Po raporcie marcowym, towarzystwo się przerzedziło. Jak kurs zacznie rosnąć, to ruch bardzo szybko wróci. Ja rekordowo dużo dobrałem i spodziewam się dobrych wyników, oraz solidnego wzostu, choć bardzo stopniowego. Nie wykluczam też decyzji o dywidendzie, która dodatkowo bardzo zwiększy obroty i kurs. Ale zobaczymy. Sam jestem ciekaw, bo w spółce zaszły spore zmiany i widzę bardzo duży potencjał wzrostowy.
Rok temu było 2,2 mln zysku netto. Spodziewam się podobnego wyniku jeśli nie będą kombinowali z kosztami, żeby utrzymać niski kurs pod wezwanie co uważam za scenariusz bazowy. A mogą pokombinować bo dużo skupili srebra na szczycie i koszty mogą wykazać. Sporo spadło po raporcie rocznym co nie oznacza, że nie zrobią kolejnego zjazdu na 40-45 zł
Po raporcie rocznym prowadziłem korespondencję z osobą z MS. Otrzymałem informację, że informację o rzekomych zakupach inwestycyjnych srebra są kompletną bzdurą wymyśloną przez spekulantów. Możesz podać rzetelne źródło tej informacji, bo ja znam tylko serię pt. "Marianka mówiła w Berlinie..."
1. Odpowiedz na list jest dowodem na to, że nie potrafią zarządzać ryzykiem kursowym bo ogromny zysk, który powini osiągnąć dzięki nieustannie rosnącemu kursowi metali zdusili nadmiernym hedgingiem. Słabo jak na spólkę z tak dużym doświadczeniem. 2. Nikt nie mówił o zakupach inwestycyjnych/spekulacyjnych srebra. Zadałeś niewłaściwe pytanie. Problemem są ogromne ilości skupionych monet wcenach powyżej 400 zł za uncje. Wtedy mieli najlepsze ceny na rynku i bardzo dużo ludzie zaniosło do nich srebro. Nie mogli tego sprzedać z zyskiem bo niedługo potem rynek się zawalił. Może to wpłynąc bardzo negatywnie na wyniki kolejnych kwartałów
Za parę godzin już coś będziemy wiedzieli. Obecny kurs rzeczywiście sugeruje bardzo słaby raport. Pewnie masz rację, ja zawsze byłem niepoprawnym marzycielem, ale mimo to daję sobie na tej giełdzie jakoś radę :)