co widać???
jest najniżej w historii - a tak poza tym to zawsze jak jest restrukturyzacja to spółki robią wszystko żeby zacząć zarabiać i jak Bluetax zacznie być rentowny to człowieku pomyśl co stanie się z ceną akcjii?? pomyśl
ja pytam czy ktoś coś wie na temat prowadzonych działań
Czy się coś zaczęło, to zoabczymy po raporcie. Może faktycznie po tych ostatnich słabych wynikach, spółka przeszła jakieś pozytywne przemiany ( prezes wziął sie za darmozjadów :) ). W sumie ten kurs jest tak niski, że 500 tyś zysku da wartość C/Z = 10, a to by juz był galanty sygnał do wzrostu. Ostatnie komunikaty wskazuja, że w spółce najgorzej nie jest ( ta ostatnia umowa może przenieść spore zyski jak dojdzie do emisji "DeCro" ). Stawiam na lepsze wyniki za drugie półrocze 2009r.
To tylko założenie teoretyczne :) - wiem że takiego zysku nie ma co się spodziewać - ale zakładam dodatni bilans za drugie półrocze ( niska baza - jak jej nie przebijemy to już naprawdę będzie "wesoło"). Miałem tylko na myśli to, że wystraczy żeby spółka wypracowała zysk rzędu 500 tyś ( przecież nie jest to jakaś kosmiczna suma ), żeby wskaźnikowo dobrze to wyglądało, przy obecej cenie akcji.
No jasne, pomarzyć dobra rzecz.
Rzeczywiście, wskaźniki byłyby wtedy przyzwoite ( przy tej cenie ).
Nie zdziw się jednak, jeśli będzie strata ( nawet ponad milionowa niestety ).