• Może nie jest tak zle Autor: ~Rudi [84.40.152.*]
    Na chłopski rozum. Wszyscy wiedzieli, ze wyników nie ma, ze potrzebują pieniędzy, ze wydrukują multum akcji. Oni wiedza, ze zawieszenie spowoduje haos i panike. Po co wiec to opóźnienie? Może po to, zeby nie publikować espi korzystnego dla kursu? Tak głośno sie zastanawiam.
  • Re: Może nie jest tak zle Autor: ~Zenekk [194.15.120.*]
    Dnia 2026-05-05 o godz. 18:13 ~Rudi napisał(a):
    > Na chłopski rozum. Wszyscy wiedzieli, ze wyników nie ma, ze potrzebują pieniędzy, ze wydrukują multum akcji. Oni wiedza, ze zawieszenie spowoduje haos i panike. Po co wiec to opóźnienie? Może po to, zeby nie publikować espi korzystnego dla kursu? Tak głośno sie zastanawiam.

Spółki, które czują, że idą na dno bez ratunku przestają publikować raporty roczne.
    To jest gra na czas. Nie ma sprawozdania rocznego nie ma konieczności na najbliższym walnym skwitowania bilansu rocznego i nie ma konieczności głosowania czy dalsze istnienie spółki ma sens.
    Biorąc pod uwagę, że Jeleń na walnym będzie mieć absolutną większość, to ten ostatni argument nie jest silny.

Gdy spółka publikuje raport roczny musi ściągnąć majtki i jeszcze tyłek pokazać biegłemu, a wtedy mogą się ujawnić "ciekawe" rzeczy.
    Strategia jest taka: nie ma raportu - nie ma notowań, ale są zapewnienia, że już za chwilę spółka wszystko naprawi. I to tak trwa i trwa. W końcu następuje wykluczenie przez GPW z notowań i zarząd i rada nadzorcza ma święty spokoj. Nie musi już publikować nigdy i niczego.

Gdyby spółka sama chciała zostać wykluczona z notowań, to musiałaby ogłosić wezwanie do sprzedaży akcji.
    A tu GPW sama taką społkę wykreśla i bezkosztowo wszyscy mają spokój.
  • Re: Może nie jest tak zle. Autor: ~Jelonek [46.134.123.*]
    Zenon do 15 nic nie pisałeś czyli praca na taśmie. Teraz już jestem pewien że Purek wysłał ciebie z kasy tak myślę że kupiłeś po 90zl. Pozdrowienia i życzę powodzenia.
  • Jelonek stał się jeleniem Autor: ~Zenekk [194.15.120.*]
    Jelonku, pamiętasz tę naszą rozmowę?

Dnia 2026-05-03 o godz. 09:05 ~Jelonek napisał(a):
    > Zenon do lekarza jeszcze jest szansa

Jelonku, do lasu jest jeszcze szansa. Tu staniesz się tylko zwykłym jeleniem wiszącym na jakimś haku.

I już po dwóch dniach od tej rozmowy stałeś się zwykłym JELENIEM, wiszącym na haku z niesprzedawalnymi akcjami.
    Nawet uśredniać już nie możesz, bo akcje nie są już notowane.
  • Re: Jelonek stał się jeleniem Autor: ~Jelonek [46.134.123.*]
    Ja mam średnią 2.7 a ty nie zaprzeczyłeś że kupiłeś po 90zl
  • Re: Jelonek stał się jeleniem Autor: ~Zenekk [194.15.120.*]
    Dnia 2026-05-05 o godz. 19:56 ~Jelonek napisał(a):
    > Ja mam średnią 2.7 a ty nie zaprzeczyłeś że kupiłeś po 90zl

A co mnie obchodzi twoja średnia. Tu możesz sobie wpisywać cokolwiek chcesz. Sprzedaj akcje i zarób na nich.
    Ważne jest to, że twój rozumek nie był w stanie ogarnąć, że za dwa dni notowania akcji zostaną zawieszone.

Teraz możesz te swoje tanie akcje sprzedawać.... przez notariusza. Warunek jest jeden: musisz znaleźć jeszcze głupszego jelenia od sebie, który te akcje od ciebie odkupi.

• Re: Jelonek stał się jeleniem Autor: ~Jelonek [46.134.123.*]
    Myślałem że kultura pogadamy ale wracaj na taśmie jutro na 6 rano. Nie pozdrawiam
  • Re: Jelonek stał się jeleniem Autor: ~Piter [5.173.186.*]
    Zostaw barana nie warto zły dotyk boli całe życie należy mu tylko przytakiwać
    Dnia 2026-05-05 o godz. 20:19 ~Piter napisał(a):
    > Zostaw barana nie warto zły dotyk boli całe życie należy mu tylko przytakiwać

Zły dotyk boli przez całe życie?
    Współczuję, że ciebie to spotkało.

Teraz Zły Dotyk od Pure. Jak sobie z tym "złym dotykiem" sobie poradzisz?
    Dnia 2026-05-05 o godz. 20:12 ~Jelonek napisał(a):
    > Myślałem że kultura pogadamy ale wracaj na taśmie jutro na 6 rano. Nie pozdrawiam

A o czym tu z tobą gadać?
    Jesteś znakomitym inwestorem. tanio kupujesz, tyle że teraz drożej nie sprzedaż, bo akcje zostały zwieszone.
    Z Jelonka spółka zrobiła z ciebie Jelenia i o czym tu dalej rozmawiać.

Ostrzegałem, że tak będzie.
  • Re: Może nie jest tak zle Autor: ~aga34 [95.160.43.*]
    jest bardzo zle
  • Re: Może nie jest tak zle Autor: ~Tomzi [31.11.209.*]
    Od ponad roku jest źle, od kiepskiej umowy z Promitens, potem niby jakies wyniki badań na 5 (aż) pacjentach. Tu od dawna czuć lipę. Na szczęście jest mnóstwo bardziej wartościowych i wiarygodnych spółek od Pure. Smutny upadek a raczej ratowanie na siłę czegoś czego już od dawna nie ma
[x]
PURE -0,82% 2,41 2026-05-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.