Tu bedzie , do 15 maja V sie zamknie i jak sie zamknie to bedzie lekka korekta i następnie konsolidacja w cyklach dwudziestosesyjnych maj/czerwiec, czerwiec/lipiec i lipiec/sierpień czyli zmienił sie caly cykl roczny w jakim powstawały formacje, najlepiej oddaje to powstająca teraz formacja V ktora do tej pory powstawała w cyklu pazdziernik/listopad a teraz powstaje w cyklu kwiecien/maj. Czyli caly cyklu roczny przesunął sie o 6 miesięcy. I powiedzcie mi że tu nie ma techniki, jak tu jest czysta technika.
A żebyś wiedział że kupiłem w samym dołku, pierwszy raz w życiu udała mi sie sztuka zakupu w samym dołku. Ale to eurocash to łatwo tu to bylo określić bo to spółka maksymalnie techniczna
Na Tauronie miałeś jedna duża świece popytową i później 9 sesji boczniaka i 10 znów popytową. Tu w piątek za głęboko zeszli co prawda są w strefie wsparcia bo dolne ograniczenie to 5.50xl ale jak po wynikach będzie na pd to żadna V z tego będzie jak spadnie poniżej 5.20 to poleci na 5 a docelowo jak jedna osoba tu pisała na 4.75tam widać kolejne wsparcie. Będę obserwować zobaczymy co pon i wt pokaże.
To jest drugi tauron, tauron szykuje sie teraz do spadkow s eurocash do wzrostow, technicznie od wtorku powinny być wzrosty i to mocne, początek nowego trzeciego juz cyklu wzrostowego zacznie sie za 8 sesji
Myślę też że oni na te wyniki coś szykują pod wykres bo teraz zrobili ostateczny odpisy , i odcięli wszystko co spółce ciążyło, ppokryli to z wykresem. Nastepne 8 sesji pokaże wszystko i będzie decydujace
And źle to wyglà. Miało od dziś rosnąć a tu spadki zaraz nowe dno. Jak tak dalej będzie to okrągłe 5 zł zobaczymy. Wogole nie widać popytu, obroty marne.
Obroty są ok, bedz V zobaczysz jak nie teraz to w czerwcu , to zejście to jest to samo zejście co na tauronie w marcu 2020 tylko moze inaczej wygląda że względu na obroty, dodatkowo jest pozytywna dywergencja na rsi, końcówka klina kończącego i koniec formowania sie kraba wzrostowego