Po co to odblokowywali jak sprawy nie unormowane . Jestem już w plecy 70 kilo . I po licho było dobierać , trzeba było wywalić lepiej na odbiciu a teraz nawet wywalić nie da rady .
jest dokładnie to samo co przed zawieszeniem ponad rok temu, wywalanie PKC wagonow akcji i spadki po kilkadziesiat procent na tydzień, ta sama szulernia działa - dwa duze podmioty szortujace i byc moze Gogolczyk, ulica nigdy tego nie zatrzyma, a nikogo wiekszego do zakupów nie ma,
rownie dobrze za tydzień moze być 5 groszy
tez mnie to dziwi, że odwiesili bez zadnego rozwiazania sprawy, bo "podejrzenia" to juz były rok temu
No i lipa dokupiłem trochę żeby uśrednic a to niestety leci dalej. Trudno rok czekałem trzeba będzie poczekać kolejny. Mam tylko nadzieje że znowu nie zawieszą. Żeby tylko raport był na czas i pokazał coś optymistycznego.
I tego się trzymajmy ,,, przecież grubi nie wywalają takich ilości , sprawdźcie jakie wolumeny idą ... po 50 - 50 tysięcy sztuk ,, mnie się wydaje , że leszcze wyskakują bo się boją zawiechy i tyle ...
jak i komu sprzedaz 2 miliony akcji dziennie, skoro 100k powoduje spadki o 15-20% ??
juz nie mowiac, ze ulicy nawet by nie tkneła tych akcji, jakby ktos wystawił np. 2 miliony po 10 groszy, już 100-200 kilo ciezko schodzi
tak jak napisałem, dwa podmioty graja szorta majac po kilka milionow akcji i/lub Gogolczyk wywala, ale to swiadczy, ze jest jakiś odklejony skoro chce wywalać takie ilości na niepłynnej spółce
Baca ty to geniusz, oceniasz kto sprzedaje po ilości transakcji kupująch, pomijając łączny wolumen i nie zauważając po ile szt. wystawia sprzedający. Grubi nie wywalają, wystarczy ze wywala jeden duża łyżką i kurs nurkuje, tu jest NC a ta spółka to potencjalny bankrut i kto według ciebie ma kupować ? Nie czytałeś ze KNF się temu przygląda (Trzy spółki pod lupą KNF. Chodzi o manipulacje i nadużycia) Leszcze i panikarze sprzedawali w pierwszy i drugi dzień i jak na razie wyszli na tym lepiej od tych co zostali. Nie zależnie kto sprzedaje robi to ze sporą stratą i oby nie był to Gogolczyk.
A niech sprzedaje ze stratą , nikt nie dostał akcji za darmo , nominał 10 grocholi , więc co ? 8 groszy i strata , tylko ciekwe kto na takiej stracie sprzedaje ...
Bardziej bym obstawiał ze wywala jeden gracz z tych dużych, gdyby wywalali wszyscy kurs byłby dużo, dużo niżej. Może inni duzi czekają aż zejdzie z ceny bo po co przepłacać, jak popytu brak. Będzie testowanie jak nisko sypacz zejdzie z ceną i jak jest zdesperowany żeby sprzedać. Oby w raporcie 15 maja było jakieś pozytywne info, inaczej marazm i czerwień.