To nie jest rekomendacja!! i nie należy się nią sugerować !!
Jeżeli są osoby które znają się na tego rodzaju wycenach i znajdą błędy, to z miłą chęcią wysłucham.
(Wstawiłem w celach naukowych) - mogą się pojawić w niektórych miejscach nie dociągnięcia przy wycenie, oraz cena akcji w przyszłości może się różnić od tej którą przedstawiłem.
Poniżej zamieszczam częściową analizę fundamentalną wykonaną indywidualnie w oparciu o Bilans i RZIS
Zaprognozowałem w pierwszym roku premiery minimum 2 mln szt sprzedanych lords of the fallen 2 - Powód:
1. Lords of the fallen 1 sprzedał się w nakładzie około 1 mln, pomijają fakt że gra wyszła w tragicznym stanie 2. Marketing 3. O wiele bardziej rozbudowana gra i solidnie wykonana- (tu musimy uwierzyć na słowa Prezesa P. Tymińskiego :)). Poniżej załączam linki do filmików z których warto się zapoznać https://www.youtube.com/watch?v=YzmcIZ7uAAQ https://www.youtube.com/watch?v=QT5PExZGJOc 4. 6 mln osób obejrzało trailer Lords of the fallen 2, link poniżej zamieszczam https://www.youtube.com/watch?v=97YBoOR1-Kk 5. Aktualna baza graczy - powyżej 5.5 mln
Człowieku jakie analizy. Inwestowanie w takie spółki jak CIG to czysty gambling, rzut kostką lub zwyczajnie kto pierwszy ten lepszy. Analizować sobie możesz ile Ci zostało mleka do kawy w lodówce i będziesz miał jasność. Inwestując na giełdzie jedyną skuteczną analizą jest jak to sie mówi, analiza wsteczna. Do przodu to tylko i wyłącznie szklana kula, myślenie życzeniowe i spekulacja. Hazard. Kto pierwszy zabierze z kupki ten lepszy. Dzięki za uwagę.
Większych bzdur i wyssanych z palca licz dawno nie widziałem. Cudem będzie jeśli ta spółka przetrwa z takimi długami i będąc wykluczona ze sprzedaży na steam.
dzięki za rzetelny raport, do 2030 roku jak najbardziej 20zł za akcje możliwe :) czekamy teraz na potwierdzenie daty premiery i lecimy na 5zł i później na 7 :)
A dziękuje za te pozytywne jak i negatywne oceny :D.
Jeżeli chodzi o prognozę, to wstępnie zakładałem 2.5 mln sprzedanych gier w pierwszych tygodniach lub 1 roku od dnia premiery lords ofthe fallen 2. - Jak na taką gierkę, no to myślę że to jest ilość graczy którą mogą na spokojnie zdobyć.
Jeżeli chodzi o cene na akcje, no to myśle że może ta cena nie co szybciej wskoczyć niż w przeciągu 5 lat przy założeniu że ta sprzedaż bedzie na takim poziomie jak zaprognozowałem lub wyższym. Wstępnie jak wyceniałem spółkę to wychodziło mi 30 PLN na akcje, tyle że ta cena mi później spadła pod wpływem zmniejszenia ilość sprzedanych sztuk gry i zwiększenia kosztów jakie nałożyłem na spółke,
dość optymistycznie .. ale oby się spełniło :) z zakresu poprzedniego zasięgu przed premierą wychodzi mi 7,8 około natomiast największym zagrożeniem dla kursu moim zdaniem jest sposób w jaki sie odbędzie dystrybucja nowej emisji .. czy będzie to bezrefleksyjne wywalanie czy nie.. jako że emisja zostało objęta przez królika i znajomych królika być może dystrybucja trochę potrwa .. no ale to wiedza dla posiadaczy szklanej kuli .. Pozdro :)
Caly mit magii i bajek o lisciu paproci psuje pozycja gotowka obecnie w kasie…
Wynika z niej ze bez emisji nie maja nawet na wyplaty na wiecej niz miesiac….
Tak jak podejrzewalem bez emisji pilnej ratunkowej to jest kalapitus