• Tak jak pisałem jest Kupiec na Rafako i dzierżawę !!Grubo będzie ! Autor: ~xxx [46.134.67.*]
    ....Tak jak pisałem jest kupiec na Rafako PGZ .......A więc będzie ciekawie pisałem ci co kupili po 1 groszu zarobią dobre pieniądze ......

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-pgz-chce-polaczyc-jelcza-i-rfk-bedzie-roslo-zatrudnienie-zle,nId,23470977
  • Re: Tak jak pisałem jest Kupiec na Rafako i dzierżawę !!Grubo będzie ! Autor: ~xxx [46.134.67.*]
    Dodam tyle nie sprzedawać na umowę cywilna prawna jak ktoś wam teraz zaoferuje kilka/naście groszy .Tylko trzymać i łączyć się razem aby uzyskać wspólnie większy pakiet akcji i jako grupa PAM - porozumienie mniejszościowych akcjonariuszy .Bo będzie o co walczyć a akcje będą warte złotówki niebawem i być może nawet wrócą na giełdę poprzez przejęcie ...... !
  • Re: Tak jak pisałem jest Kupiec na Rafako i dzierżawę !!Grubo będzie ! Autor: ~AliBaba [95.142.247.*]
    Jest kupiec na Rafako, fajnie...
    Super wiadomość dla Syndyka i wierzycieli :-)
    A gdzie w tym artykule jest jakaś mowa o akcjonariuszach?
    Gdzie jest napisane że PGZ będzie robiło jakieś wezwanie na akcje?
  • Re: Tak jak pisałem jest Kupiec na Rafako i dzierżawę !!Grubo będzie ! Autor: ~xxx [46.134.67.*]
    Dziecko bez akcji nie martw się o to bo to ciebie nie będzie tyczyć ! No cóż sprzedali się po 1 groszu pozostał ci płacz na forum gdzie widzimy każdego dnia twoje płacze ......Patrz i płacz bo tylko to co pozostało .....
  • Re: Tak jak pisałem jest Kupiec na Rafako i dzierżawę !!Grubo będzie ! Autor: ~AliBaba [95.142.247.*]
    Płacze? heheheheh :D
    Wchodzę na to forum, bo traktuje je jako kabaret :D
    Zastanawia mnie jakie jeszcze bzdury kto wymyśli aby jeszcze bardziej oderwać się od okrutnej rzeczywistości.
    Płacz płacz tak jak pisałem no i waruj 24h na spółce która zeszła z giełdy a wszyscy widzą dokładnie .....tak że miłego warowania i płaczenia ......
    ....https://www.bankier.pl/wiadomosc/Polimex-Mostostal-ma-list-intencyjny-z-m-in-PGZ-i-ARP-w-celu-polaczenia-Jelcza-z-RFK-9125927.html

Tak jak przypuszczałem że w tym roku wszystko się wyjaśni .....kto nabył rok temu akcje po 1 groszu zrobił świetny interes.Ale to było do przewidzenia że Przygotowane hale Rafako cała infrastruktura sprzęt urządzenia będą łakomym kąskiem dla firm zbrojeniowych aby przejąć te hale pod właśnie produkcję zbrojeniówki gdzie mają już całe zaplecze przygotowane do startu co przyspiesza mega rozwój i szybki start .Tak więc sytuacja wygląda bardzo ciekawie dla akcjonariuszy .....a jak wiemy majtek firmy Rafako jest olbrzymi i z ogromnym potencjałem .I co ważne nad wszystkim czuwa Syndyk a więc do końca tego roku wszystko się rozstrzygnie a właściwie już w wakacje będą pierwsze informacje ......
  • Re: Tak jak pisałem jest Kupiec na Rafako i dzierżawę !!Grubo będzie ! Autor: ~razdwa [31.0.38.*]
    alibaba ma racje, jesteś żałosny...
    syndyk jest kimś w rodzaju komornika.
    Wziąłeś kredyt na dom, nie spłacałeś tego kredytu, więc przyszedł komornik i cię wyeksmitował, a dom na licytacje komorniczom wystawił. Znalazł się kupiec, który od komornika ten dom kupił, a ty jako były właściciel, wyeksmitowany z tego domu jeszcze się z tego cieszysz?
    Właśnie tak się teraz zachowujesz, cieszysz się z własnego pogrzebu.
    Syndyk sprzedaje majątek firmy, TWÓJ MAJĄTEK, a po sprzedaży nie będzie już tego majątku w TWOJEJ FIRMIE, a ty się jeszcze z tego cieszysz.
    Oj dzieci dzieci ......syndyk jest po to aby majątek nikt nie rozkradł i nie zniknął .Ale cóż się spodziewać po was dzieciaczki bez akcji pozostało płakać i warować na forum o czym widzą wszyscy tutaj już od dawna .Tak więc miłego warowania ......no i płakać bo macie powodu duże jak się sprzedalo po 1 groszu to trzeba teraz bić głową w ścianę :)
    Dziwne tylko, że jeszcze na forum nie sypią się oferty kupna akcji na umowę cywilnoprawną skoro to taka perła...
    naprawdę, bardzo to dziwne i ciekawe...
    Jeszcze dziwniejsze że od wczorajszego Infa zakupu PGZ Rafako aż tak bardzo jesteście aktywni na forum 24h na dobę warujac cała majówkę .....to musialo bardzo zaboleć to info no cóż jak się sprzedalo po 1 groszu to widać ból teraz nie do zniesienia od wczoraj i pisanie na forum cały dzień świąteczny :) tak jak pisałem pozostał wam tylko płacz i to się potwierdza ........i nas to nie dziwi akcjonariuszy posiadających akcje Rafako :) miłego płaczenia i warowania przed wami kolejny dni warowania na forum ......:)
  • Re: Tak jak pisałem jest Kupiec na Rafako i dzierżawę !!Grubo będzie ! Autor: ~Mercedes [37.190.131.*]
    Po 1 grosz to mało kto kupił a sprzedał to tym bardziej bo to była śmieszna cena.
    Bardziej interesuje mnie czy kto ma akcje zakupione po 25 gr. do 1.00 zł może odzyskać pieniądze
  • Re: Tak jak pisałem jest Kupiec na Rafako i dzierżawę !!Grubo będzie ! Autor: ~Mercedes [37.190.131.*]
    Eko-okna ma akcje kupowane po ok.1.30 złotych za łączną kwotę ponad 20 milionów.
    Będą walczyć o swoje pieniądze tak myślę.
  • Re: Tak jak pisałem jest Kupiec na Rafako i dzierżawę !!Grubo będzie ! Autor: ~Zibi [194.0.181.*]
    Dnia 2026-05-01 o godz. 22:20 ~Mercedes napisał(a):
    > Eko-okna ma akcje kupowane po ok.1.30 złotych za łączną kwotę ponad 20 milionów.
    > > Będą walczyć o swoje pieniądze tak myślę.

A jak będą walczyć? czołgi eko-okien wyjadą na ulicę? czy porwą Syndyka dla okupu na te 20 mln.?
    Tak, tak, wszyscy akcjonariusze zarobią krocie na wyprzedaży majątku swojej spółki.
    Tak samo jak zarobili akcjonariusze Elektrobudowy po sprzedaży majątku przez Syndyka do Zarmenu
    Tak samo jak zarobili akcjonariusze Ursusa po sprzedaży majątku przez Syndyka do Ukraińskiego M.I.Crow
    Tak samo jaki i inni akcjonariusze innych upadłych spółek, którym majątki odebrano i zlicytowano za grosze.
    Wystarczy przecież wejść na forum bankiera na te spółki i poczytać komentarze, jak to akcjonariusze tych spółek pieją z zachwytu jaki to zrobili interes życia, na upadłościach i likwidacjach własnych firm, których akcje się posiada.
  • Re: Tak jak pisałem jest Kupiec na Rafako i dzierżawę !!Grubo będzie ! Autor: ~Mercedes [37.31.52.*]
    Skoro nie sprzedali do końca znaczy że na coś liczą.
    A od słów premiera poszło od 15 groszy do 2.00 złotych.
    A przez miesiąc akcje było po ponad złotówkę choć wiadomo było że firma ogłosiła upadłość.
    Dziwne że kurs spadł o ponad 90% w ostatnim tygodniu dlaczego nie wcześniej skoro było wiadome wcześniej co i jak
  • Re: Tak jak pisałem jest Kupiec na Rafako i dzierżawę !!Grubo będzie ! Autor: ~Kate [31.61.185.*]
    Czasem trafił się złodziej, który sam kradł, a i się podzielił. Ale chyba nie w tym przypadku!
  • Re: Tak jak pisałem jest Kupiec na Rafako i dzierżawę !!Grubo będzie ! Autor: ~Nie_do_wiary [77.65.104.*]
    Dnia 2026-05-01 o godz. 23:01 ~Mercedes napisał(a):
    > Skoro nie sprzedali do końca znaczy że na coś liczą.
    > > A od słów premiera poszło od 15 groszy do 2.00 złotych.
    > > A przez miesiąc akcje było po ponad złotówkę choć wiadomo było że firma ogłosiła upadłość.
    > > Dziwne że kurs spadł o ponad 90% w ostatnim tygodniu dlaczego nie wcześniej skoro było wiadome wcześniej co i jak

Kocopoły tu niezłe wypisujecie. Jeśli ronisz dystrybucje, to nie da się tego na tak ryzykownej i z
    terminem wylotu spółce, załatwić w dzień czy dwa. Sam zauważyłeś, ponad miesiąc było powyżej złotówki, ale czas biegnie nieubłaganie i wkońcu musiało zacząć spadać. Jaka była skala spadku to tłumaczyć nie trzeba. A ile razy ekookna obróciły w tym dwuletnim chaosie informacyjnym swoim pakietem i czy na pewno są na minusie to bym tak w ciemno nie obstawiał.
    Xxx oderwany od rzeczywistości, ma za zadanie przedstawiać rzeczywisrość przez pryzmat różowych okularów. Zawsze można zadać pytanie po co.
    Nie wierzę, że ktoś za te hale zapłaci tylę żeby zostało dla akcjonariuszy.
    Wg.mnie jedyna szansa to:
    -Jelcz przejmuje rfk
    -Jelcz zostaje przekształcony w spółkę akcyjną
    -wierzyciele rafako zabezpieczają się w dwojaki sposób albo jeden porządny. Tzn odzyskują część kasy ze sprzedaży majątku, a drugą część w akcjach Jelcza, albo wszystko w akcjach Jelcza
    -Jelcz wchodzi na giełdę

Pozostaje tylko pytanie jak zostaną potraktowani akcjonariusze.
    Przypominam, że w akcj. rafako w ostatnich dniach pojawił się ragnar.
    Myślę, że jeśli już wiązać z czymś nadzieję, to z takim lub zbliżonym scenariuszem.

Ps a może ja też kocopoły sadzę, tylko dopiero w tym momencie to do mnie doszło:)
    Pozdrawiam, bo bez zdrowia pieniądze wuja warte.
  • Re: Tak jak pisałem jest Kupiec na Rafako i dzierżawę !!Grubo będzie ! Autor: ~Monika [5.184.237.*]
    Dnia 2026-05-01 o godz. 22:20 ~Mercedes napisał(a):
    > Eko-okna ma akcje kupowane po ok.1.30 złotych za łączną kwotę ponad 20 milionów.
    > > Będą walczyć o swoje pieniądze tak myślę.

Też tak sądzę może pasuje aby połączyć razem siły z innymi akcjonariuszami i walczyć razem im więcej tym więcej będzie można ubrać .EkoOkna powinny teraz założyc PAM i zaprosić wszystkich akcjonariuszy do wspólnego połączenia się razem tak aby mieć pakiet akcji jak największy i razem walczyć o swoje .Do końca roku PGZ chce już kupić od Rafako całość a więc i propozycja musi być dobra i godzącą wszystkich akcjonariuszy .Tak więc czasu nie ma wiele zobaczymy jaka oferta padnie i ile z tego lub dostaną akcjonariusze np. akcji Jelcza w zamian za Rafako .
  • Re: Tak jak pisałem jest Kupiec na Rafako i dzierżawę !!Grubo będzie ! Autor: ~Monika [5.184.237.*]
    Dnia 2026-05-01 o godz. 10:16 ~xxx napisał(a):
    > ....Tak jak pisałem jest kupiec na Rafako PGZ .......A więc będzie ciekawie pisałem ci co kupili po 1 groszu zarobią dobre pieniądze ......
    > >
    > >
    > > https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-pgz-chce-polaczyc-jelcza-i-rfk-bedzie-roslo-zatrudnienie-zle,nId,23470977

Brawo XXX miałeś nosa co do przyszłości Rafako ......i że będzie kupiec i gratulacje zakupy akcji po 1groszu .Sama kupiłam trochę akcji w ostatnich dniach notowań a więc zobaczymy jak to teraz wszystko się rozegra .Jak dobrze pójdzie to dostaniemy swoje a jak nie to trzeba będzie założyć PAM i walczyc o swoje jako grupa .
  • Re: Tak jak pisałem jest Kupiec na Rafako i dzierżawę !!Grubo będzie ! Autor: ~syrek [89.67.22.*]
    Czy jest możliwe, że dogadają się tylko z Eko Okna, a małych akcjonariuszy zostawią na lodzie?
  • Re: Tak jak pisałem jest Kupiec na Rafako i dzierżawę !!Grubo będzie ! Autor: ~Mercedes [37.31.52.*]
    Każdy ma procentowy udział w spółce zależny od posiadanych akcji.
    Ragnar dokupił w ostatnich dniach ma ponad 5%.
    Inni mają np. 0,05% akcji ale każdy otrzyma proporcjonalnie jeśli coś wypali.
  • Re: Tak jak pisałem jest Kupiec na Rafako i dzierżawę !!Grubo będzie ! Autor: ~Www [83.4.110.*]
    Dzieje się dużo ......trzeba się zrzeszyć razem wszyscy akcjonariusze bo jest duża szansa abyśmy nie zostali z niczym bo chcą wszystko przejąć od Rafako by powstał duży komplex zbrojeniowy na naszym majątku Rafako S.A !!

https://forsal.pl/kraj/bezpieczenstwo/artykuly/11241254,to-najwiekszy-sukces-polskiej-zbrojeniowki-pgz-szykuje-wielka-ofensywe-na-caly-swiat.html
    Heheheheh :D
    Ale jaja... kabaret lepszy niż na Petrolu.
    To kiedy to Wasze PAM startuje?
[x]
RAFAKO 0,00% 0,01 2025-07-21 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.