Juz wkrotce przekonacie sie ze ten rok jest kolejnym straconym rokiem dla jsw. Wszystko za pozno i za wolno, a zwiazki na fb ciesza sie ze na wyplaty w maju sa jeszcze pieniadze. Dostana pozyczke i z czego ja splaca, jak zalegaja zusowi i kontrahentom grubo ponad miliard?
Droga Martuniu Wynika za I kwartał w/g mnie bedzie 250 mln in Plus ( +- 50 mln) A kwartał II to juz rozpusta , licze na około 400 mln zysku To sa moje przewidywania i oby sie sprawdziły Czy bedzie to miało wpływ na kurs ? nie wiem
Marta a masz akcje czy jednak chcesz kupić. Skoro uważasz, że gniot to otwieraj shorta. Intelektualnie nikt tu z waszej ekipy nie chce rywalizować. Poza jedynym godnym reprezentantem składu: dzielnym Zupa
Ok i już możemy podyskutować. Jak mi powiesz po jakiej cenie otworzyłaś shorta? (Np. rekomendowany przez Maxa 24,20?) Jaki wolumen? No i kiedy została otwarta pozycja? To możemy coś o ryzyku podyskutowac. Pytałem Zupę i on dostrzega pewne zagrożenia ale może Ty widzisz to inaczej? Co myślisz o scenariuszu przejścia z systemu USD-only do USD+Yuan+Gold? Może Iran gra nie tylko militarnie, ale też ekonomicznie i może wcale nie musi „wygrać wojny”. Może wystarczy, że: utrzyma niepewność, ograniczy shipping, podbije ceny energii i pokaże, że USA nie kontrolują szlaków? Poziomy giełdy w Stanach też dość wysokie.
Jak Saudowie powiedzą: chronimy własny eksport i opcjonalność geopolityczną co właściwie zrobili to zacznie się robić ciekawie.
Pisałem mu, że jak dla mnie to właśnie cieśnina Ormuz stała się miejscem, gdzie rynek wycenia potencjał hegemona w czasie rzeczywistym. Co myślisz? No i jak to wszystko może wpłynąć na surowce... Bo jednak przyznasz,że przy obniżonym koszcie wydobycie i rosnącej cenie acf-ow można wyzerowac depozyt? Ta cykliczność też niepokojąca zawsze przy szoku podażowym bywa podobnie, spółki takie jak JSW daja gigantyczny zysk, wiadomo dźwignia operacyjna.
Szorta otworzylam po 32 zl. Poki co spolka generuje 300 baniek strat miesiecznie i zjada wlasny majatek oraz nie reguluje zobowiazan wobec kontrahentow. I o czym tu dyskutowac, skoro jedyna pomoca ma byc pozyczka i dodatkowe koszty jej obslugi.
Świetnie tylko kurs jest niewiele wyższy niż w momencie kiedy było realne ryzyko bankructwa. Teraz jest to niemożliwe, spółka przetrwa i jeszcze się zrestrukturyzuje. To czemu to ma spadać? Jaka miałaby być przyczyna? Spółka jest skrajnie tania od lat już
Gdzie wy widzicie potencjał do znacznych spadków? Bo to że może jeszcze 10-15% spaść to najbardziej. Jak ktoś ryzykuje shortem pod takie zyski no to szacunek ja bym nie mial psychy
Proponuje lepsza zabawę otwierałem pozycję w okolicach referendum łatwo możesz sprawdzić jaki był kurs. Ja poczekam na 32 a Ty powiedz mi na jakim poziomie zamykasz swoją ok? Dodam tylko, że nie zamierzam zamykać po 32 i 36 nie czekam na 100 ale jak spadnie pod 28 to już jestem gotowy zastanowić się nad podbiciem średniej. Horyzont do raportu za 2 kwartał?