• Kiedy WZA, po ile skup ? Autor: ~GraGitara [188.33.6.*]
    Ktoś coś wie ? Może Wihajster ?
  • Re: Kiedy WZA, po ile skup ? Autor: ~Spekulant [37.47.186.*]
    Rok temy ogłosili wza 30 maja
  • Re: Kiedy WZA, po ile skup ? Autor: ~Spekulant [37.47.155.*]
    Kiedyś Wihajster jednak nie docenił Bowim jak o nim pisałem .... dziś Bowim pokazuje kogo dostrzega rynek

Sesji +12% na STP nie pamiętam :)
  • Re: Kiedy WZA, po ile skup ? Autor: ~Kubek [178.230.110.*]
    oj dawno nie było
  • Re: Kiedy WZA, po ile skup ? Autor: ~GraGitara [188.33.36.*]
    Jak juz wyjde z STP to będzie +12% , jak znam życie.
  • Re: Kiedy WZA, po ile skup ? Autor: ~Spekulant [37.47.184.*]
    Dziś Mobruk zawstydził STP

Spółka z rocznymi przychodami 320 mln i kapitałami własnymi 213 mln ogłosiła dywidende 15,23 zł

STP nigdy takiej nie wypłacił ( ale raz był blisko )

Rok temu Mobruk wypłacił 13,17 zł

Malutki a jak zarządzany :)
    Innym UE nie przeszkadza :)
  • Re: Kiedy WZA, po ile skup ? Autor: ~Krzn [83.25.68.*]
    Spekulant to po co tu siedzisz tyle czasu? Może jesteś od prezesika i zniechęcasz, aby oddali w skupie jak najwięcej?
  • Re: Kiedy WZA, po ile skup ? Autor: ~Spekulant [37.47.152.*]
    Ja od Prezesa :D dobre

Mam wiele spółek kiedyś myślałem, że w hossie pokoleniowej tak jak teraz Stalprodukt wykona podobny ruch do 2003-2007 tym bardziej mając niską wycenę, sporo gotówki i przez nascie lat zwiększając regularnie wartość księgową ....nie przewidziałem, że po 20 latach w kolejnej hossie pokoleniowej trafimy na historycznie słaby okres wynikowo ( min poprzez brak inwestycki w rozwoj ) Spółka przespała okres ostatnich lat niemiłosiernie. Wiele spółek w ostatnuch latach skalowało biznes , zwiększało moce produkcyjne , dywersyfikowało biznes .....a my eh...
    Nawet obecne inwestycje w magazyny, farmy ani nie zwiększają mocy ani nie dywersyfikują biznesu .... a pewnosci nie ma czy wrócimy do rentowności koszty może i będą mniejsze ale Chiny stać nawet na ujemne marże dotująć bizens tylko w celu likwidacji konkurencji ...
    W blachach już straciliśmy wielu klientów pytanie czy kiedyś oni wrócą ....
    Jedyne co mi się jeszcze podoba to wykres ....formacja na logarytmicznym przypominająca formację z lat 1998- 2003, kanał od 98 roku ....tylko hossa niedługo dobiegnie końca a my nie mamy drivera pod który można by rosnąć :(
    Ostatnia myśl ...jedyne co może ruszyć mocno kurs to przeszacowanie wartości biurowca już po wybudowaniu i wynajęciu ....
    Pytanie czy to zrobią .... duży minus,że najwcześnie w 2028 .... hossa już wtedy będzie wspomnieniem .... liczę osobiście na mocniejsze wzrosty swig80 i małych spółek na koniec hossy tylko pod wzrosty musi być driver odnośnie STP .... :(
[x]
STALPROD -1,23% 240,00 2026-05-15 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.