Oj będzie, będzie. Wczoraj jechałem na majoweczkę do Sławy przez Głogów i droga z Głogowa do Sławy to już pomału jedna wielka farma fotowoltaiki, kilka a może już kilkanaście potężnych farm, końca nie widać, pełno bebnów z kablami na polach, widać że roboty idą pełną parą, wkrótce i ta farma tam powstanie. Droga do Sławy też już wyremontowana.
Fotki zrobię, jak będę jechał następnym razem, bo sezon się zaczyna. Sam się zdziwiłem jak to szybko się tam rozwija, rosną te farmy jak grzyby po deszczu. Z Głogowa do Sławy jest ponad 30 km to sobie wyobraźcie jakie to rozległe tereny nie jestem tego w stanie opisać to trzeba by było zobaczyć.
W tygodniu może się kopnę centralnie na te działki brasa, zobaczyć co się tam dzieje i jak to wygląda. Może kopią już, a my nic nie wiemy, bo zarząd ma problemy z komunikowaniem się.
Fajnie by było jakbyś dał znać co tam się dzieje. U mnie na terenie firmy powstaje chyba 2 MW. Przyznam, że wygląda to imponująco i rośnie w oczach błyskawicznie. Z mojej orientacji wynika, że przy dobrej organizacji taka farma powstaje dwa lata, chociaż można to oddawać etapami i już czerpać zyski. Trudno tylko oszacować jak szybko to wystaruje
Tak, wiem o tym, ale skoro jest tam tego tyle to znaczy, że jest zapotrzebowanie na tych terenach i można się spodziewać że i nasza farma tam wyrośnie.