Serio, mają drugi raz płacić za to samo? Myślisz, że nie znają zasady o cyganie co raz przeszedł przez wieś? Jeśli już to mogą skonwertować dług na akcje. Ale sensu ekonomicznego w tym nie widzę. Wczoraj nawet to wyglądało, dzisiaj to obrazuje próbę podbitki. Kapitał uwięziony jest. Może info np o nowym podmiocie prawnym by zadziałało jako katalizator. No ale co ja tam wiem. Coby nie było, dla jasności, to co jeszcze mam to wewnętrznie rezerwa na 100 utraty wartości. Czysty hazard . Ale gadki typu obligi mają płacić to bez urazy ale brednie
A co niby dzis bylo nie tak? Gruby czekal caly dzien i dostal niewiele. Na koniec dnia zebral co bylo bo nizej nikt juz nie nasypie bez nowych wiesci. Marsz w kierunku 10 PLN rozpoczety jak w 2021.
Dnia 2026-05-13 o godz. 18:02 ~Naiwniak napisał(a): > A co niby dzis bylo nie tak? Gruby czekal caly dzien i dostal niewiele. Na koniec dnia zebral co bylo bo nizej nikt juz nie nasypie bez nowych wiesci. Marsz w kierunku 10 PLN rozpoczety jak w 2021.
bylo jakies zbieranie...ale doszedl do sciany lub ... paluszkiem pomachal...pozostal baton...sytuacja prawdopodobnie bedzie rozwojowa...jesli nic sie nie dzieje to wlasnie wtedy dzieje sie najwiecej...taka cisza przed burza
Dnia 2026-05-13 o godz. 15:47 ~Cynik napisał(a): > Serio, mają drugi raz płacić za to samo? Myślisz, że nie znają zasady o cyganie co raz przeszedł przez wieś? Jeśli już to mogą skonwertować dług na akcje. Ale sensu ekonomicznego w tym nie widzę. Wczoraj nawet to wyglądało, dzisiaj to obrazuje próbę podbitki. Kapitał uwięziony jest. Może info np o nowym podmiocie prawnym by zadziałało jako katalizator. No ale co ja tam wiem. Coby nie było, dla jasności, to co jeszcze mam to wewnętrznie rezerwa na 100 utraty wartości. Czysty hazard . Ale gadki typu obligi mają płacić to bez urazy ale brednie
niestety !!!...nie skonwertuja akcji ktore ma ulica bo to niemozliwe!!!....mogliby te ktore mialaby spolka na wlasnym rachunku lub jakas emisje pod obligi !!!...nie wprowadzaj innych w blad !!!
Konwersja długu spółek w takiej sytuacji (czytaj bankrutujących) odbywa się z reguły poprzez konwersję długu (zamiany) na nowe akcje (tzw druk ). Z reguły powiązane jest to z dość znaczącym rozwodnieniem ( banał). Nigdzie nie pisałem o konwersji polegającej na zamianie wierzytelności na dotychczasowe akcje. To nielogiczne. Poza tym logiki do tego przypadku nie ma co mieszać. W związku z tym życzę akcjonariuszom powodzenia, bez odbioru
w przypadku zamiany dlugu za nowa emisje nie osiagna 100 %...a poprzez wykupienie i wezwanie mozliwe...i wlasnie ten sposob przejecia firmy mialem na mysli ...
Jak ja uwielbiam tutejsze bajeczki :)
Prawda jest taka że tutaj już tylko czekamy na wniosek o upadłość :)
Nie chcecie stracić reszty kapitału to wiecie co musicie zrobić z akcjami :)
Rysiu pięknie pisze ale jego słowa to tylko piękny bełkot (bez urazy Rysiu :) )
Polityczny ,ale trafiłeś w samo sedno . Dwa szczupaczki już
oczyszczone i do tego na stole stoją dwa stakany a żeby zabełtać trochę w głowie . Tak , polityczny ma rację ....Kto to by nie chciał do takiego stolika się przysiąść ? Prawda chlopcy ze stolicy i Katowic ?
Polityczny . Szczupak nie miał pretensji do sprytnej płotki ,że go wikiwała ,tylko było mu wstyd przed samym sobą , że się z niego wszyscy jeszcze nabijają.
Potyliczny...sam pisales,ze przy 1,5 zl nakupiles akcjii a pozniej wypchales w okolicy 1,8 zl...prawdaz...nieladnie tak ...oj nie ladnie...ale to Twoja polityka i Twoj charakter ?!
Nakupowałem i sprzedałem i sie z tym nie kryłem Szybkie 20% genialna sprawa - teraz koniec tej jednorazowej podbitki - będzie mielenie 1.5-1.6 aż do ogłoszenia upadłości A Rysiu wiem ze Ty juz swoje zarobiłeś :)
Tak ,tak Polityczny .Wiem , wiem ,że Ty wszystko wiesz. Właśnie tak się zastanawiam czy nie zostawić Wam tych dwóch dyszek .Może za mało tu zostawiłem za pierwszym razem . Mam Was tu trochę za to na sumieniu. Jak myślisz , ? Czy byłaby to już kwita za tę cudowną ławeczkę ?
Rysiu pięknie piszesz to prawda - lubię te Twoje historyjki ale pamiętaj - karma wraca jak ludzie potracą przez Ciebie kapitał - a upadłość i wywalenie z notowań tutaj to tylko kwestia czasu :)
Stakany już chluśnięte i głowy zabełtane ..Asd , po godz 24 zapraszam Cię do dyskusji ...Polityczy moze też być jako pomocnik . Asd widzę ,że jesteś tutaj najlepszy .
Mam nadzieję Rysiu że jak ludzie tutaj potracą kapitał to będziesz w stanie spojrzeć sobie w oczy :) Ja widze że za fasadą pięknych opowieści kryje się chęć zysku ale dlaczego robisz to po trupach
No nic - daję 6 mcy społeczce na ogłoszenie postępowania upadłościowego
Rysiu mam nadzieję że będziesz w stanie spojrzeć w lustro jak tutaj mnóstwo ludzi potraci swój kapitał A ja tymczasem wyczekuję wniosku do sądu o rozpoczęcie postępowania upadłościowego spółki - daję max 6 mcy
Bardzo ładnie Polityczny .Tak.tak wyzerowanie do wartości domyślnych .No i
teraz pomyśl dalej ?......A.nazywa się ta zagrywka ..Na kulawego hydraulika..
Ja tu sobie tylko patrzę - co miałem zrobić to zrobiłem Teraz chcę być świadkiem upadku plazy i przy okazji Rysia - taki tort smakuje najlepiej na zimno - lubie sernik na zimno :)
Dnia 2026-05-18 o godz. 19:14 ~Polityczny napisał(a): > Podobnie z Tobą panie hmmm - kto tu wcześniej naganiał potem odradzał a teraz ?? Która strona twej natury przeważa ?? :)
jest czas wejscia i czas wyjscia ...a to czy warto ryzykowac to niechaj kazdy sam sobie decyduje !!!....jesli juz to wskazuje znaki a odczyt i interpretacja pozostawiam zainteresowanym !!!....podazaj za trendem ale wejdz zanim wzrosnie i wyjdz zanim spadnie !!!