Ostatnio prezes promował biznes w radio Wnet. Bardzo się stara żeby jak najmniejsza rzesza potencjalnych inwestorów dowiedziała się o Molecure. Może im chodzi o to żeby za 3 lata po przeprowadzeniu kosztownych faz klinicznych wyprowadzić spółkę z giełdy przy cenie 1 zł za akcję.
Wywiad jest z dzisiaj to po pierwsze. Po wtóre to masz tyle spółek na giełdzie że aż się dziwię że się tu męczysz. Wywal, zapomnij i kup coś innego.
Dla mnie to okazja móc kupić w tej cenie co prezes. Niech leżą, za 5 lat się okaże czy lepiej było trzymać akcje czy zrobić lokatę
Wywiad tragedia.
Galapagos dało 30% (120mln zł) czyli wszystkich pieniędzy zainwestowano ok 300 mln zł. Chłop podstawówki nie powinien skończyć. Ok przyjmijmy że to przejęzyczenie lub prezes nie przywiązuje wagi do kasy I nie wie że jeżeli 30% to 120mln to 100% 400 milionów zł.
Prezes nie pamięta ile urosło Molecure po podpisaniu partneringu z Galapago 3 razy 5 razy ? Przecież sam sprzedawał jak urosło. Teraz Ci co kupili akcje od prezesa Szumiwskiego aby wyjść na 0 zł bez jakiegokolwiek zysku muszą liczyć na wzrost ponad 1000%.
Prezes coś napomknął że inwestorzy zauważyli że w biotechnologii na wyniki trzeba długo czekać i dlatego tak niska wycena. Wydaje mi się że to właśnie prezes mówu cały czas że wyniki już zaraz i cena wystrzeli tak od ok 5-ciu lat.
Pod koniec czerwca są targi biotechnologiczne w USA i mieli wrócić z umową bo do USA już miały polecieć wyniki II fazy klinicznej OATD-01 . Czy coś mylę ?
Polana 3 lata po 10 mln euro potrzebuje ? To przeca prezesie kolejne 130 mln zł
Nie wiem ale wywiad według mnie celowo miał trafić tylko do nas akcjonariuszy a jeszcze bardziej obrzydzić i zochydzić spółkę.
Przecież gdyby Szumowski poszedł do ParkietTV to by wyszedł stamtąd z płaczem.
Teraz czekamy czy zapowiadane wyniki połówkowe na czerwiec to była ściema pod przeprowadzenie emisji.