mało jest spółek które aż tak bardzo nie dowożą jak oni... koszmar. tylko wróci (o ile w ogóle wróci) na moje poziomy i out z tej "perły". co chwilę opowieści dziwnej treści o tych kontraktach, których brak. zamiast +70% to mamy -70% po 1Q... po prostu... WOW. nie pozdrawiam.
To na czym opierasz swoją wiarę ze "wróci na Twoje poziomy". Jeśli uważasz ze to tak bardzo zla spółka to sprzedawaj jak najszybciej, inaczej sam sobie zaprzeczasz i robisz z siebie glupka
A ja uwazam że ci którzy niby kupili, teraz graja głupich i narzekają to słupy, które mają tu napędzać odpowiednie emocje.
Bo dziwne ze się nagle uaktywnili w takiej ilosci w ciągu tygodnia.
I też dziwne ze kurs obsuwal się, fakt, ale powoli i na małych obrotach aż tu nagle ostatnio wodospad na dużych obrotach
Oczywiście każdy interpretuje sobie jak chce, do zakładanych przeze mnie poziomów uśredniania już bliziutko wiec czekam i patrze jak niektórym żyłki pękają
Zobaczcie sobie np na medicalgorytmics. Tam poziom obrzydzenie spółki od jakichś 2 miesięcy był olbrzymi, nagle jest jeden news, drugi, i może się okazać że zaraz trend się trwale odwróci.
Na DW też tak będzie, tylko oczywiście pytanie z jakiego poziomu podlogi
Miałem dokładnie to samo pisać. Tam byłem nawet w gronie plujących na spółkę i sprzedałem 2/3 i przeniosłem tu. Wnioski z tego mam takie że ważna jest cierpliwość. Bo tam też wystarczyło poczekać bez kombinowania
Akak różnica między tobą a mną jest taka że ja mówiłem że idą spadki i są spadki a ty naganialeś na wzrosty jak było po160 zl . Każdy sam może wyciągnąć wnioski.
Jedyną prawdziwą i szczerą odpowiedzią jest " nie wiem" i nikt tego nie wie , a jeżeli ktoś twierdzi że wie to po prostu kłamie. Przy poziomach 160 -170 zl twierdziłem że przed nami są spadki z jednego prostego powodu. Firma i prezes nie dowozili obietnic. Jak już wielokrotnie pisałem śledzę spółkę od dawna, każdy raport, każdą wypowied prezesa i Dyr. finansowego. I niestety nie dowożą.
Nie dyskutuj z Romkiem bo go tylko nakręcasz, rob swoje, a kto ma rację to się niebawem okaże, ja sukcesywnie dobieram i nie kieruję się pseudoznawcami z forum bankira.
~Roman odpowiada ~akak2026-05-13 14:28IP 31.0.62.*
Akak różnica między tobą a mną jest taka że ja mówiłem że idą spadki i są spadki a ty naganialeś na wzrosty jak było po160 zl . Każdy sam może wyciągnąć wnioski.
Po 160 powiadasz , a moze po 60 zl ? Gdzie byłeś Romek ?
No co ja moge ,ze ciężko im idzie zdobywanie świata? Maja wszystko do tego ,zeby to zrobic -doświadczenie, forsę i sprzyjająca sytuacje. Czekam na przełom , jest duża szansa .
Roman, inwestorze, odpowiedź mi szczerze na pytanie.
Skoro- cytat z ciebie- "mówiłem że idą spadki i są spadki", to jak rozumiem, gdy tylko wyczułem ten fakt to natychmiast sprzedałeś wszystkie akcje? Każdy wszak lubi sprzedać drogo by odkupić tanio.
Jeśli jednak nie sprzedałeś to albo za przeproszeniem gowno czułeś a po fakcie kazdy mądry albo wcale tych akcji nie miałeś.
Wybacz ale innej logiki ja tu nie widze
Ja szczerze pisze ze sprzedałem chyba za ok 165 zł i jak spadło na ok 150 to odkupiłem bo uznawałem to za promocje.
Pomyliłem się jak widać ale nie opowiadam, że czułem spadki itp bo wtedy bym natychmiast wychodzil.
Ale skoro tu czujesz tak dobrze rynek to napisz na tu wszystkim, a choćby mnie- wcale nie wstydzę się tego, że głupszemu od ciebie- co teraz czujesz?
Spadki czy wzrosty?
Robert
Przeanalizuj sobie moje wpisy od lutego to zobaczysz co pisałem. Jestem wielkim przeciwnikiem naganiania na wzrosty bo nikt nie wie co będzie. Pisałem też o spadkach dlatego że firma nie dowozi obietnic. Tyle i aż tyle. Aktualnie kurs jedzie w drugą stronę i też nie wiadomo jak będzie ale fundamentalnie nic się nie zmieniło umów jak nie było tak nie ma. Mam nadzieję że wyczekałem temat twojego pytania. Porad inwestycyjnych nie udzielam bo jest to w Polsce zabronione.