• Kiedy coś ruszy? Autor: ~Miszcz [91.150.218.*]
    Oni mają dostać pieniądze na uruchomienie fabryk? Kiedy coś ruszy? Tam są jakieś sprawy sądowe?
  • Re: Kiedy coś ruszy? Autor: ~Pozdro [164.127.245.*]
    Nie, Nigdy, Tak
  • Re: Kiedy coś ruszy? Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    Dnia 2026-05-02 o godz. 12:22 ~Pozdro napisał(a):
    > Nie, Nigdy, Tak

Tak teraz przeczytałem Twoją odpowiedź do pytania w tym wątku i trochę mi się to nie zgadza.

Czy mógłbyś przybliżyć, jaka sprawa (-y) sądowa (-e) są aktualnie procedowane w sądzie i związane w jakikolwiek sposób (pośrednio lub bezpośrednio) z IDH S.A. ?

Ja kojarzę tylko sprawę restrukturyzacyjną spółki, która zakończyła się już dawno temu z powodzeniem (luty 2023r.). Teraz spółka działa coraz sprawniej. Aktualnie ma podpisane dwie ważne umowy budowlane. Ukończenie pierwszego etapu jednej z nich (wraz z zapłatą) ma termin 30 września 2026r.

Jeśli jakaś sprawa sądowa przeciwko spółce toczy się aktualnie, to warto by przedstawić jakiś dowód na to.
  • Re: Kiedy coś ruszy? Autor: ~Miszcz [91.150.218.*]
    W raporcie przeczytałem ze dwie spółki zależnie nie otrzymały części pieniędzy z agencji rozwoju i z tego powodu nie mogą rozpocząć produkcji. Stad pytanie o sprawę sądową, ewentualnie postępowanie administracyjne w tych sprawach?
    Dnia 2026-05-04 o godz. 08:44 ~Miszcz napisał(a):
    > W raporcie przeczytałem ze dwie spółki zależnie nie otrzymały części pieniędzy z agencji rozwoju i z tego powodu nie mogą rozpocząć produkcji. Stad pytanie o sprawę sądową, ewentualnie postępowanie administracyjne w tych sprawach?

A dobra, chodzi o te sprawy, których pozytywne rozstrzygnięcie było by w pełni satysfakcjonujące dla spółki.
    To tutaj nie wiem, jak sprawy stoją. Można by to bezpośrednio w sądzie próbować sprawdzić. Jednak trochę się obawiam, że przedawnienie takich spraw to chyba 3 lata (do sprawdzenia). To by mogło znaczyć, że już są nieaktualne.

Jednak nie mam żadnej pewności.
    Może w takim razie "Pozdro" ma rację w odniesieniu do tych postępowań, że nadal trwają...
  • Re: Kiedy coś ruszy? Autor: ~Miszcz [91.150.218.*]
    DZWONCIE DO BALCZUNA!! bo hossa się zaczyna, trzeba IDH podciągnąć na kursie (cel stare 4 grosze!) !!
  • Re: Kiedy coś ruszy? Autor: ~Xxx [188.146.152.*]
    Stare 4 gr to obecnie, o ile nie mylę się, to obecne 32 zł .
  • Re: Kiedy coś ruszy? Autor: ~Fanpaduchow [46.205.205.*]
    Namącziły Paduchy że ciężko się połapać.
    Ciekawe kiedy znowu zatrudnią kogoś ,,ala" Gorski lub inną szmatę która przyjdzie z nimi oszukać ludzi?
  • Re: Kiedy coś ruszy? Autor: ~It [95.117.101.*]
    Wyjątkowe złodziejstwo tu jest.
    Dnia 2026-05-05 o godz. 10:11 ~It napisał(a):
    > Wyjątkowe złodziejstwo tu jest.

A kogo najbardziej "okradli" wg Ciebie ?
    Może spółkę New Tech Capital, której sprzedano 10 mln akcji za 15 mln zł. ?
    A może kogo innego ?
    Coś więcej danych na ten temat ?
  • Re: Kiedy coś ruszy? Autor: ~Pozdro [164.127.245.*]
    Dużo wylewania żalu przed raportem... Czyżby miał być dobry i w końcu to ruszy? Hehe pozdro
[x]
IDH 0,00% 1,56 2026-05-06 09:38:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.