Komuś zależy żeby nie szło do góry,jak ktoś kupi drożej to szybko po nim jakiś uczony sprzedaje 2 lub 4 sztuki po niższej żeby niższy kurs utrzymać a mogło iść do góry dzisiaj myślę.
To też....ale mnie sie zdaje że rynek czeka na skokowy wzrost.. bo stukanie po pare baniek kwartalnie to narazie mało..pomimo zamówień od PGZ czy NATO..myśle że szybki powrót do emisji oznacza że taki skokowy wzrost nastąpi niebawem. ...Wojciech Dąbrowski z PHRu gdzie Zremb ma udziały 10 mln sztuk akcji był twórcą Polskiej Grupy Zbrojeniowej..a tu mamy nagle zamówienie z PGZ....SAFE jutro a emisja w sierpniu...przypadek ??...ktoś tu już pisał..wystarczy połączyć kropki.
Rozumiem że to było raczej do mnie :).
No i tu się potwierdzą skuteczność z Wiertniczej. Spłycić sprawy najwyższej wagi państwowej do sznurówek..brawo TVN
A no i ta strata w 4 q...czemu tak nagle zwiększone prace..
Spółka w 2025 roku w porównaniu do okresu porównawczego lat 2021-2024 poprawiła przychody, i ponad dwukrotnie zysk netto. EBITDA pozostała na podobnym poziomie- spadek o 15,05%, natomiast EBIT pogorszył się o 53,89%. Taki spadek dwóch ostatnich wskaźników wiąże się z faktem wyższych niż pierwotnie zakładano kosztów operacyjnych związanych z projektami realizowanymi w IV kwartale, które wynikały w szczególności ze zwiększonego zaangażowania zasobów w związku z realizowanymi projektami (nakładu roboczogodzin), a także z większą niż zakładano intensyfikacją prac nad nowymi prototypami
Jeśli sie spełni to co myśle to może być naprawde niezła jazda do końca roku... bo rynek nie będzie czekał aż sie to potwierdzi w zyskach bo zamawiający to nie jakieś chłopki z koziej wólki..tylko PGZ..Skarb Państwa a dali czemu to w informacji uzupełniającej. A pierwsza zaraz kasa z SAFE do PGZ popłynie. A Dąbrowski był twórcą PGZ ..hehe ale to już pisałem...
Możliwe że dogadane 3 mln a reszta z rynku i srednia powiedzmy 8... No i ta ostatnia rezygnacja członka..a teraz raczej członkini :) Rady Nadzorczej...możliwe że ktoś kto to obejmie chce mieć kogoś w Radzie.