4,8 zl na akcje..... znacznie poniżej oczekiwań na forum .... podkreślono,że jest to zgodne z polityka dywidendową spolki. Dywidenda bardzo niska w porownaniu do dywidendy PEO ,PKO BP czy Aliora. O PKN nie wspomne.... Rozczarowanie to mało powiedziane ale teraz już wiadomo i koniec spekulacji . Wypłata we wrześniu ......... zatem co może podnieśc kurs i wyciagnac z konsolidacji do góry
Też jestem zawiedziony spodziewałem się sporo wyższej dywidendy . Zostanie im jakieś 2,5 miliarda plus miliard z tamtego roku, ciekawe co zrobią z tą kasa
niby rekordowa ale jakis ten rekord smutny.... dla mnie ma to związek z brakiem szans na kompromis duński i korzystny efekt kapitalowy dla PZU bo na tym projekcie wiecej zyskiwało PZU . Ale jak wiadomo "w trosce o zwykłych Polaków" byłoby weto do zmianw ustawie ubezpieczeniowej. I do tego długi okres do wypłaty dywidendy .... gdyby choć wyplacili 50% zaliczkowo wcześniej.... no nic poczekamy na wyniki Q1 i zobaczymy jak jest z gotowką w PZU. Jeśłi juro wyniki rozjadą sie z konsensusem - srusem to mamy zjazd < 60 zł....
4.80 na akcje plus udzial w rynku na ukrainie to w 2027 dużo więcej dla mnie to dobra perspektywa widze że fundy po cichu wykupią akcje od drobnych czekam na 100 zl
No trochę tak. Niby czlowiek się spodziewał ale liczył na coś ekstra. Osobiście obstawiałem powyżej 5 zł. Czekam na jutrzejsze wyniki. Jeśli będą słabe może być spadek w pobliże 60 zł. Średnioterminowo uważam że nic się nie zmienia i pozostają dobre.