• Temu 1000 szt w 24h !!! Autor: ~hub [85.28.156.*]
    28 000
  • Re: Temu 1000 szt w 24h !!! Autor: ~Dodecylan [31.60.87.*]
    Ładnie, zakładałem ,że osiągną takie wolumeny na koniec maja. To już pesymistycznie można założyć że temu w maju dołoży 1.5 mln przychodu
  • Re: Temu 1000 szt w 24h !!! Autor: ~hub [85.28.156.*]
    Drugi kwartał zapowiada się dobrze. Kwiecień to około 500 tys. Tylko czy na allegro utrzymają taką sprzedaż jak w tamtym roku. To wtedy temu byłoby wartością dodaną ekstra.
    Eisfro na ebay też ładnie ruszyło w maju. W kwietniu 300 szt sprzedali w ciągu 11 dni a w maju 300 szt w ciągu 4 dni.
  • Re: Temu 1000 szt w 24h !!! Autor: ~hub [85.28.156.*]
    Jedyne co może martwić to to, że skoro jest tak dobrze (lub zapowiada się dobrze) jak chodzi o sprzedaż to dlaczego jest tak źle jak chodzi o kurs. Jakieś drugie dno?
  • Re: Temu 1000 szt w 24h !!! Autor: ~TrzyKropki [37.47.144.*]
    Na moje oko to tak: 1 spółka sezonowa, czekamy na wyniki za 1q - uważam że choć będą lepsze w przychodach r/r nie ma opcji na zysk.
    2. Nie wiadomo jak dużym kosztem jest lovira- na razie sprzedaż wydaje się symboliczną
    3. Coraz większa konkurencja że stronny innych producentów napełniania klimatyzacji
    4. Wystarczy jeden przepis z EU aby zakazać samodzielnego napełniania klimy w imię walki o klimat.
  • Re: Temu 1000 szt w 24h !!! Autor: ~hub [109.243.241.*]
    Z tą UE to już pojechałeś aż za daleko. Co ma indywidualne uzupełnianie gazu do ochrony klimatu. Przecież nikt nie wydaje hajsu po to żeby wypuścić ten gaz w powietrze i mówimy tu o r134a, który od 2017 został zastąpiony mniej szkodliwym r1234yf a onteż jest w ofercie.
    R134a jest przystosowany do układów klimatyzacji w samochodach wyprodukowanych przed 2017 więc wycofać się go nie da. Sam się w sumie wyeliminuje wraz z wiekiem samochodów a będzie przecież rosło zapotrzebowanie na r1234yf...
  • Re: Temu 1000 szt w 24h !!! Autor: ~TrzyKropki [37.47.144.*]
    Przecież pisalem jak ja uważam. Nikt inny nie musi podzielać tego zdania. Dla mnie to jest zagrożenia, które gdzieś w tyle głowy trzeba brać pod uwagę. To jest rynek wart miliardy € rocznie. Teraz wchodzą takie firmy jak bsh i proponują alternatywna usługę zrób to sam za przysłowiową 1/10 ceny profesjonalnego serwisu. Myślę , że za kilka lat moce być o to batalia..
    Za google:

Bosch Car Service: Największa na świecie i w Europie niezależna sieć warsztatów (ponad 15 000 punktów)

Eurorepar Car Service: Sieć należąca do grupy Stellantis, licząca około 4600 punktów w Europie (głównie we Francji, Hiszpanii, Niemczech i Włoszech). Specjalizują się w serwisie pogwarancyjnym aut wszystkich marek.
  • Re: Temu 1000 szt w 24h !!! Autor: ~hub [109.243.241.*]
    Nadinterpretacja level hard. Swoje zdanie możesz mieć a i owszem ale nie zmieni to faktu, że jest troche oderwane od rzeczywistości. Równie dobrze możesz wymyślić zakaz sprzedaży filtrów kabinowych i powietrza odbiorcom detalicznym bo mogą je sobie sami wymienić. No pomyśl jakim cudem działają mechanicy na jednoosobowej działalności, którzy robią robotę za ułamek ceny ASO czy sieciówek.
  • Re: Temu 1000 szt w 24h !!! Autor: ~ynwestor [93.105.178.*]
    Gruby zapycha kibel swoimi akcjami.
[x]
BSH -1,25% 15,80 2026-05-08 16:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.