Fajne są te wasze wypowiedzi. Zero faktów, tylko "będzie spadać", "będą wywalać". Bo pewnie od tego będzie rosło albo spadało. Ale żeby trochę w temacie. Te kontrakty per sztuka może nie są duże ale jest ich kilka ostatnio (jakieś chyba 5-6 w ostatnich 6 miesiącach). Pozytywy: - kontrakty rządowe - będzie zrobione, będzie zapłacone, do tego podnoszą renomę spółki na rynku - kontrakty krajowe - patrz raport o udziale rynku krajowego w sprzedaży spółki - kontrakty dosyć krótkoterminowe - możliwy szybki wpływ na wyniki finansowe - możliwe większe wykorzystanie mocy produkcyjnych = mniejszy odpis w koszty = mniejsze koszty = ... Pożyjemy zobaczymy, dla mnie ten wzrost teraz jest na zbyt niskich obrotach pod wywalanie. Ja poczekam jeszcze.
To popatrz sobie na wykres przez ostatnie na przykład dwa lata i się nad nim zastanów to zobaczysz Po co są te espi, i jak wyglądały poprzednio identyczne akcje i gdzie kurs wracał
Po to żeby Luma mogła wywalać akcje objęte po 50 groszy. Ale jak spadnie do ok 1 zł można liczyć na kolejną podbitkę na 1,50 może 1.80 jakieś kółeczko się zaliczy
Czas pokaże. Dawno pisałem że to spekulacyjne granie tutaj mamy na razie, nie chce mi się szukać a nie lubię się co chwilę powtarzać. Czy będą lepsze fundamenty? Tego nie wykluczam. Pożyjemy zobaczymy.
Jedyny fundament jaki tu jest to Luma regularnie dostarczając pieniądze z nowych emisji na bieżące funkcjonowanie firmy. Ale pewnie w którymś momencie będzie chciała wyjść z pozycji więc liczę na solidną podbitkę na 2 może 3 zł żeby sukcesywnie zejść pewnie do 50 może mniej groszy
Z drogich akcji ale obejmuje nowe po 50 groszy. Więc na razie jest na stracie able ja zamknie pozycje z drogich akcji na stracie będzie szukała okazji do zamknięcia pozycji z akcji kupionych po 50 groszy i wtedy może być okazja do podbitki na 2 zł może lekko wyżej