Spółka ogłosiła emisję na 60 mln PLN. Po wstępnej przecenie na -7% ostatecznie przez cały dzień przecena spadła poniżej -1%. To pokazuje wiarę funduszy w spółkę i silny brak wiary w to, że emisja nie jest już zaalokowana i coś komuś postronnemu się dostanie...
Nowa emisja będzie dla inwestorow branżowych ( oby ) lub finansowych i te akcje szybko w obrocie się w ogóle nie znajdą, tak więc podaż bedzie stała, niewielka i taka jak teraz.
Dnia 2026-05-06 o godz. 12:36 ~Marko napisał(a): > Nowa emisja będzie dla inwestorow branżowych ( oby ) lub finansowych i te akcje szybko w obrocie się w ogóle nie znajdą, tak więc podaż bedzie stała, niewielka i taka jak teraz.
Co do przeznaczenia emisji to sie zgadzam, ale uważam że podaż będzie coraz mniejsza, bo papier jest i będzie zbierany przez silne ręce, a stamtąd to już tak szybko nie wyjdzie :-)
OK zgadzam się , generalnie oto mi chodziło, nie wyraziłem się zbyt precyzyjnie. Wiadomo , że skupują i nie będa szybko oddawać, no chyba, ze bedzie potężny wystrzał kursu, wtedy pokusa realizacji zysku może być silniejsza, co dla niektórych.
Nie chcę martwić tych co czekają z zakupami na korektę, ale moim zdaniem w poniedziałek 25-05 będzie powtórka z piątku. Akcji w wolnym obrocie coraz mniej, popyt z każdym dniem będzie wzrastał, co doprowadzi kurs do ceny naprawdę kosmicznej. Są ku temu realne przesłanki, ale żeby zrozumieć to trzeba przeczytać uważnie kilka artykułów na necie, oraz wypowiedź pani Prezes i połączyć kropki. Ważne jest też jak przebiegało ABB. Będzie się działo (własciwie, to już się dzieje), a jak ukaże się ESPI o kontrakcie dotyczącym kwantowej dystrybucji klucza (QKD), to.....