• 4,5 mld zł z KPO na polskie auta elektryczne Autor: ~m3llo71 [93.105.83.*]
    ElectroMobility Poland (EMP) oraz Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej (NFOŚiGW) podpiszą w środę umowę inwestycyjną dot. finansowania projektu hubu produkcyjno-rozwojowego samochodów elektrycznych w Jaworznie. Wsparcie pochodzi z KPO i ma formę wejścia kapitałowego NFOŚiGW w wys. 4,5 mld zł.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/4-5-mld-zl-z-KPO-na-polskie-auta-elektryczne-NFOSiGW-i-EMP-podpisuja-umowe-9132102.html

Pierwsza łopata na wiosnę 2027! Przyspieszają!
  • Re: 4,5 mld zł z KPO na polskie auta elektryczne Autor: ~m3llo71 [93.105.83.*]
    Nie dajcie się wyleszczyć! Zmienność na giełdzie to podstawowa zasada jej funkcjonowania. Każdy uczestnik ma swoją strategię! 1H, 1D, 1M, 1Y. Inwestowanie to zdrowe fundamenty, długi termin i cierpliwość! Jestem na Mirbudzie od 2020! Pozdrawiam inwestorów z loży longterm!
  • Re: 4,5 mld zł z KPO na polskie auta elektryczne Autor: ~Socho [91.94.126.*]
    Ja tez jestem długo i widze ze trzeba bylo po drodze sprzedawac okolo 15 I odkupowac taniej a teraz nie mieć na razie tych akcji .. nie wiadomo na ile jeszcze moze spac I na jak dlugo .. choc w glownej mierze winna jest sytuacja na bliskim
  • Re: 4,5 mld zł z KPO na polskie auta elektryczne Autor: ~madafaka [46.134.91.*]
    O czym ty piszesz. Ten co siedzi tu od dawna pluje w gebe że nie sprzedał dawno i kupi dużo taniej a ci co są umoczeni liczą na cud że wyjdą chociaż na zero. Takie spadki nie są normalne przy takiej stabilności firmy, koniec kropka.
  • Re: 4,5 mld zł z KPO na polskie auta elektryczne Autor: ~sss [5.173.223.*]
    pytanie czy list intencyjny z 2024 roku nadal obowiązuje? jezeli chcą pierwszą łopatę wbić na wiosnę 2027 to nie ma czasu na nowy przetarg... powinno się to wkrótce wyjaśnić, ciekawe, że mirbud nic nie nawiązuje do tego tematu.
[x]
MIRBUD -0,89% 10,06 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.