• II kwartał Autor: ~Proe [5.102.67.*]
    Liczył ktoś może przychód jaki może być za II kwartał? Mi wyszło 3,4 mln hmm, z tych aktywnych umów
  • Re: II kwartał Autor: ~asd [77.79.209.*]
    Robienie takich szacunków jest bardzo trudne. Dla mnie ważniejszy jest trend w rozwoju i komercjalizacji produktów. Inwestycja w 3-5 lat by mieć wysoką stopę zwrotu.

Ktoś tu jakiś czas temu pytał od med Tech solution … tam jest chyba dramat … w mojej ocenie w kasie pustki a przychody w 4q25 to jak dobrze pamiętam 199k
  • Re: II kwartał Autor: ~Proe [5.102.67.*]
    Faktycznie 199 tys słabo im idzie strata jeszcze niestety.
  • Re: II kwartał Autor: ~Prooo [176.221.122.*]
    To kupuje medtech
    sypali tutaj od poniedziałku , wygląda na to że powychodzili słabi po obrocie widać według mnie wiekszy obrót będzie w poniedziałek i wtorek w dniu raportu mogą nowi wejść ludzie mają pamięć złotej rybki szybko zapominają patrzą na liczby.
    Ja to nie rozumiem jak taki scanway zrobił taki skok jak tam zysków nie widziałem do tej pory ludzie kupują jakieś bajeczki. Bsh też popatrz jak poszedł i do tej pory nikt tego nie pamięta. Tutaj jeszcze rozpoznawalność zbyt niska muszą wyróżniać się najlepiej espi o swoich produktach oraz fajnymi wynikami tymi przebiją mur nieznajomości, te wskaźniki c/z nie wiem czy mają sens skoro jeszcze niedawno spółka miała - c/z wiele spółek ma ujemny i jest to tania spółka no właśnie
  • Re: II kwartał Autor: ~asd [5.184.245.*]
    Ja patrzę na Ebitda - dla mnie to jest wyznacznik oraz cashflow operacyjny - oba wskaźniki parametry wyglądają pozytywnie. W 2025 wszystkie kwartały były na dodatniej Ebidta ( jak dobrze pamiętam ) . Cashflow operacyjny ostatnie kwartały też na plus
    Tak w tym przypadku to ładnie wygląda jak na spółkę z nc , analizowałem sobie tą jedną umowę która tak wpłynęła na przychód w I kwartale 2026 to powinna być wysoka marża , wdrożenie systemu nie zjada tak marży jak np sprzedaż konsumencka jakiegoś przedmiotu powinnien być zysk ładny patrząc na -500tys rok temu tutaj myślą że będzie zysk większy od całego 2025 ale to tylko moje zdanie każdy sam sobie oceni
    Kolejna kwestia czy też jak by tak lecieć od 2023-2026 trzeba zadać sobię pytanie czy spółka ogólnie coś poszła w przód przez ten czas czy stała w miejscu. Według mnie z typowego gadania zrobili wiele by te produkty swoje wypromować i dopracować , można się śmiać z ostatniego espi list intencyjny jak to widzialne wpis na X jakiś gość pisał że to opowieści z mchu. Tylko tyle żeby spełnić normy dla certyfikatu IIb musisz mieć narzędzia przetestowane w środowisku klinicznym i musi być walidacja z danymi realnymi. Tutaj to spora różnica że ktoś wgl chce to testować i być może wprowadzić w przyszłości. Mamy służbę zdrowia w zapaści trzeba automatyzować procesy itd ja tak to widzę.
  • Re: II kwartał Autor: ~asd [91.94.99.*]
    Ja bym zachęcał wszystkich do wcześniejszych listków intencyjnych, bo potrafiły się one przerodzić w umowy. List intencyjny jest pierwszym krokiem…
  • Re: II kwartał Autor: ~asd [91.94.99.*]
    Dla przykładu :

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Proacta-S-A-Zawarcie-listow-intencyjnych-8791383.html
    No właśnie, też na naszym rynku nie znalazłem konkurencji dla Proacta jedynie jakieś startupy ale one nawet nie mają certyfikatów więc nie są zagrożeniem, mając monopol można kroić wszystko po kolei do woli
  • Re: II kwartał Autor: ~Nowicjusz [91.94.110.*]
    Bo kupuje znany koło z X, potem pisze że kupił, i będzie hype, potem jego obserwatorzy kupować zaczynają i jest hype, i wtedy on sprzedaje. Kurtyna.
[x]
PROACTA 4,17% 2,00 2026-05-22 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.