To dzisiaj szacunkowe wyniki i do końca tygodnia podjedziemy w okolice 190PLN. Później płaska korekta i ciąg dalszy powolnej zwyżki pod super wyniki za II kw. W tym roku też pewnie zarząd będzie kupował akcje z premii rocznej.
Oprócz KPI finansowych są jeszcze te dotyczące transformacji w kierunku OZE. Wszystko zależy od RN, a tak na prawdę od prezesa. Patrząc na wyniki za pierwszy kwartał i poziom marż w drugim kwartale to może swoim menadżerom odpalić premie. Po tak dobrych wynikach za I kw to prezes pojawi się na jakimś chacie z inwestorami po publikacji ostatecznych wyników za i kw.
Też tak pamiętam. Ale nie wiem czy przypadkiem w związku z pojawieniem się nowych osób w zarządzie pula na te premie nie wzrosła? Jak dostaną to będzie dodatkowy impuls wzmacniający trend wzrostowy.
Z tego co czytałem, to nie tylko drony będą produkować. Jeśli pozyskają grant z SAFE to będzie tez konieczność wyłożenia środków własnych. Unimot może pożyczyć kasę, ale docelowo mogą ściągnąć kasę z rynku. Pytanie tylko czy ukraiński inwestor zejdzie poniżej 50%... Generalnie to muszą się spieszyć bo ta kasa z SAFE szybciutko się rozejdzie. Na WZA można Prezesa zapytać...
Nie zdziwię się, gdy Prezes z Zarządem zaskoczą nas pomysłem dywersyfikacji byznesu grupy, a przy tym wysokomarżowym, poczekamy i zobaczymy jak będzie, swoje papiery trzymam pod dobre wyniki kolejnych lat, a po drodze dywidendy powyżej 10 zł / akcję z tendencją rosnącą w kierunku 15/20 zł w perspektywie 4-5 lat :-)