Olo poproś kolegów o dostęp do notowań online, to naprawdę pomocne. Daje Ci szanse na podjęcie decyzji w oparciu o aktualna rynkowa a nie wyimaginowana cenę. Nie dziękuj.
Co do game over chłopcy Max lubi przytaczac tezę o jednym teamie wiec zakładając, ze mamy do czynienia ze znawcami finansów a GPW podlega pod regulacje ESMA to pewnie wiecie,że... Gdyby dwa podmioty, np. Qube Research & Technologies i Goldman Sachs, koordynowały działania wyłącznie po to, aby sztucznie zbić kurs i wymusić sprzedaż przez retail, to potencjalnie wchodziłoby to w obszar market manipulation / market abuse, czyli istotnego regulatory risk. MAR Zakazuje manipulacji rynkowej, m.in. działań dających „fałszywe lub mylące sygnały” co do podaży, popytu lub ceny instrumentu, albo utrzymywania ceny na sztucznym poziomie. ESMA wskazuje market manipulation jako jedną z głównych form market abuse. Pod postem Maxa się nie udało ale zakładam, że nie jest głupi więc nie powinien o takich rzeczach na forach opowiadać prawda?
Paweł ale emocje, po co z trendem walczyć? Ja nikomu źle nie życzę ale to Ty z ludzkiego nieszczęścia i czasami nierozgarnięcia stworzyłeś "sposób na bezwysiłkowe zarabianie". Czasem trzeba się przebranżowić.. przez to ciągle straszenie zrobiliście się groteskowi no i coraz częściej zabierają Wam zabawki. Z tą karma bym nie ryzykował tak jak mówiłem na bankiera wpadam hobbystycznie i nie okradłem w swoim życiu drobnicy
Co do karmy to nie ładnie tak podbijać ten wątek bo sam wiesz, że takie sugestie to mało profesjonalne. KNF by się zainteresował gdyby jakiś pracownik funda siał takie brednie po internetach ale wierzę, że ani Ty ani Max nie macie z nimi nic wspólnego i to była jakaś pomylka. Średni szczebel outsourcingowego korpo to wie.
Ale ropa to a diesel to koszt wydobycia w Queensland
Australijskie kopalnie węgla koksującego (głównie Queensland) są bardzo energochłonne.
Diesel jest jednym z głównych kosztów operacyjnych. IEA potwierdza, że paliwo jest jednym z kluczowych elementów kosztów górnictwa, a spadki cen diesla w 2025 obniżały koszt krańcowy eksportu węgla koksowego. Co się Paweł stanie jak ropa wystrzeli? Czekaj ceny już eksplodowały. Nie lubicie jak ktoś zadaje pytania prawda chłopcy?
Tak Olo jestem po doskonałej kawie, bieganiu to, że nie chce mi się kręcić z wami kółek nie znaczy, że przegrałem życie ale jak lubisz tak myśleć to co ja mogę. Nie lubię dyskutować o hakach i wystrzałach więc nie bardzo mam z Tobą rozmawiać. Zupa jest jedynym inteligentnym reprezentantem Waszego teamu..