Udaje się powstrzymać spadek poniżej 2 zł dzięki narracji o SAFE i wydaje się że podpisanie programu tymczasowo uratowało kurs. Ciekaw jestem wpisów na forum kiedy zaczną ogłaszać startujące z niego projekty a PRH tam nie będzie, nie będzie, nie będzie...
Nikt nie jest w stanie racjonalnie wyjaśnić jakie to mają być zadania :) Ale co tam, ważne kto jest w zarządzie i że mają umowę z której nic nie wynika, absolutnie nie jest to balon !
Listy spółek z przewidzianymi umowami w ramach SAFE nie ma. Jest lista przewidzianych zakupów - na stronie rządowej na przykład. Moim zdaniem, PRH miałby większe szanse, gdyby nie weto prezydenta i kłopoty z tego wynikające m.in. dla policji , straży pożarnej czy straży granicznej. Ale i tak bez szans nie jest. Za to z całą pewnością nikt nie powinien kupować w tej chwili PRH "pod SAFE". Spółka ma plany i możliwości by zawierać wiele umów w zbrojeniówce i nie tylko. I tylko kwestią czasu jest, gdy te umowy podpisane zostaną. No, ale nie każdy ma czas czekać.
Skomlaj dalej jak taki burek :) jak ludzie potrafią się poniżać za parę groszy :), jest balon a tutaj siedzi zamiast zarabiać pieniądze gdzie indziej, to jest przykład takiego prawdziwego burka który siedzi pod stołem i może mu się coś skapnie :)
Żebym nie był posądzany o analizę wsteczną - wydaje się że chwilowy impuls powstrzymujący spadek poniżej 2 zł, czyli podpisanie SAFE się wyczerpuje. Możecie oczywiście za chwilę zacząć pisać że to przecież nie na SAFE PRH ma zarabiać, tylko wtedy napiszcie na czym bo nikt na tym forum jeszcze nie udzielił na to pytanie odpowiedzi :) Ja czekam na okolice 1.5 zł, wtedy wielu posiadaczom akcji zacznie się robić cieplej bo zacznie się kończyć bufor do spadków.
Wg mnie nie spadnie do 1,5 (chyba, ze chwilowo). Kurs będzie na pewno ponad 2 zł. Przeczytaj sobie raport Zremb i wyciągnij wnioski. Zresztą pozostałym też to proponuję.