Mogę jednak dzisiaj powiedzieć - nie porzuciliśmy Chernobylite 2. Nadal tu jesteśmy. Nadal pracujemy. Nadal wierzymy w tę grę. Ostatni rok był trudną lekcją. Obnażył błędy, słabości i decyzje, które powinny były zostać podjęte inaczej. Ale pokazał też jedną rzecz: Chernobylite 2 wciąż ma potencjał, a my wiemy, co trzeba zrobić, żeby go odblokować. Choć rozumiem, że w obecnym momencie za słowami muszą iść też czyny.
Walczymy o tę grę ze wszystkich sił. Mamy nadzieję, że zostaniecie z nam. Mam nadzieje, że będziecie dalej dzielić się szczerym feedbackiem i trzymać kciuki za zespół oraz za Chernobylite 2.
Artur Fojcik, reżyser gry i wiceprezes do spraw operacyjnych The Farm 51
Wzięli jelenia do zarządu i wprowadzili go w bagno, ciekawe czy wiedział na co się pisze. Gadać takie marketingowe bzdury to można w polityce, gdzie cię nikt nie rozliczy. Dalej wierzą w grę i jej potencjał, hahaha, chyba a w to, że jeszcze od kogoś wyciągną za jej pomocą hajs, bo szanse, że to się dobrze jeszcze sprzeda są absolutnie nierealne i widać to po wynikach Early Access. No chyba, że gość jest aż tak naiwny. Powinien się zatrudnić w jakiejś partii i tam produkować takie frazesy, normalnie się wzruszyłem.
Pan Fojcik jest tam chyba od początku istnienia FARM, ig norancie z kabaretu moralnego niepokoju, współtworzył obie części gry CH1 i CH2, zna potencjał tych gier więc ma prawo się o niej wypowiadać, choć zawsze jest ryzyko obiektywności, ocenianie teraz 10 % ujawnionej gry to jak ocenianie urody kobiety na podstawie pokazanej przez nią stopy ... jeśli z takim potencjałem emocjonalnym i intelektualnym inwestujesz na giełdzie to życzę powodzenia ...
Mega patche dotyczą w większości mechaniki, naprawy błędów i optymalizacji gry, w mniejszym stopniu rozszerzenie o nowe tereny Strefy Czarnobylskiej, w pierwotnej wersji gra miała być 30 razy większa, choć podobno trochę ją zawężyli więc nie porównuj jej do wielkości jedynki, nawet jakby teraz było 20% to i tak wysuwanie daleko idących wniosków jest ryzykowne i przedwczesne ...
Moze byc jak Adam pisze, sa 2 katalizatory- ugoda z wierzycielami/nowy inwestor i mamy rajd juz pod kilkanascie złotych w 1 dzien nawet sie nie otworzy, dobry marketing i bedzie kurs w okolicy 50-120zl w zależności od wishlisty.
Panie Wyga, jest różnica między twierdzeniem że gra jest już ukończona, a ilością pokazanej do tej pory gry ... żaden producent nie odkrywa swoich najmocniejszych kart i całości gry przed ostatecznym rozdaniem, a tak dopiero będzie po wyjściu z EA ...
Przyznaje, ze widzialem materialy bardziej zaawansowane niz w aktualnym buidzie w EA, wiec aktualny build w EA mozemy uznac za nie ten najbardziej dopracowany jaki istnieje. Tym bardziej moge wytknac devom, ze nie monetyzuja produktu tak jak nalezy to robic.
Na steam widzialem bo gralem, ale ty nie grales wiec nie masz sie czym chwalic. Przykladowo tekstura pierwszego bossa w buildzie MegaPatcha 05 byla znacznie lepsza od tej z MegaPatcha 06. Po co zmieniac na gorsza wersje? Moze maja balagan?
Tam prawie wszystko jest nie tak, wlasnie. Juz zaczynajac od voice covera dla Cole. Przeciez to jest najwazniejszy element dzwiekowy tej gry, a oni dla wersji anglojezycznej wybrali akcent brytyjski, czyli najgozej brzmiacy ze wszystkich mozliwych chyba, ale przynajmniej pasuje estetycznie do jego twarzy. Posluchaj krytyki streamerow.
Czyli nie materiały tylko widziałeś w grze (i pewnie tylko ty xD), ale się plączecie w zeznaniach. Już nie wiecie co wymyśleć z obronie crapa. Żałosne.
Czas na desideratum :https://www.youtube.com/watch?v=oxSwWc3v1DU&list=RDoxSwWc3v1DU&index=1 i rozwiniecie : https://suno.com/playlist/8315f8ee-c01b-46dc-bbcc-ae8002c1eca9
Dnia 2026-05-06 o godz. 20:57 ~Wyga napisał(a): > Masz to zarowno na Kickstarterze jak i na stronie steam z gra Ch2. Poczytaj sobie, jest tego znacznie wiecej.
Znalazłem chwilę i odświeżyłem sobie wiadomości na temat CH2 w EA, przyznaję się do przegięcia z moimi wczesnymi szacunkami ... ale niezupełnie, spółka podała na stronie steam że wczesny dostęp zawiera 30-40% całości stworzonego świata i historii, (na tamten czas, czyli marzec 2025), a to wciąż dużo zakrytego potencjału gry ...
Ale po ostatniej najświeższej informacji od pana Artura Fojcika z 5 maja, w której podał info o dużych zmianach które zachodzą aktualnie w grze uważam że to co jest na steam zaczyna mocno odbiegać od planowanej końcowej wersji gry ... cytat: ,,Część reworku, w tym duże zmiany fabularne, jest już zaimplementowana wewnętrznie. Ale nie wszystko da się wypuścić osobno albo od razu. Osobiście uważam więc, że procentowo aktualna zawartość obecnej gry spadła do 20-30% tego co będzie na FR po wyjściu z EA ...