• ESPI Autor: ~Moriar [31.0.93.*]
    https://espiebi.pap.pl/node/721414
  • Re: ESPI Autor: ~LESZCZ [31.61.242.*]
    Super będzie okazja do dalszych spadków
  • Re: ESPI Autor: ~Zgredek [37.47.120.*]
    Dokładnie po upychają między 1.30-1.40 i potem wywalanie na wyścigi do 1.15
  • Re: ESPI Autor: ~cienki [185.29.15.*]
    Fajne są te wasze wypowiedzi. Zero faktów, tylko "będzie spadać", "będą wywalać". Bo pewnie od tego będzie rosło albo spadało.
    Ale żeby trochę w temacie.
    Te kontrakty per sztuka może nie są duże ale jest ich kilka ostatnio (jakieś chyba 5-6 w ostatnich 6 miesiącach).
    Pozytywy:
    - kontrakty rządowe - będzie zrobione, będzie zapłacone, do tego podnoszą renomę spółki na rynku
    - kontrakty krajowe - patrz raport o udziale rynku krajowego w sprzedaży spółki
    - kontrakty dosyć krótkoterminowe - możliwy szybki wpływ na wyniki finansowe
    - możliwe większe wykorzystanie mocy produkcyjnych = mniejszy odpis w koszty = mniejsze koszty = ...
    Pożyjemy zobaczymy, dla mnie ten wzrost teraz jest na zbyt niskich obrotach pod wywalanie. Ja poczekam jeszcze.
  • Re: ESPI Autor: ~Zgredek [37.47.83.*]
    To popatrz sobie na wykres przez ostatnie na przykład dwa lata i się nad nim zastanów to zobaczysz Po co są te espi, i jak wyglądały poprzednio identyczne akcje i gdzie kurs wracał
  • Re: ESPI Autor: ~Zgredek [37.47.83.*]
    Tylko kontrakty kontraktami ale na nich trzeba umieć jeszcze zarobić czego protektor nie robi od min 5-6lat!!
    Po to żeby Luma mogła wywalać akcje objęte po 50 groszy. Ale jak spadnie do ok 1 zł można liczyć na kolejną podbitkę na 1,50 może 1.80 jakieś kółeczko się zaliczy
    I pewnie zaraz wpadnie jakaś kolejna emisja po 50gr na Lumy. Parę liter w alfabecie jeszcze jest.
  • Re: ESPI Autor: ~cienki [185.29.15.*]
    Czas pokaże.
    Dawno pisałem że to spekulacyjne granie tutaj mamy na razie, nie chce mi się szukać a nie lubię się co chwilę powtarzać.
    Czy będą lepsze fundamenty? Tego nie wykluczam. Pożyjemy zobaczymy.

Jedyny fundament jaki tu jest to Luma regularnie dostarczając pieniądze z nowych emisji na bieżące funkcjonowanie firmy. Ale pewnie w którymś momencie będzie chciała wyjść z pozycji więc liczę na solidną podbitkę na 2 może 3 zł żeby sukcesywnie zejść pewnie do 50 może mniej groszy
    1.40 silnym oporem. 1.30 padło kierujemy się na 1.20 i docelowo na 1 zl
    No i udało im się parę akcji pod nowy kontrakt wywalić w rynek
  • Re: ESPI Autor: ~wnuczek [31.182.146.*]
    Kolejne 2 umowy wykonawcze. Dzieje się. Czekam na kolejny wpis w stylu ESPI pod wywalanie:-)
  • Re: ESPI Autor: ~1234 [37.30.31.*]
    Przecież Luma od dłuższego czasu konsekwentnie wychodzi.
  • Re: ESPI Autor: ~LESZCZ [37.47.177.*]
    Z drogich akcji ale obejmuje nowe po 50 groszy. Więc na razie jest na stracie able ja zamknie pozycje z drogich akcji na stracie będzie szukała okazji do zamknięcia pozycji z akcji kupionych po 50 groszy i wtedy może być okazja do podbitki na 2 zł może lekko wyżej
  • Re: ESPI Autor: ~LESZCZ [37.47.177.*]
    Dzień ja co dzień. Podbitka małymi ilościami i ubieranie i tak w kółko :) mogliby w końcu zjechać do 1 zł też bym kółko zrobił.
[x]
PROTEKTOR -2,31% 1,27 2026-05-22 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.