Datawalks to spadło ze 170 na 130 i to oczywiście nie jest koniec tego trendu spadkowego, dziś była kolejna podbitka na wyjście. Pytanie jest na ilu się ten wodospad zatrzyma. No właśnie na ilu się zatrzyma aby przez rok kolejny trend szedł w bok?
Ten polski Palantir jak go nazywa jego wielki fan Albert zrobił program motywacyjny za 36 mln dla 4 mln przychodów -70% r)r...fajnie się bawią z drobnymi... Synektik przy nich to niedościgniona perła ...ciekawe kiedy rynek otworzy oczy?
Jak na wykresie widać, szału nie ma. Poniżej 50 zł to było ok. 5 miesięcy. Jak ktoś wtedy wszedł to jest nieźle, ale i tak dużo gorzej od Synektika. Uwzględniając dywidendy i wydzielenie S2B to o wiele, wiele gorzej...
Dowcip polega na tym że tego balona ktoś kupuje a perły nie chce.
Balon wczoraj i przedwczoraj +12% dzis podaje dramatyczne wyniki -6 do końca sesji pewnie 0.
Synektik podaje szacunki rekordowych przychodow i kurs dzień za dniem w dół, blisko 10% przy rekordach giełdy.
???
SNT przez znaczną większość dni w roku jest na czerwono. Ale rok za rokiem ma wyższą wartość i wycenę. I Wyższe dywidendy. A po dobrych espi i w jego dniu podania niemal standardem jest minus i to niemały.
Zazdroszczę Wam tego optymizmu i pewności, ja mam dużo bardziej stonowane oczekiwania. Na przykładzie syn2bio widzę że rzeczywistość nie jest tak różowa jak przedstawia ją zarząd, zatem czy wyniki będą aż tak spektakularne jak tu niektórzy piszą? Dziwnie długa słabość akcji na spektakularnych sesjach nie wróży nic nadzwyczajnego ale może "stara gwardia" ma rację, synektik chodzi swoimi ścieżkami. Jedno wiemy że forumowe zapowiedzi syn2bio po 40-50-60zł nie sprawdziły się a 30 stało się barierą nie do przejścia.
"Datawalk" +3%, perla.tradycyjnie na -.
Wiem, wiem za 2 lat perła bedzie po 600 a balana za darmo będą rozdawać:)
Dziwne dlaczego tam ktoś kupuje a tu tak smutno.
.
Mógłbyś rozwinąć o co chodzi z tym otwieraniem oczu.
Wig 20 +2%, wig +1.7
stnektik w ostatniej sekundzie fixingu cudem nie spadl
Wyśmiewana Datawalk -1.6%
Krytykowany przez ciebie creotech +2% quantum +4
Coś mi sie wydaje ze faktycznie rynek otworzył oczy i uznał ze dystrybutor sprzętu z c/z 25 to dość drogo.
Coś twoja ocena rynku zawodzi....