a tu popyt umiarkowany. Czy inwestorzy i spekulanci czekają na odcięcie dywidendy? Wg mnie lepiej zainkasować dywidendę i mieć już zajętą pozycję pod premierę za kilka tygodni.
"Wysoką pozycję w zestawieniu utrzymuje Ten Square Games #TEN. Zarząd spółki zarekomendował dywidendę w wysokości 10,00 zł na akcję, co przekłada się na bardzo wysoką stopę dywidendy na poziomie 9,3%. Choć tegoroczna wypłata nie będzie rekordowa względem zeszłorocznej (15,73 zł), propozycja ta odpowiada za ok. 83% zysku netto, wykraczając tym samym ponad standardową politykę spółki zakładającą dystrybucję do 75% zysków. Znamy już dokładny harmonogram: aby wziąć udział w podziale, należy posiadać akcje na rachunku 13 maja 2026 r., a dzień wypłaty ustalono na 22 maja."
Ja już pozyczyłem kasiorkę na zakup akcji a dywidenda idzie na oddanie i tym sposobem będę miał więcej kaski z dywidendy o całe 10 kilo brutto. Cały pakiet 8 tys szt czeka spokojnie do następnej dywidendy za 2026 rok
No brawo. z tą pożyczką to normalnie ruch szachisty Kasparowa. Po 14.05 ogolą cię do pasa , później do kolan a.jak dobrze pójdzie to do kostek do grudnia.