• Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~Tola [37.31.22.*]
    Dawno takiego zniechęcenia tu nie było....
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~Piotr [77.65.109.*]
    Sprawa manipulacji kursem od lat i nie rzetelnymi informacjami i zatajaniem informacji podlega pod wysłanie pisma do AISC odpowiednika knf tylko ze w polsce mało skutecznie to działa w związku z tym trzeba wysłać do australijskiego ASIC i do KNf I zobaczysz co się stanie. W australii spółka sprawdza codziennie co pisza inwestorzy i czy cos chcą,zgłosić. Pozdrawiam
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~grx [89.234.198.*]
    to dlaczego jeszce nie napisałes? Pana się boisz?
    W poniedziałek napisze obiecałem sobie i wam ze czas żartów się kończy.
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~Zenek [62.141.204.*]
    Najśmieszniejsze dla mnie, przez łzy oczywiście jest to że miałeś racje od długiego czasu pisząc że to coś nie ruszy. Nie wiem czy coś rzeczywiście wiesz czy miałeś po prostu inwestorskiego nosa, ale siedzenie na tej spółce to była inwestycyjna porażka. I tylko strach przed straconym czasem i duże emocje, powstrzymują mnie przed wyjściem z tej cudownej spółki. Trochę na zasadzie, że pewnie jak sprzedam to od razu wzrośnie. Śmieszne, ale tak jest. Bo osobiście nie wierze już że coś dowiozą z zyskiem dla mniejszościowych. Paradoks, nic więcej :(
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~Rr [37.47.92.*]
    Czas pokarze kasa jest pewna a co do tanenberg miedz jest i to wiecej min 3mln ton cu ale żeby to miało kluczowe znaczenie dla gospodarki niemiec musi być z 10 mln ton cu zobaczymy rdzenie przybliza nam to czekamy ale spolka celowo z tymi rdzeniami zwleka tylko dlaczego
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: trueandrzej89 [46.112.82.*]
    To nie jest celowe zwlekanie tylko niemiecki młyn urzędowy.
    Urząd w hesji ustalił termin, nie spółka.
    https://www.fr.de/hessen/renaissance-kupferbergbau-in-hessen-vor-94252077.html#google_vignette
    I dokladnie to co Zenek opisujesz jest ich celem, tak masz myslec, po to jest caly ten cyrk.
    Wiosna nie trwa wiecznie.
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~Zenek [62.141.204.*]
    Nie wiem Andrzeju co jest ich celem w przyszłości, nie rozumiem tego po prostu. Po przeszłości wiem natomiast że celem były dodruki dla znajomków i trzymanie kursu żeby nie rósł, właśnie celem dodruków. Teraz będziemy czekać na co? Jedyna pozytywna informacja w najbliższym czasie to ewentualnie wpisanie na listę CRMA, co może trochę uwiarygodni rzeczywiście ten Tannenberg. Nie chce nawet myśleć co będzie z kursem jeżeli okaże się w maju ze Tannenberg na liście nie ma…
    Tu niema co czekać tylko wystarczy 5 a 10 osób napisać do ASIC i KNF I to wyjdzie jeszcze dodatkowo na hoot cooper które jest sprawdzane codziennie przez spółkę i zarzsd w greenx. Bo jak ktoś nie widzi co tu jedt grane jest poprostu ślepy. Sam nie zrobię wiele pojedyncze posty w australii są więcej oglądane niż w Polsce ale i tak nie wiele skuteczne ale kuz 5 postów napisanych przez akcjonariuszy jest dogłębnie kontrolowane. I muszą być sprawdzane w spólnie z polskim odpowiednikiem czyli knf w trybie 7 dniowym . Tu jest wszystko schowane rdzenie wyrok itd . Mam 100 procent pewności. Kto moze nie wysyła nic go to nie kosztuje
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~puma [37.31.54.*]
    Ja do KNF pisałam kilka maila i bez echa ale jak podasz gdzie do Australii to chętnie wyślę bo też mam odczucie że infa są blokowane
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~Piotr [212.106.161.*]
    Ja w zeszłym roku wysyłałem 5 dziennie po rzeź dwa tygodnie. Dostałem 1 (słowianie jedną) odpowiedź, że przyjęli do wiadomości.
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~Guru [5.173.27.*]
    Inwestorzy, którzy kupili akcje po 2,6-2,8 zł, po ogłoszeniu odrzuceniu wniosku Polski przez sąd w Singapurze czują się oszukani.
    Dlatego taki lament zapanował na tym forum.

Niestety czym większą kwota sporu arbitrażowego tym dłuższy okres oczekiwania na kasę.

Ja trzymam swoje akcje GRX ponieważ intuicja podpowiada mi, że Polska zapłaci odszkodowanie jeszcze przed rozpatrzeniem apelacji odrzuconego wniosku przez Singapur.

Oczywiście każdy samodzielnie podejmuje decyzje inwestycyjne.
    Puma sprawdź w goglach co to jest ASIC w australii I co to znaczy się przezegnasz .To jest kontrolowane od razu czasach spółka ma kontrolę.
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~puma [37.31.54.*]
    Nie pytam sobowtóra
    ASIC to nie KNF I układy napisz a się przekonasz możesz ukrycia dane
    Ponieważ lista 20 największych akcjonariuszy od wielu lat się nie zmienia, dlatego w obrocie na wszystkich giełdach jest tylko 22 mln akcji GRX (~7%).

Około 12 mln akcji jest trzymana w zleceniach S na dużo wyższych poziomach cenowych na GPW.
    Pozostałymi akcjami cześć inwestorów próbuje robić kółka.
    Przeczytaj Hoot Cooper w australii
    Tam też im się znudziło to cyganstwo ze strony spółki i wykonują ruchy w kierunku ASIC
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~Yogi [31.60.65.*]
    Piotrze, wieszczysz krucjatę przeciwko spiskowcom i namawiasz innych akcjonariuszy do walki, nie ujawniając, przeciwko komu mamy zbrojnie wystąpić? Czy według Ciebie powszechna wiedza dotycząca tego, kto manipuluje kursem, a twierdzisz od lat, że jesteś w jej posiadaniu, nie przyczyniłaby się do znacznie bardziej efektywnej potyczki z tym procederem?
    Nawet w australii piszą ze manipuluje kursem ty patrz dalej ja więcej nie będę pisał zrobię swoje.
    A w Wenezueli co tym piszą???
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~Grx [89.234.198.*]
    Wierzysz w te dane? Te 93% niechce zarabiac na akcjach?
    Ponad 60% akcji posiada jeden akcjonariusz, który przytuli największą cześć odszkodowania od Polski.

93% akcji posiadają inwestorzy długoterminowi, którzy już niedługo solidnie zarobią.
    Lepiej cierpliwie trzymać akcje niz kilka razy tracić na kółkach.
    My tu gadu gadu a UK kurs dzisiaj +5%
    Guru polska w sprawie Eureko zapłaciła po 4 latach trzymaj się druk w drodze pisania . Zawołajcie mnie we wrześniu narka
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~Guru [46.113.14.*]
    A my już czekamy prawie 6 lat.
    Na szczęście grx rozpoczął już egzekucję należności
    Pewnie na micro obrocie
    A LCM -8%.....ciekawe czy dotrwają do wyplaty kady z arbitrazu....rynek ocenia ze nie!
    Wydaje mi sie tez ze jakby projekt Tannenberg miał sie znaleźć na tej liscie CMR projektów strategicznych...to juz by byly pod to wzrosty....a co jest? Kazdy widzi....
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~Jery [178.217.197.*]
    A ja widzę że nikt nie sprzedaje bo wszyscy wiedzą że Szansę na to, że Polska zapłaci całość (ok. 1,3 mld PLN) w ciągu najbliższych trzech miesięcy, oceniam na 85%.
    ​Jest to bardzo możliwe, ponieważ:
    ​Prawny "mat": Po oddaleniu wniosku o unieważnienie wyroku w Singapurze, Polska nie ma już realnych narzędzi, by blokować windykację. Apelacja rządu nie wstrzymuje egzekucji.
    ​Dobrowolna wpłata: Przelew 1,6 mln AUD kosztów sądowych w marcu był "testem" – Polska pokazała, że uznaje prawomocność sądu. Zapłata głównej sumy to naturalny kolejny krok, by uniknąć komornika.
    ​Rosnące odsetki: Dług rośnie o miliony złotych miesięcznie (już ok. 83 mln PLN samych odsetek). Każdy dzień zwłoki to czysta strata dla polskiego podatnika, co zmusza rząd do szybkiego zamknięcia sprawy.
    ​Ryzyko zajęć: GreenX już 30 kwietnia ogłosił przejście do aktywnej fazy egzekucji. Polska musi zapłacić teraz, jeśli nie chce oglądać zajęć kont państwowych firm czy nieruchomości za granicą.
    ​Polska prawdopodobnie zapłaci całość lub podpisze ugodę na 90-95% tej kwoty w zamian za natychmiastowe zakończenie wszystkich sporów, także tych w Londynie
    Zaplaca co do grosza tyle zwlekali z zaplata to teraz żadnej ugody niebedzie ugoda mogła być po wyroku a nie teraz gdy trzeba było czekac na kasę prawie 2 lata zapłacą bo niemaja wyjścia
    Do wrzesnia i definitywnego zakonczenia sporu nie bedzie zaplaty i przestancie wmawiac ze zaplaca bo odsetki itp. Rzad ma gdzies te odsetki, to nie sa ich pieniadze.
    Fragment z raporty "Spółka przygotowuje obecnie egzekucję wyroku TKE..." nie prowadzi tylko przygotowuje, a to jest roznica i przestancie rozpalać oczekiwania farmazonami.
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~Rudzik72 [46.205.198.*]
    Andrzej masz rację dynda im i powiewa podatników pieniądze to są manipulanci jakich mało fortuny dla nich a my prości ludzie ochłapy
    Odrzucenie wniosku Polski ze stycznia 2026 roku drastycznie skraca drogę prawną, bo sądy w Wielkiej Brytanii czy Australii traktują takie decyzje jako ostateczne potwierdzenie, że dług jest wymagalny natychmiast.Zobaczymy rdzeniami stracili zaufanie może tego nie zepsują .
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~Guru [46.113.14.*]
    Egzekucja należności ma teraz wyższy priorytet niż rdzenie.
    Jak już kasa będzie na koncie spółki to wszystkie projekty (w Niemczech i Grenlandii) przyspieszą.
    Zobaczymy jak będzie zapłacić musza łaski nierobia odwołanie nie wstrzymuje egzekucji
    Powiem Ci jak będzie.
    Odrzucenie za 5 miesięcy i od razu emisja. Emisję robią nie legalnie i my ich utrzymujemy.Wreszcie się ktoś za to weźmie. Ogólnikowy raport z błędami specjalnie oszukaństwo nie podanie ze lcm bierze więcej odsetek. I ukrywanie wiadomości o zakończeniu sporu i wypłacie itd. To wszystko. 3 ponad lat człowiek zablokowany a oni się,śmieją. Teraz się to skończy. Teraz to wszystko. Nie wołać mnie czekam na ruch ASIC a do knf przejade sie osobiscie koniec ha m s t wa narka
    Po co im emisja skoro przed odrzuceniem apelacji będą mieli 1,4 mld zł???
    Za nimzaplaca zaboli cie glowa Eureko dostało po 4 latach. Szkoda gadania czas na ruch już nie odpisze pozdrawiam serdecznie
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~Piotr [91.150.205.*]
    Nie siej defetyzmu. Szybciej zapłacą bo wybory idą a to idealny moment na obarczenie winą opozycję. Jeśli za 5 m-cy będzie odrzucenie odwołania to znaczy, że już czas dać im pstryczka w nos i wywindować kurs w okolice 5 zł.
    Będzie rosło po odrzuceniu nie prędzej zapisz sobie. A tak wogole wcale mnie nie zdziwi ze nie przekroczyć 3 zł po odrzuceniu wszystkich apelacji zgód przelewie itd . Będzie chciał to poście nie będzie chciał nie puści kursu I nic nie zrobisz twoje opowieści od ze czas iż wyżej moga się nie zrealizować. Gdybyś wiedział resztę nie napisał bys nic. Ale pożyjemy zobaczymy. Ja robię swoje powodzenia. Bez odbioru
    Dzialasz przeciwko swojemu Panu? Nie boisz sie?
    Przecież lokaj to osoba z kręgu Bena. Gra na emocjach i myśli, że ma na coś wpływ. A prawda jest taka, że nic nie zrobisz. Będziesz tylko ciągle pisał, że wiesz, ale nie powiesz oto, itd.
    To czemu to nie rośnie. Wytłumacz mi
    Wiecej nie napisze. Ja wiem swoje ty napisz powód e lata prawie w miejscu CZEKAM
    Nie rośnie, bo tutaj kilkanaście osób ma ponad 500 tys akcji i robi kółka 20-30%. Reszta akcji to ich trzon. A jak sobie policzysz to jest około 2 mln które dopóki ktoś z mocnymi rękoma ich nie zdejmie z rynku, dopóty będą tak sprzedawać i odkupywać. Oczywiście Bem i spółka pomagają im w tym nie publikując informacji. Jakbyśmy zrobili akcję typu 100 osób kupiło 20k akcji na jednej sesji i potrzymali je dłużej niż 1 dzień, to gwarantuje ci, że kurs odleci...
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~RagingBull [77.236.1.*]
    Gwarancje na giełdzie? No, no, no...
    Gwarancja możesz dostać na rower. Umrzesz i się nie dowiesz kto trzyma kurs i go nie puści . Puszcza cos po naświetleniu tego co wiem ja trzymaj się nara. C,są na ruchy a ty szukaj gwarancji
  • Re: Chyba coś się wydarzy bo... Autor: ~Heh [80.107.51.*]
    No cóż, jedno jest pewne, pomimo fatalnego polskiego tego obcokrajowca Piotra, jest dobrze poinformowany i od ponad roku wszystko się sprawdza!
    Od 3 lat się sprawdza .I dalej będzie trzymał nara bez odbioru na zawszę
    Po prostu moga jeszcze dodrukowac mln akcji ciekawe czy nie chcą nas w jakiś sposób wykolegowac???
[x]
GREENX 1,82% 2,35 2026-05-15 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.