Nie wiem skąd taki pomysł i czemu 'niestety', ale w obliczu braku jakichkolwiek informacji spodziewam się standardowego ~0.5 EUR.
W ostatnich 5 latach dywidendy nie było raz, a jak już była to zwykle w okolicach 2PLN z groszami na akcje. Nie wiem czemu mieliby się wstrzymywać w tym roku z wypłatą, skoro '26 zapowiada się dobrze (zakładając kontynuację wzrostów na cenach cukru / pszenicy / rzepaku).
Pomijając to, że na temat dywidendy nie nalazłem żadnych komunikatów - jakie właściwie są przesłanki żeby dywidenda była odwołana? Było coś w raporcie o tym?
Jakie to ma znaczenie? Decyzję o wypłacie dywidendy podejmuje się na podstawie prognozy. Dlatego za 22 była, a za 21 nie... jeśli prezes uzna, ze 26 może byc ciężki to nie bedzie dywidendy za 25 i tyle.
Nic takiego nie ma. Iwańczuk zapowiedział politykę dywidendową i że jest to dla nich ważne pozatym sam sobie z tego wypłaca i to często warunki funduszy. Co to za jakieś czarne scenariusze. Ile Rosja jeszcze pociągnie , zaraz zabawa Putina się skończy Astarta się rozwija zapasy magazynowe pełne. Będzie próba odebrania akcji. Przecież kurs jest pilnowany. Keep calm