• Jak tam raport Autor: ~Fanpan [78.88.136.*]
    Chyba dobry. Za kilka miesięcy wrócimy na ciągłe.
  • Re: Jak tam raport Autor: ~inwestor [217.8.175.*]
    Notowania ciagle niczego nie zmienia i nie sa do niczego potrzebne na obecnym etapie od tego kurs nie urosnie. Raport pozytywny spolka sie powoli odbudowywuje ale dzieje sie to wolno, pozytwnie zaskakuje komercjalizacja dawniej stworzonych technologii, przelom bedzie dopiero jak zacznie sie komercjalizacja obecnie tworzonych narzedzi AI. Na tle innych spolek wyrzuconych z notowan Moonlit swieci pelnym blaskiem bo niekazda wraca i zaczyna od nowa. Szanse na tzw odwrotne przejecie teoretycznie sa o czym wspomniano w raporcie ale jak dla mnie akcjonariat jest zbyt rozproszony aby to mialo sens dla podmiotu zewnetrznego.
  • Re: Jak tam raport Autor: ~akcjonariusz [194.9.79.*]
    Mam wrażenie, że wspólny prezes obu spółek zorientował się, iż za sprawą dyrektywy Parlamentu
    Europejskiego i Rady (UE) 2026/470 z dnia 24 lutego 2026 roku (tzw. pakiet Omnibus I), która zawęziła katalog
    podmiotów objętych obowiązkami raportowania w ramach Dyrektywy CSRD, Notoria niejako ogranicza/blokuje rozwój/funkcjonowanie Moonlita, który nabrał jakichś kompetencji w dziedzinie grafiki i AI. A że jest wg mnie mądrym biznesmenem i naukowcem z wyobraźnią i otwartymi oczami i umysłem, zarządził rozdział kompetencji i programistyczne oswobodzenie Moonlita oraz przegląd opcji strategicznych dla Moonlita. Mam cichą nadzieję, że dostrzegł i/lub bierze pod uwagę potencjalne możliwości wykorzystania wspomnianych kompetencji w jakiejś kooperacji w programach naszej narodowej techniki wojskowej finansowanej ze środków SAFE. Logika podpowiada mi, że przodujące w efektywności działania systemy kierowania ogniem, czy powietrznymi środkami ataku lub obrony (w tym technika bezzałogowa), będą wymagać sprawnie, szybko i maksymalnie bezbłędnie decyzyjnego działania AI. Widziałbym Moonlita w potencjalnej roli podwykonawcy techniki cyfrowej/programistycznej u boku dużego/ych podmiotów projektowo-produkcyjnych.
    W każdym razie szczerze stwierdzę na podstawie obecnej polityki informacyjnej Spółki, że jest ona wg mnie na etapie, iż nie widzę sensu pozbywania się jej akcji, jak również nie widzę sensu grosza wydawania na zwiększenie zaangażowania w nią.
    Mam nadzieję, że wspomniany przegląd możliwości zaangażowania nie będzie trwał przesadnie długo.
    Z innej beczki, wyrażam nadzieję, że niebawem przeczytamy pozytywną uchwałę NewConnect o wprowadzeniu akcji serii F, G, H i I do obrotu. Zbyt długo to trwa. Zbliżamy się do 2miesięcznicy złożenia przez Spółkę wniosku o to. Ponad 4 mln szt. akcji Spółki jest póki co w zawieszeniu.
  • Re: Jak tam raport Autor: ~Tt [91.232.46.*]
    Fantasta że boki zrywać.
[x]
MOONLIT 20,00% 0,30 2026-05-20 15:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.