Nick idealnie pasuje do poziomu który prezentujesz.
Właśnie przy weekendzie usiadłem i uświadomiłem sobie że tu jest.... Uwaga, uwaga! ... 13projektów III klasy! Absolutny ewenement. Oczywiście na różnym etapie rozwoju. Jak to liczę? spółka podaje że ma portfolio 12 projektów w tym tylko pace Press klasy IIB. Do tego potencjalnie dochodzi projekt PFA i robotyzacji. A zwrócę tylko uwagę że ten pakiet większościowy dot Spółki od PFA ktora ma nie tylko PFA w swoim portfolio. Dlatego porównanie czegoś takiego do CDR, jak im się to wszystko zepnie, jest mocno NIEWYSTARCZAJĄCE! xD
Witam. Mógłbyś podpowiedzieć co jeszcze w biotechnologii jest warte uwagi? Bo trochę tego jest na naszej giełdzie tylko trzeba oddzielić ziarna od plew. Pozdrawiam.
Nie przeczę, moja wiedza czym firma się zajmuje jest symboliczna, performens ekonomiczny zwolnił mnie z czytania o tym pierwszym. To jest firma typu już za chwilę zawojujemy świat, polecimy na xiężyc, i tak kolejny któryśtam kwartał, rok strat.
No przeczytałem troszkę jak mnie tak skrytykowałeś i faktycznie bardzo się myliłem, miednice nigdy nic nie zarobiły, a ten zysk w 4kw 2024 to efekt kreatywnej księgowości przy przejściu jakiegoś jitmed
Pocisz się nawet w długi weekend majowy. Niesamowite jak Ci zależy na tanich akcjach! Weź chłopie sobie dychnij w tym straszeniu, dzisiaj ani jutro i tak nie ma handlu
Zachowujesz się conajmniej jakby Cie ktos tutaj na sznurku trzymał przy tych akcjach. Nie kupuj i idź na Compremum. My wręcz oczekujemy że nie będziesz kupował akcji ICE. I skończ zawracać Nam gitare
Jak sprzedadzą za 100 mln to będzie że mieli za 250, jak sprzedadzą za 250 to napiszecie, a miało być 300, Jak sprzedadzą za 350 to napiszecie, a że warianty, Jak będzie dywidenda napiszecie, że mała i odetną od kursu, jak nie będzie to napiszecie, że miała być.
Mi tam już od wielu lat nie chce się z trolami przepychać bo jedno szanowni jest pewne - bankier nie ma wpływu na kurs ;-)
Poliniak miał w jednym rację. Do tej pory zysków nie było.
Gdyby to była firma produkcyjna jego uwagi byłyby wysoce sensowne.
Ale jak się przyjmuje modelke do pracy do prezencja ma duże znaczenie. A wiedza... mniejsze. Jak specjaliste do badań to prezencja jest pomijalna.
A medinice i powiedzmy rafako mają mniej wspólnego ze sobą niż modelka i uczony. Tyle , że są SA. Więc kryteria dla ICE takie jak dla rafako to jak szukać żony tylko po prezencji. Przez przypadek może się dobrze trafi
Medinice to spółka wysoce technologiczna z dziedziny deeptechu medycznego. Jeszcze wielu się zdziwi, ile taka firma, mająca obecnie 10 osób na pokładzie (plus te dodatkowe po ewentualnych przejęciach), potrafi generować pieniędzy dla spółki, ze sprzedaży swojej wartości intelektualnej, w ciągu kilku najbliższych lat od 2026 roku począwszy.
Cóż. Rozumiem że meine to dla ciebie równie atrakcyjna spółka jak sleepzag (poszukaj bo od chyba roku bankrut). Czyli akcji nie kupisz bo to totalne dno wg Twojej metodologii.
Ja mam inna. Jeśli znajdę 10 spolek z których 5 zbankrutuje, 4 będą ledwo przedly z cena akcjo constans a jedna da x 15 to z kapialu 10 będę miał 19. De facto 20 bo z banktrutow uciekne przy spadku ceny do 20%.
Ty wolisz spółki dające stałe dochody i stabilne.
I totalnie nie rozumiesz firm startujacych. Bardzo rzadko stracisz ale za to nigdy nie będziesz mieć akcji x 15....
Masz podejście funduszu uniwersalnego co nie jest ani powodem do chwaly ani do wstydu.
Swoje zdanie przedstawiles. Zrozumieliśmy.
Ty naszego podejścia nie rozumiesz i chyba nie jesteś w stanie.
Swoją drogą to jak już wiesz ze ciebie rozumiemy to co Jeszce chcesz na forum osiągnac w ICE?
TAK NIE MA ZYSKÓW. TAK, metodologia ekstrapolacji starych wynikow na przyszle spółka ma wartość ujemna
Tak, dla spolek produkcyjnych ta metodologia ma pewien sens
Z tym się zgadzamy.
Firma coś tam (duzo) obiecuje
Ty uwazasz że same bzdury my mamy inna metodologie oceny tych zapowiedzi
My -> posiadacze akcji o wartosci większych niż koszt obiadu na 4 osoby w dobrej restauracji.
Jesteś w stanie to zrozumieć czy nie?
To że istnieją inne metodologie?