• Erste wycenia Darka na 74zl i "redukuj" Autor: ~Jacek [31.61.179.*]
    Czy to można nazwać pełzającym bankructwem? I próba upłynnienia jeszcze jakiś akcji?
  • Re: Erste wycenia Darka na 74zl i "redukuj" Autor: ~Fabian [46.134.88.*]
    To można nazwać. Zapłać a powiem lub napiszę co zechcesz
  • Re: Erste wycenia Darka na 74zl i "redukuj" Autor: ~Ziutek [78.30.83.*]
    Dnia 2026-05-05 o godz. 17:21 ~Fabian napisał(a):
    > To można nazwać. Zapłać a powiem lub napiszę co zechcesz

Nie wiem dla kogo są te "rekomendaje" i po co one są. W każdym razie nie jest tak, że dany "anlytyk" jest niezależny, niezawisły i samorządny, ja sędzia jakiś. On jest zatrudniony w określonym biurze maklerskim, które należy do jakiegoś banku. On ma swojego szefa. ten szef też ma swojego szefa. Szefowie nie są aniołami, tylko są pazernymi na kasę kombinatorami. Moim zdaniem "rekomendacja" zawsze jest na zamówienie i zawsze dużo kosztuje tego, kto ją zleca. Bo że rekomendacje są na zlecenie, to chyba jest oczywiste. Niektóre biura maklerskie są szczególnie znane z oszukańczych (bo tak to trzeba nazwać) rekomendacji. Na pewno wiecie o kim mówię. Ale WSZYSTKIE rekomendacje są oszukańcze.
  • Re: Erste wycenia Darka na 74zl i "redukuj" Autor: ~Leo [94.254.160.*]
    No i co z tego, chcesz załatwić można Pana jakiegoś analityka to Ci napisze 1500.00 sto dziecięcet?! I co z tego, masz cash czy powietrze?!
  • Re: Erste wycenia Darka na 74zl i "redukuj" Autor: ~Jacek [89.70.222.*]
    No to dajesz. Znajdź takiego.
    Ale potrzebujesz ,,oszustwa" w wycenię, bo wyceniających i rekomendacji zmieniających się jest od pyty. Masz nawet chłopców z Youtuba, Pana Podlackiego itp. Analirtkow nawet angielsko jezycznych którzy podaj wartość firmy, samo napisanie że ktoś kto jest lub mieni się analitykiem no.na Facebooku czy portalu ,,x" nic nie daje bo można napisać każda,,głupote"...ale dla Ciebie jak kogoś znajdę i odważy się cis takiego napisać to będzie Twoje. Działamy w takim razie...
    Czy masz cash czy powietrze? Bo jak powietrze to możesz tylko pisać i latać?!
    I jeszcze jedna informacja kolego dla Ciebie, jestem długoterminowym inwestorem, zbieram długo i pomału sprzedaje I kupuje, dla mnie sama cena nie ma znaczenia do momentu jak przestaję sprzedawać to co kupiłem, więc owa cena która została pokazana jest ok, liczyłem że będzie niższa. Jeśli firma stanie na nogi i zacznie generować spokojne poprawne wyniki 1500 nie będzie, ale szacuje ją na spokojne 200 pln. I wtedy odezwę się do Ciebie jeśli tu jeszcze będziesz, bo jesteś świeży na tym blogu, lub gdy znajdę jakiegoś analityka który,,wyświechta" artykuł z taką cena która jest po prostu Bzdura, qle kto bogatemu zabroni...
  • Re: Erste wycenia Darka na 74zl i "redukuj" Autor: ~AkcjonariuszAmator [5.173.188.*]
    Muszę znaleźć tą rekomendacje - czy są tam daty jakieś czasowe podane ?- (jako inwestor obstawiałem że może spaść chwilowo do 60) ale również w tym samym czasie patrzę na 100 że może być (kwestia wahań u mnie to 3 tygodnie) i jakbym był analitykiem oby 2 kwoty by mogły paść w zależności od pytania i czasu i scenariusza którego uważam za najbardziej prawdopodobny
    Wiesz, gdybym polegał li tylko na rekomendacjach qnalitykow to pewnie bym kupił emisję po 190 czy nie pamiętam bo nie kupiłem, a mogłem bo miałem mały pakiet w ramach struktury aktywów w Wig20. Natomiast obecnie Ci lub podobni im analitycy wypisują kolejne bzdury lub nie sprawdzone informacje, mam wrażenie, że jak było trzeba sprzedać emisję po 190 lub więcej znaleźli się Ci co doradzali zarzada OFE, tfi,ppe,ppk itp żeby to kupić, obecnie jak jest cena 80 to znajdują się tacy którzy napiszą ze I 80 lub 60 czy 10 zeta to fair value. Cash,Płynność portfela, konsekwencja i obserwacja rynku plus dopiero na koniec doradcy i inwestycyjni nie analitycy...
    https://www.pb.pl/analityk-erste-obnizyl-rekomendacje-dla-akcji-modivo-wycena-spadla-o-polowe-1260641
    Do mnie tu już paru prawie ,,strzelało" w tytułach bloga,, Kto dzisiaj sprzedawał?" Odpowiadałem ją sprzedawałem by bronić kursu jak spadnie, a było to na 125, 115 itd. Podjarani że aż miło, mówiłem ochłonięcie to nie te poziomy i vo chyba jednego widzę Piotra który podaję średnie, bo mu też mówiłem nie napalam się na tym poziomie...innych już nie ma...Spokoju i czasu potrzeba...a nie analitykow od czapy.
    Wy tak na poważnie piszecie czy sobie jaja robicie? Inwestowanie to wg was trzymanie papieru w nieskończoność aż może kiedyś będzie kosztować 200zł? A jak nigdy już nie przekroczy 100zł to co wtedy? Mam kolegów co kupowali JSW podczas IPO i trzymają do dzisiaj bo nie sprzedadzą ze stratą. Ale to nie jest inwestycja tylko głupota. Poczekajcie na wyniki Q1 i wtedy się okaże, że pan z Erste to był niepoprawny optymista. Tu każdy sygnał, od aktywności shortów do milczenia Prezesa, dowodzi, że to trup. A tylko mędrcy z Forum wiedzą lepiej niż cały rynek i będą trzymać "bo my jesteśmy długofalowi inwestorzy". Buhahaha.
    Ok, kolego w coś trzeba wierzyć, Strukturę portfela Wig20 nie musz tłumaczyć chyba bo wiedzę masz. Aktywuje pewne poziomy i kupuje i sprzedaje, potem skupuje. Uważasz że shorty maja więcej cash niż jest akcji w obrocie Modivo, czy odwrotnie? Bo w pewnym momencie na KGHM było chyba miliardy obrotu, to nie kghm tylko jeden prezes i Modivo trzeba mieć pakiet I obserwować, qle słuchać analitykow od 190 już się nasluchalem i na oglądałem, biorę pomału i spokojnie bo nie kupuje tysiąca akcji. Jak masz inne propozycje jak dywersyfikować portfel od PKN do Modivo to dawaj z chęcią posłucham, bez cen. Co chcesz zrobić w zrownowazonym portfelu jak jeden papier idzie na maxa a drugi na dno i części jest w środku. Dawaj naprawdę, uważasz że należy sprzedać prY dużych pakietach i czekać aż ruszy, przecież Ti zarówno 30 zeta jak i 130 może być od tak...zaraz
    Załatwisz kogoś kto zrobi te 74.00 pln i kiedy... to czekamy?!
  • Re: Erste wycenia Darka na 74zl i "redukuj" Autor: ~XXL [91.150.212.*]
    znaczy trzeba kupować, tak jak przy rekomendacji "kupuj" przy cenie 200 zł należało sprzedawać.
  • Re: Erste wycenia Darka na 74zl i "redukuj" Autor: ~Alan [37.225.29.*]
    Dokładnie XXL 100% racja, kupuj ale ode mnie, sprzedaj bo ja chcę kupić takie to reko na zamówienie!
  • Re: Erste wycenia Darka na 74zl i "redukuj" Autor: ~MS [84.40.157.*]
    Pamiętam kwiecień 25 i Pepco po 12.50zł. Analitycy dawali rekomendacje że może jeszcze spaść. Gdzie jest kurs dzisiaj?
  • Re: Erste wycenia Darka na 74zl i "redukuj" Autor: ~Max [37.47.150.*]
    To przypomnij sobie jeszcze te rekomendacje PKN albo Kghm, ci analitycy to jakby startowali w konkurencji „głupi głupszy”
  • Re: Erste wycenia Darka na 74zl i "redukuj" Autor: ~Łukasz [46.112.212.*]
    Wiadomo po co wydawana jest taka rekomendacja … i co ciekawe, na chwilę przed wynikami …
    Sprzedajne ….. i tyle w temacie.
  • Re: Erste wycenia Darka na 74zl i "redukuj" Autor: ~TodoVaBien [37.225.60.*]
    Niech potwierdzi te absurdalna rekomendacje fakt, ze nie dali jej zaraz po Q4, gdzie glownie opieraliby sie o slaby Q3 i beznadziejny Q4, tylko dali ja tydzien-dwa (bo byla przygotowana przed info o konferencji 20.05 wiec pewnie mysleli jak my ze wyniki beda podane 7-12 maja) przed prawdopodobnie dobrymi wynikami za Q1, gdzie duzo narracji co do slabosci z Q4 zostanie obalonych. Mogli poczekac z rekomendacja na szacunki za Q1 a tego nie zrobili. Mnie to wystarczy zeby olac takie wypociny
  • Re: Erste wycenia Darka na 74zl i "redukuj" Autor: ~Anonimowy [178.43.249.*]
    A czy podali uzasadnienie tej rekomendacji? Na podstawie jakich danych to wyliczyli i w jaki sposób? Nie mam pb więc nie wiem. Ktoś może to czytał?
[x]
MODIVO -2,09% 77,60 2026-05-14 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.