Miałem jedną akcję LPP zarobiłem 2,5 ale dalej myślę że będzie ciężko i można tam zawisnąć na długo a tam jak się pokażą troszkę gorsze wyniki to wrócą na 16 tysięcy iść tam w domu kisić przez długi czas a myślę że szorty też tam trzymają jakąś pozycję przynajmniej teraz zaczną ją budować przy takiej wycenie bo według mnie to jest dosyć duża bańka na CCC jeszcze się pobawią do wyników i może przez jakiś czas po wynikach będą chciały blokować żeby zbyt szybko nie szło w górę ale tak czy inaczej tak są zarobione
Ludzie z ulicy kupują bo usłyszał taksówkarza że warto kupić coś a jak taksówkarz mówi że coś warto kupić to znaczy że kupisz to ty a zarobi ten co wiedział wcześniej a ty jesteś do powiedzenia na haku i tak jest na tej giełdzie kto kogo w konia zrobi ten zarobi ale przeważnie zarabiają duzi na tych właśnie małych
Zawsze mówiłem że mogę trzymać akcję długo nie pali mi się dupa im dłużej trzymasz tym więcej zarobisz w takich spółkach zawsze będą dołki i wyżyny teraz jest dołek za pół roku rok nie wiadomo o co chodzi ale wydaje mi się że akcje będą dosyć wysoko bo mi teraz się nadal kręci kwestia powrotu zaufania i trochę lepszych wyników
Ja zawsze wychodzę z założenia, że jak w spółce pojawiają się problemy to Zarząd czy RN nie siedzą bezczynnie tylko myślą nad rozwiązaniem. I tak... była pandemia... lockdown... rozwiązaniem była sprzedaż online... zalegający towar na półkach ze starych kolekcji... rozwiązanie Halfprice... ekstra towar w ekstra cenie, a że rok czy dwa leżało w kartonie to nic... ludzie jednak wolą chodzić po sklepach i przymierzać, bo czekanie na przesyłkę i robienie zwrotów jest raczej upierdliwe... więc dla mnie odwrót od online jest naturalny... młodzi nadal wolą zakupy w sieci, ale starsi jeśli nie muszą to wolą się pofatygować, obejrzeć, dotknąć... reasumując jak dotąd problemy były roziązywane... czy kolejne będą rozwiązywane skutecznie.. czas pokaże, ale wierzę że tak
Akurat akcjonariuszom LPP to mozemy zazdroscic, glownie zarzadu. I wycena tam jest dalej atrakcyjna. Ale mam nadzieje, ze pod koniec roku role sie odwroca i to nam beda zazdroscic
Widze ze ucielo moja wiadomosc - w skrocie lpp lekki spadek lfl ale za to podchodza z marza pod 59% - zysk netto bedzie ponad 20%r/r tam jest niesamowita dobra robita zrobiona i zbieraja tego owoce.
Ale ten slabszy okres sprzedazowo szczegilnie w kwietniu moze zabolec ccc gdzie nie ma takiej marzy i sa klopoty z modivo. Coraz bardziej jestem przekonany ze bedziemy blizej 200mln ebitdy niz 400 niestety