Dnia 2026-05-07 o godz. 12:56 ~Mqrk napisał(a): > Hehe prosze nie nabijac sie dawn to wspaniali ludzie
....ale mają jednak swoje ograniczniea...JAk my wszyscy...w jakis dziedzinach...Ja np z jezykiem Polskim. i nie tylko nim......i wieloma innymi sprawami...NIE jestem Złotą rączką....nie nadaje sie do Klasycznej "Roboty".......itp itd...ETC....Dlatego wybrałem w dorosłym zyciu TO ....co robie....od wielu lat zawodowo..... i z tego utrzymuje......siebie i rodzine.....
NIe ma ludzi idealnych....kazdy ma wady....warto tylko sobie z nich zdawac sprawe...i rozwijac to w czym sie człowiek czuje dobrym......
Lubię twoje wpisy ale styl pisania masz ja Frog na bumechu który pisał ludzia przy 40zl ze zabiorą ludzia wszystkie akcje, a kurs za chwilę będzie 3 cyfrowy. Każdy widzi jak jest. Nie mówie, że to Ty ale piszecie identycznie
Dnia 2026-05-07 o godz. 13:42 bozymix napisał(a): > Lubię twoje wpisy ale styl pisania masz ja Frog na bumechu który pisał ludzia przy 40zl ze zabiorą ludzia wszystkie akcje, a kurs za chwilę będzie 3 cyfrowy. Każdy widzi jak jest. Nie mówie, że to Ty ale piszecie identycznie
nie ja na bumechu nie pisałęm i nigdy nie bylem FROG....na ...FOrum bankiera...
Byłem żabą Do gotowania...w zyciu..nie raz mnie wycyckali roznego rodzaju fachoffcy....ile ja kapuchy stracilem..np..budujac jakies nieruchomosci...Dy..ma.li mnie bez mydla..bo sie na tym nie znalem..nie mailem czasu tego dogladac....bylo daleko itp...
Stracilem, sporo hajsu....czasu...zdrowia...i weny...w ostatnich laatch....wlasnie przez to ze wzialem sie za cois..na czym sie nie znalem..i mnie ...latwo dy.ma.li...bo bylem Looserem..i fra..je.rem w tej dziedzinie...Dlatego postanowilem w tamtym roku wszytko zmienic..bo to trwalo pare ostatnich lat.....Dlatego w tamtym roku postnowilem Skupic sie na MOIM CORE.BIZNESIE....NA maxa zaangazowac sie w to co czuje ...w czym bylem niezly i co mnie krecilo....I Dlatego tez postanowilem ..zaryzykować ALL ION..w ICE...bo widzialem..ze to moze byc NIEprzecietny strzal inwestycyjny......
Z ...padołu odchlani..mentalno...zyciowo...biznesowej..wrocilem tam gdzie jest moje miejsce.....---Odbudowalems sie ...bo stracielm tez wiare w siebie i w swoje decyzje ....zyciowo-biznesowe.....teraz juz wiem na czym muszie sie skupiac....i w czym czuje sie najlepiej....
I Wam tego też zycze....znajdzcie swoja droge....Gielda tez nie jest dla wszytkich....tak jak np..biznes nieruchomosciowy nie jest dla mnie.;....
Wchodzę all in pokazuje tylko, że na giełdzie to się nie znasz. Pomimo, ze ice ma podstawę do tego żeby urosło zawsze może pójść coś nie tak i stracisz kapitał
Dnia 2026-05-07 o godz. 14:06 bozymix napisał(a): > Wchodzę all in pokazuje tylko, że na giełdzie to się nie znasz. Pomimo, ze ice ma podstawę do tego żeby urosło zawsze może pójść coś nie tak i stracisz kapitał
Co??....:))
A to ze zawsze moze poijsc nie tak...Jasne ze moze...... Jutro mozesz miec udar..lub zawal serca..to znaczy ze nie znasz sie na zyciu??......
HELLOU....
jesli chodzi o tzw...pewnieka...to ICe..był nim juz na jesieni....dzieki wlasnie wycenie rynkowej....Ale tam bylo sporo znakow zapytania....Teraz jest ich coraz mniej...FDA wszytko zmienila ....Ludzie sobie nie zdaja sprawy ze FDA dla CoolCRYO..jest tym czym dla CDR..byl Wiedzmin 3.....a Kapitalziacji spolki nadal jest na poziomie 600-700 M PLN.....
NIKT do tej pory w naszym regionie i w Polsce nie uzyskał FDA ....dla sprzetu medycznego ...Klasy 3....oni potrafili to zrobic....Zdobyuli KNOW HOW...wyciagneli wn ioski nabrali doswiadczenia....o czym prezes mowi....Dlatego nie widze..innej lepszej perspektywwy inwestycyjnej na naszym Bananie i dlatego wszedlem ALL IN...przy kilkunastu PLN....jak dostrzege w pewnym momecie ze rynek juz wycenie FAIR VALUE...ICE...i jesli pojawia sie kbarsdzo ciekawe inne spolki...perpsektywiczne i niedrogie.....mohj portfel sie bedzie zmienial....jesli chodzi o Ilosc pozycji ....ale Jesdzce nie teraz ...teraz jest Tylko JEDNA SPOLKA....
P.S ..Albert LONGTERM....w TYM roku ..ze tych swoich portfeli....ma najwieksza stope zwrotu wlasnie wybierajac do portfela JEDNA SPOLKE....w calej 13 Letniej hitorii juz tak nie jest milo....bo ma " Tylko 1 K " stope zwrotu..tak inwestujac....ale to i tak Duzo wyxzej niz stopa zwrotu calego wygu ktora wyniosla 188% w 13 LAT....czyli mniej wiecej 5% w skali roku.....JAki z tego morał??...Wiecej nie znaczy lepiej....jesli wybierzesz odpowiednia spolek moze cie wywidnowac na naprawde wysokie poziomy....a Odwrocenie Trendów zawsze zauwazysz....jesli na tych spolkach gra wieki kapital...to nie da sie tego nie zxauwazyc....wtedy mozesz KAsowac..Zysk...wraz z innymi Grubasami.... HEJ.....
Dnia 2026-05-07 o godz. 14:34 bozymix napisał(a): > Z ciekawości jaka średnia zakupu ?
portfele emerytalnie ok 15-16 PLN...
portfele akcyjne ok 13.xx PLN.....
Po nieudanej przygodzie bawienia sie w " dewelopera" w ostatnich laatch .......postanowilem zintensyfikowac...i skoncentrowac....kapiatł na najbardziej perspektywicznych tematach ...Wyszlo mi ICe...i mam tu zapakowana na roznych kontach "rodzinnych"....
Jak wspomnialem na forum pare razy.,.... tylko moj porfel emerytalny ma blisko 10 K akcji ice.....jeden z srednia cena 15.xx..PLN..drugi...16 .xx...PLN wykorzystalem juz wszytkie limity wplat za 2026 rok....
Czy zna się czy nie zna nie ma znaczenia. Konsekwentnie buduje obraz osoby, która zobaczyła MOCNE fundamenty i nie boi się walić prosto z mostu - wszystkie sensowne pieniądze mam w ICE.
owszem, jak się nie uda będzie miał ... no własńie? co będzie miał ? Stratęw porównaniu z dniem dzisiejszym na pewno, ale czy przy zakupie <20 będzie na minusie??
ale jak się udato będzie mógł pisać- jużw marcu/kwietniu/maju codziennie pisałem, żena to postawiłem wszystko
słusznie mówi,że poszedł ALL-IN. A kto gra w pokera wie, że przy mocnych kartach czasem warto to zrobić.
Ma @gracz odwagę i jest konsekwentny. A że czytać go lepiej jak ktoś przemieli jego teksty przez GI (głupia inteligencja z angiesla skrót wygląda AI). Czyli nie jest nagonem , prędzej fanatykiem ICE
Precyzyjniej - bardzo konsekwentnie buduje taki obraz wypowiedziami. Bo może to być student socjologii, który pisze magisterkę o forach internetowych i ma 5 akcji ICE by w ogóle wiedzieć jak konto wygląda.
Czyli @gracz zna giełdę na tyle,by wiedzieć że maksa wygra ten co postawi na najlepszą spółkę.Jedyne co nas dzieli, to ocena ,że ICE jest murowanym kandydatem na najlepszą spółęGPW na najbliższy czas.
Ale rozumiem, jak do tego wniosku doszedł - jest w tym logika.
wiesz jaka jest roznica miedzy nami??....Że ja słucham insaiderów..ze spolki.....a oni wiedza najwiecej co sie w spolce dzieje....I ja w przeciwienstwie do wielu innych Uzytkownikow Bankiera...uwazam że w tym przypadku CHCĄ byc MEGA WIARYGODNI....w tym co mówia poniwaz dla nich BUDOWANIE ZAUFANIA DO SPOLKI I ICH JAKO PRZEDSTAWICIELI JEJ...jest bardzo Wartosciową KWESTIĄ ----co u nas wydaje sie dziwne( bo U NAS gielda kojarzy sie z DY.MA.NIEM..i WA..ŁAMI ) ale dla Starych kapitalziatycznych Gospodarek JEST FUNDAMENTEM....TRUST....to Podstwawa lokowania w spolki swoich ciezko kzapracowanych lub zdobytych kapitałow.....pzrez inwestorów....
I taka jest roznica...Ja nie wymysalm sobie zadnych ...wizji..po proatu slucham preezesa ..prof.Suwalskiego...przedstwicieli spolki i Wyciągam wnioski....i TO ze Dowoża wiele tematów z Tego co mowili...ze To co przekazuja w wywiadach webinarach ..potem sie w Komunikatach ze strony spolki Potwierdza....TO powoduje budowanie Wiarygodnosci..Spolki Prezesa i jej przedstwicieli.....
Natomaist wielu innych nadal uwaza ze ICE...to moze byc wał sciema i ubieranie w akcje..jak na wielu wielu innych ...spolkach jakie były sa i beda na GPW...ja uwazam ze jednak jest INACZEj..poniewaz ICE..bedzie niedlugo( a nawet juz jest ---co obrazuje chec przejecia tej spolki PFA)... Powazna spolka DEEP TECHU..Medyucznego....,.z powaznym BRANDEM...i Powaznymi tematami...Medyczymi.....Wlasnie dlatego WIARYGODNOSC..Prezesa i EKIPY..jest DLA NICH BARDZO WAŻNA KWESTIĄ.....nie trylko dla Inwestorów ale i dla Potenchjalnych PARTNERÓW...BIZNESOWYCH...poniewaz oni tworza MED-HUB...chca przejmowac bardzo perspektywiczne projhekty i doprowadzac je do Komercjalizacji...a ZEBY TO MÓĆ ROBIC....TRZEBA MIEC ZAUFANIE... Tych Innowatorów..ale I GRUBASOW...ktorzy beda kupowali te systemuy za GRUBY HAJS...bo nie jedna transakcję ICE zrobi jeszce przed uzyskaniem np certyfikacji FDA....jak to czesto bywa w tego typu ...DEALACH....i dlatego zarowno GRUBASY...ajak i potencjalni Innowatorzy chcacy wejsc w kooperacje z ICE...ze swoimi projektami......MUSZA MIEC ZAUFANIE DO SPOLKI I JEJ WLADZ....