• Wynik za I kw. Autor: ~bak [83.31.148.*]
    Z moich obliczeń wynika, że przychody za I kw. mogą być w przedziale od 11,4 do 11,7 mld zł. Brałem pod uwagę ceny miedzi, srebra, molibdenu, dolara. Przychód policzony na podstawie raportów comisięcznych o sprzedaży. Proszę o opinię na ten temat.
  • Re: Wynik za I kw. Autor: ~Lis [46.134.95.*]
    Napisz po ile liczyłeś srebro i ceny miedzi
  • Re: Wynik za I kw. Autor: ~bak [83.31.148.*]
    Liczyłem trzy miesiące oddzielnie, biorąc pod uwagę dane sprzedażowe z miesiąca stycznia, lutego i marca oraz średnie ceny miedzi, srebra oraz dolara dla poszczególnych miesięcy. Następnie wyniki z trzech miesięcy zsumowałem.
  • Re: Wynik za I kw. Autor: ~Kaczorr83 [79.163.174.*]
    O której podają wyniki kwartalne? Przed, w trakcie czy po sesji?
  • Re: Wynik za I kw. Autor: ~psychiatra [46.112.200.*]
    Według Noble Securitas
    EBITDA - 4.7 mld zł, zysk netto - ok. 2.6 mld zł

https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/21-spolek-ktore-moga-sprawic-niespodzianki-w-sezonie-wynikow-za-i-kwartal-2026,akcje,372077
  • Re: Wynik za I kw. Autor: ~Mara [87.206.130.*]
    KGHM tak nie sprzedaje.
    Maja kontrakty, zabezpieczenie na cenach. Twoje wyniki beda zawyżone.
  • Re: Wynik za I kw. Autor: ~Wagant [89.73.36.*]
    Kurs KGHM napompowany do absurdu. Nawet przy zakładanych wynikach I kw jest zdecydowanie przewartościowany. Kursy srebro i miedzi rozgrzane na spekulacji funduszy do czerwoności. Co z tego będzie zobaczymy,
  • Re: Wynik za I kw. Autor: ~Trzas-wawa [89.69.58.*]
    Może będzie to co w styczniu
  • Re: Wynik za I kw. Autor: ~koperytko [37.47.139.*]
    Po pierwsze szczyt na srebrze był w styczniu i to wzrósł z 75 USD do 115USD - mówimy tutaj nie o przychodzie tylko dochodzie.
    Teraz wszystko zalezy od zarzadu. Jezeli w styczniu zabezpieczył pozycję srebra przed spadkiem co wydaje sie logiczne na takim bezsensownym rajdzie na fali spekulacji to wtedy zysk będzie w granicach 5 mld
    Po drugie KGHM zarobił w IV kwartale 2,6 mld i nie widze mozliwości aby zysk był mniejszy..

Generalnie wszystko zalezy jak pozabezpieczał miedź i srebro zarząd - a tutaj może być róznie
  • Re: Wynik za I kw. Autor: ~bak [83.31.148.*]
    Niewiele się pomyliłem z prognozą przychodów za I kw, w swoich szacunkach uwzględniałem tylko miedź, srebro i molibden, bez TROZ. Wyniki za II kw (prognoza po prawie połowie kwartału) mogą być lepsze od tych z pierwszego kwartału, prawdopodbnie znacznie przekroczą 12 mld przychodu, więc kierunek na ten moment powinien być jeden, północ.
[x]
KGHM -0,64% 374,10 2026-06-03 13:57:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.