tradyją.
  • Re: Indeksy Autor: zielony_guzik [89.8.5.*]
    Pokerzysta zegar tyka jakieś nowe informacje o tym że rvu120 ma zachęcające wyniki. Martwię się o twoje finanse ile akcji będziesz musiał odkupić i po jakiej kwocie. Miłego dnia
    Ja nic nie muszę

rvu120 ma nieustannie zachęcające wyniki, od roku je widzę i opisuję
    Miło patrzeć jak z prawej strony arkusza ubywa akcji, co minutę-dwie ktoś skupuje 16-17 akcji. Shorty mają 140 tys. więc jeśli oni zaczęli zamykać to już mamy dołek... Jeśli to nie shorty to na pewno ich boli że cena nie spada i zaraz będą musieli odkupić znacznie wyżej.
  • Re: Indeksy Autor: ~Yoksi [31.175.30.*]
    Więc tak wyglada ból shortujących. Jednego dnia -2,5%, a na drugi dzień +0, 44%. Ile ta seria spadków i odreagowań może potrwać?
    Jeśli ciebie nic nie boli to dobrze, zdrowie najważniejsze.
    Za trzy tygodnie będą prezentowane wyniki badań. Pokusisz się o prognozę kluczowego wskaźnika CRi, czy to za trudne?
  • Re: Indeksy Autor: zielony_guzik [89.8.4.*]
    Waldek, nie śmiej się z Yoksi. „CRi” dla kolesia, który nie odróżnia Ryvu Therapeutics od RVU120? Proszę Cię.
    R2-D2 to szczyt jego możliwości. No może jeszcze C-3PO
  • Re: Indeksy Autor: ~SzynSzylowy [31.61.247.*]
    Oj Oj Oj. Złośnik z Ciebie nieustannie.
  • Re: Indeksy Autor: ~Ariel [176.106.35.*]
    Nie podpalajcie się tak, ptaszki donoszą że wyniki będą cienkie.
  • Re: Indeksy Autor: ~Ariel [176.106.35.*]
    Dobra a tak poważnie, to fundusze zaczynają się inwestować spółką matką i córką. Już na jednej zwiększają pozycję i przyglądają się drugiej.
    Pozdrawiam normalnych akcjonariuszy
    Ale yoksiego też już mogłeś pozdrowić, tak bardzo by się ucieszył.
    A co i gdzie ćwierkają?
  • Re: Indeksy Autor: ~Yoksi [46.112.232.*]
    Nie.
    Jeśli chcesz zapytać o prognozę to polecam kontakt z Wielkim Gatsbym lub pokerzystą. Ten pierwszy rewelacyjnie wstrzelił się w temat partneringu (a precyzyjnie jego braku). Pokerzysta to spec od kursu (poziomy 29 oraz 22 zrealizowane). Choć przyznam, że na realizację dwóch ostatnich inwestorzy ciągle muszą czekać. Jest jeszcze kol wizimir. On też czuje spółkę choć trudno u niego o jednoznaczne wskazania.
    Zapytał Ciebie. Sam chętnie przeczytam. A jeśli nie masz swojego zdania, to po co w ogóle wypluwać z siebie jakąś treść?
    Dobrze yoksi, tak zrobię. A o wyniki badań zapytam twojego ulubionego doktora Oetkera.
    Yoksi a jak tam porównanie dziennej procentowej zmiany kursu na ryvu (nie rvu120 tam się dziś wiele nie zmieniło) do indeksu wig i wig20
    Pokerzysta i Yoksi sporo ostatnio pisali o 29. To czekamy na 29
  • Re: Indeksy Autor: ~DrobnyCiułacz [31.175.22.*]
    29 to już bylo. Widzę, że przespałeś. Pokerzysta teraz pisz o 8. Czekamy.
  • Re: Indeksy Autor: ~Waldek [31.0.51.*]
    Teraz pisze o 8zł, w marcu pisał i przez połowę 2025 roku. No i co z tego?
    Drobny wybacz ale mało mnie obchodzi twoja opinia. Z twoją wiedzą pomyśl o pracy w Burger King a nie rozpisujesz się na forum
    Drobny ale co mnie obchodzi twoja opinia? Czy twojego wafelka. Pozdrawiam i miłego dnia.
[x]
RYVU -16,11% 19,00 2026-05-21 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.