Dnia 2026-05-04 o godz. 10:52 ~Autor napisał(a): > Dużo nie mam, ale to, co mam, zarejestrowałem (dwie pozycje na arkuszu po 20). W XTB mogą być problemy z rejestracją z dniem dzisiejszym.
Ja również, ale uczestnictwo chyba przez pełnomocnika. Pierwotnie nie planowałem być, aby tylko przegołosować zmianę siedziby spółki, a tu przygootwali nam taką niespodziankę.
Mi w Alior zajęło to 2min, koszt 36 zł - dostanę druk na maila i Gmys na skrzynkę firmowa. Niech im lista puchnie od drobnych chętnych popatrzeć jak się z nami 'mało liczą'
nie do końca... żeby uchwała przeszła potrzebne jest 75% głosów "ZA" ze wszystkich uprawnionych do głosowania...jeśli będzie ponad 600k głosów na walnym to około 150k głosów wystarczy, że nie było 75% "ZA"...
Dnia 2026-05-04 o godz. 13:50 ~Vuko_Drakkainen napisał(a): > nie do końca... żeby uchwała przeszła potrzebne jest 75% głosów "ZA" ze wszystkich uprawnionych do głosowania...jeśli będzie ponad 600k głosów na walnym to około 150k głosów wystarczy, że nie było 75% "ZA"...
Czyżby Nowak przeszarżował? Zrobił sobie pozycję pod wielkie drukowanie, a teraz ulica może go zatrzymać. Fajnie tak obejmować akcje za czyjeś pieniądze. A teraz ulica nauczy go pokory? Swoją drogą wyjście Bednarowicza pewnie było z tego powodu – wielkie drukowanie mieli zaplanowane już wcześniej.