• Widzę plusy Autor: michal55 [85.50.0.*]
    Obecnie procentowo w stosunku do ceny akcji rośnie dywidenda! Jeszcze trochę i będzie to 10%!! Naprawdę nieźle.
  • Re: Widzę plusy Autor: ~lol [185.31.217.*]
    sevenet 1/10 wyników crj a kapitalizacja 1/3 spółki, cała gpw xD
  • Re: Widzę plusy Autor: ~Fazekasz [83.28.135.*]
    Ja tam bym wolał plusy na kursie :-) Prawdę mówiąc to nie spodziewałem się jakich spektakularnych wzrostów po wynikach ale sądziłem, że przynajmniej spadki zostaną powstrzymane. Jak widać, tak się jednak nie dzieje.
  • Re: Widzę plusy Autor: michal55 [85.50.0.*]
    Też tak mam. Tego co sie dzisiaj tutaj dzieję po wczorajszych informacjach absolutnie się nie spodziewałem. Gdyby tak matematycznie dodać kolejne kwartały to mamy zysk 120 mln rocznie. W stosunku do obecnej kapitalizacji wychodzi 400 mln i C/Z 3,333. Ultra mało jak na gejming. Gdyby zyski były finalnie nawet 2 razy mniejsze czyli ok. 60 mln za cały 2026 to mamy C/Z koło 7. Wciąż bardzo atrakcyjnie w tym sektorze. Na spółce która daje bardzo dobre dywidendy i która może jeszcze przyspieszyć po pełnej premierze...tego co się dzisiaj dzieje no nie spodziewałem się, ale bywa i tak. Gdyby zawsze działo sie to czego się spodziewam to byłbym milionerem :).
  • Re: Widzę plusy Autor: ~Fazekasz [83.28.135.*]
    Podpowiem Ci, że zysk za kolejne 3 kwartały łącznie nie zbliży się do wyniku za Q1.
  • Re: Widzę plusy Autor: michal55 [85.50.0.*]
    Być może, ale na pewno jakiś zysk będzie. A przecież ten wynik jest powyżej konsensusu. I jest cała reszta czyli dywidenda i pełna premiera...ale widocznie rynek widzi to inaczej.
  • Re: Widzę plusy Autor: ~Cccx [31.0.92.*]
    Kolejne updaty podbija trochę sprzedaż, w przyszłym roku pełna premiera + konsole. No i w tle gh2 . Jest tu w sumie pod co grać.
[x]
CREEPYJAR -1,14% 520,00 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.