Cena jest wypadkową decyzji kupujących i sprzedających. Nie wiem kto stoi ze tymi transakcjami więc trudno mi się wypowiadać. Może ktoś trzyma kurs a może po prostu niska jakość akcjonariatu który jeszcze coś sprzedaje. Będzie ekstra jak dzisiaj skończymy na plusie.
Tak, fumio. Ty z widzewem i shortami lecicie w niebyt. 106 kiedy na asseco? Aha, Łks zastapi twoj widzew. Nawet legła ich ograla. Jak ciebie my na asseco. Odrob na mdv i zajrzyj z pozytywnym nastawieniem.
eldeal, po pierwsze nie biadole, tylko zadaje pytania i szukam odpowiedzi. po drugie 0,6 to na fix, a ja pisalem przed fix. ty biadoliles, zeby byl plus w ogole, a ja pisalem, ze bedzie - wiec zwazaj na to co piszesz. myslalem, ze gramy w jednej druzynie, ale twoje przytyczki temu chyba przecza.
Na chwilę obecną nie ma żadnej dywidendy. Jest tylko wniosek o dywidende w wysokości 20 groszy. Głosowanie bodajże w okolicach 20 mają. Zobaczymy co przegłosują.
Na wigu energia nowe formacja kalesony na zimę albo cy.. , cki do ssania ? Dziwne ale jakis animator by sie przydal tak jak kiedys w renomowanych firmach bo jezdza jak na krasuli a przeciez to byczek powinien byc
Rynek zawsze ma rację. To że ty czy ja uważamy o inaczej nie ma znaczenia. Rynek zrobi swoje. Widocznie są powody że WIG energia nie ustanawia nowych szczytów.
+1,86% i wyciągnięcie kursu na zamknięciu – wygląda to solidnie.
Jestem tu nowy, mam tylko kilka tys. akcji, ale widzę przestrzeń do dalszych wzrostów. Po stronie wzrostów stoi kilka konkretnych argumentów:
- presja na możliwie wysoką dywidendę ze strony Skarbu Państwa, jak już wspomnieliście.
- potencjalna poprawa sentymentu na rynku, Trump albo się dogada z Teheranem albo go wywiozą z taczkach z białego domu
- rekomendacje w okolicach 12 zł i wyżej, fakt gorszę też się zdarzyły,
- postępująca transformacja energetyczna,
- spadające ceny CO2.
Trochę tego jest – dlatego na ten moment śpię spokojnie i trzymam pozycje kupioną po 9,80.
Cały wig symetrycznie spada, podobne wykresy z ostatnich 2 tygodni na wielu pozycjach. Wig jest w rejonach wsparcia to ruszy do góry.
Reko jest na 13,30...do pozytywów dodaj wskaźniki fundamentalne które są na bardzo niskich poziomach. C/Z obecnie to 4,99 a C/Wk to 0 79..będzie dobrze
Myślę, że uszanują rekomendację zarządu tak jak w zeszłym roku kiedy były możliwości wypłaty a jednak nie zagłosowali za dywidendą i zostali przy tym co rekomendował zarząd. Myślę, że w tym roku pozostaną przy zaproponowanych przez zarząd 0.20 pln i taka wartość zostanie przegłosowana. Jeśli będzie inaczej to będzie to dla mnie i dla rynku niewątpliwie zaskoczenia. Już za 2 tygodnie wszystko stanie się jasne.
Ja jestem raczej realistą i nie zdziwi mnie jeśli przed pojawieniem się tej rekomendacji wypłaty MAP sądował w spółce możliwość wypłaty i wspólnie z zarządem ta kwota została ustalona kanałami nieoficjalnymi tak aby na WZA nie było już jakichś cyrków. Ale oczywiście będę mile zaskoczony jeśli się pomylę i będzie więcej.
Jak masz 100 akcji, to smieszne. Jak masz milion, to wiecej z dywid niz widziales na oczy. Czego nie rozumiesz? Znowu sprzedales i obrxydzasz tpe? Kup stoperan ppp.
Na dziś dywidenda Tauronu to nieco ponad 2% – nie jest to wysoki poziom, ale dla mnie ważniejsze jest to, że spółki wypłacające dywidendę częściej trafiają do portfeli dużych funduszy. To stabilizuje akcjonariat i w dłuższym terminie może wspierać popyt, zwłaszcza jeśli pojawi się trend wzrostu wypłat.