• Gratulacje dla FILa Autor: ~Cierpliwy [193.28.84.*]
    Trzeba przyznać, że to co fundusz zrobił przez ostatni rok na kursie, atak w lipcu z insiderskiej informacji przed weekendem. I ta niedziela gdzie się wieczorem wszystko posypało newsami z Orlenem, a oni otworzyli pozycję krótką na maksa było niezłym zagraniem. Później sponsorowane wpisy i ataki od troglodyty AkcjoM, rok mielenia i dorzucania, ludzie zniechęceni oddawali akcje za mniej niż 1/2 BV. I teraz już FIL będzie zarobiony wychodził. Rok 20% lekko zgarnęli. I gdyby to jeszcze był jakiś podmiot komercyjny, a rozegrali to na państwowym podmiocie, na pożyczonych akcjach emerytalnych zapewne i nasz KNF czy SP miał to w dupie. Za to pod publiczkę szukają jakiś manipulacji na kursach akcji z ogona, że niby coś robią. Szczerze kibicuję Azotom i mam nadzieje, że restrukturyzacja się uda i wrócą na poziomy wycen adekwatnych, a nie zaniżanych i spekulacyjnych. 100 letnie przedsiębiorstwo z kluczowym wpływem na bezpieczeństwo rolne kraju. A Polacy jak zwykle dają się robić. Ehh.
  • Re: Gratulacje dla FILa Autor: ~ed [16.62.103.*]
    muszę się podpisać......chodż to przykre
  • Re: Gratulacje dla FILa Autor: ~Pinoczet [91.150.205.*]
    Nie patrzeć na to co się dzieje - idą wyniki za 1kw. Za 2-3 miesiące obraz będzie zupełnie inny
  • Re: Gratulacje dla FILa Autor: ~Rambo [91.94.120.*]
    Jak filus zacznie odkup to beda dopiero wzrosty
  • Re: Gratulacje dla FILa Autor: ~Grzegorz [31.0.71.*]
    Ja myślę że już jest w trakcie odkupu
  • Re: Gratulacje dla FILa Autor: ~Cierpliwy [193.28.84.*]
    Już jest po odkupie. Wystarczy popatrzeć na świece i wolumen w lipcu i teraz. Dodając do tego część odebranej pozycji w ciągu roku, dziś już skończył. Co więcej widłowy pomagał z zatrzymaniem kursu na 21.3, a jak sie odkupili to już jest nowa rzeczywistość. 23.4. Także widać gdzie to teraz będzie szło. Teraz będą grali przeciwko chętnym na korektę.
  • Re: Gratulacje dla FILa Autor: ~Ubik [92.71.250.*]
    Ja tam się cieszę, uśredniałem od ceny 33 zł do 19,3 obecnie a najlepiej kupiony mój pakiet to po cenie 16 zł za 50 koła.
  • Re: Gratulacje dla FILa Autor: ~jerzyk [109.231.34.*]
    To samo jest na JSW i Bogdance Zarząd utworzył wielomiliardowe odpisy większe niż roczny przychód bo niby utrata wartosci aktywów. Ludzi ta strata wystraszyła. Straszono że może spółka upaść i sprzedali ludziska szortom. Kupowałem Azoty po 32 zł . Jak spadło na 23 to sprzedałem i odkupiłem po 18,70.
[x]
GRUPAAZOTY -2,75% 20,52 2026-05-15 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.